Puntíky i vesty: jaké jsou módní trendy pro jaro 2020 | Blog Mall.cz

Oprašte puntíky i vesty: představujeme módní trendy pro jaro 2020

Přichází jaro a s ním i nová módní sezóna. Vrhněte se na obnovu šatníku: světoví návrháři představili kousky, ve kterých budete jako v bavlnce a ještě trendy. Čtěte, jaké vzory, barvy i střihy budou letos na jaře in.

Ať už si pořídíte jakýkoli nový kousek do svého šatníku, myslete na to, abyste se v něm hlavně cítili pohodlně. Módní trendy pro letošní jaro totiž velí praktičnost a přirozenost. Návrháři se inspirovali také v 70. a 80. letech minulého století – o retro kousky proto nebude nouze. Co byste měli určitě oprášit?

1. Hravost puntíků

Jestli máte ve svém šatníku puntíkaté oblečení, ven s ním. Rozpustilý vzor bude největším hitem jara, na módní přehlídce ho představil Christian Lacroix nebo třeba Marc Jacobs.

Puntíky vás omladí a dodají vašemu outfitu hravost. Tílka, sukně, šaty… Na střihu nezáleží. Hlavně, že je oblečení poseté tečkami. Zvolte bílo-černou klasiku, nebo se odvažte a vybírejte pestrobarevné puntíky.

2. Nestárnoucí bílá (košile)

Říká se, že malé černé nesmí chybět v šatníku žádné ženy. Pro rok 2020 přibyla k povinné výbavě ještě bílá košile, kterou nakombinujete s čímkoli. Jestli vám přijde klasická košile nudná, ozvláštněte ji výraznými knoflíky, výšivkou, broží nebo třeba flitry.

In budete i v bílých šatech nebo s doplňky v bílé barvě.

>> Trendy bílé košile různých střihů najdete na MALL.CZ. <<

Některé celebrity oživují decentní bílé modely například tím, že košili oblékají takzvaně „zadkem dopředu” – zkuste to a nahoďte košili výstřihem a knoflíčky na záda. • 

3. Na pána: oblékněte vestičku

Návrháři neopomíjí ani módu pro muže. Letos je natolik inspirovala, že propašovali pánský styl i do ženských módních trendů. Mezi nejoblíbenější pánské kousky, které si na jaře mohou přisvojit také ženy, patří vestička. Tu kombinujte s:

  • kalhotami,
  • rolákem
  • i delší sukní.

Náš tip: Vestička je pro vás ideální, i když nemáte zrovna dokonalou postavu. Zakryje totiž všechny nedokonalosti – schová faldíky na břiše i bocích a zvýrazní dekolt.

A jestli si pánský styl zamilujete, pořiďte si také volné kalhotové kostýmy a obleky. I ty budou letos v kurzu.

4. Neonové barvy

Bílá košile je základ, ale slunečné jarní dny si říkají o barvy. Letos na jaře okouzlíte s neonovými modely – zvolte oranžovou, zelenou, růžovou nebo žlutou. A nebojte se experimentovat.

Náš tip: Barevný outfit podle letošního módního diktátu přivedete k dokonalosti, když pořídíte oblečení nejen v neonových barvách, ale navíc ještě z kůže.

>> Vybírejte oblečení v barvě roku 2020. Čtěte, jaká to je. <<

Oblékněte se do světlých či neonových odstínů a doplňte svůj šatník i pár kousky v pánském stylu. • 

5. Tropické vzory

Jednobarevné modely nejsou nutností. Pokud dáváte přednost hravé módě, vybírejte klidně oblečení se vzorem. Ale pozor, klasické zvířecí vzory pomalu ustupují do pozadí. Chcete-li být opravdu in, sáhněte po oblečení s barevnými abstraktními motivy, které připomínají tapety ze 70. let.

A pokud je to na vás až moc velká divočina, inspirujte se v přírodě – květinové vzory nikdy nevyjdou z módy a letos nejvíc frčí tropické listy.

S exotickým rostlinným vzorem přišla už před 20 lety značka Versace, šaty tehdy představila zpěvačka Jennifer Lopez. Nyní se vrací znovu do módy. Zdroj: vogue.fr. • 

6. Uháčkujte si outfit

Jestli vás baví ruční práce, zapojte svůj um i do vytváření jarního oblečení. V roce 2020 zabodujete s háčkovanými kousky – ať už se si troufnete na vestičku, tílko, sukni nebo svetřík, ostudu si rozhodně neuděláte.

7. Bermudy do města i kanceláře

Jakmile venkovní teploty stoupnou, nebojte se odhalit nohy. Na seznamu módních hitů jara jsou totiž také bermudy – kraťasy s délkou nohavic ke kolenům nebo pod kolena. V kombinaci s košilí nebo sakem je oblečte klidně i do práce.

Náš tip: Jestliže máte odvahu, pořiďte si krátké kraťasy jen s malými nohavičkami. K elegantnějšímu stylu vám pomůžou černé punčocháče.

>> Vyberte si dámské kraťasy z MALL.CZ. <<

8. V rytmu disca: špičaté límce

Vybavujete si Horečku sobotní noci? Košile se špičatými límci byly hlavním znakem filmové módy. Oblékněte se na jaře po vzoru Johna Travolty a disca – retro styl představili návrháři Saint Laurent a Victorie Backham.

Chcete-li dotáhnout outfit ve stylu 70. let k dokonalosti, doplňte košili zvonovými kalhotami. Špičaté límce ale sedí i k sukni nebo třeba šortkám.

Do pánského jarního šatníku patří delší kraťasy, košile i neonové barvy. • 

V čem dál na jaře zazáříte?

Pokud chcete dát svému šatníku ještě větší šmrnc, nezapomeňte ani na:

  • maxi šaty a volné kousky,
  • oblečení s volánky
  • a saka či kabáty s vycpávkami ramen.

A aby vám nic neuniklo, sledujte nás na sociálních sítích – jsme na Facebooku, Instagramu i na YouTube.