Nový šatník: buďte stylová podle módních trendů na rok 2019 | Blog Mall.cz

Nový šatník: buďte stylová podle módních trendů na rok 2019

Některé situace možná chtějí klid a nohy v teple, nový rok si ale žádá něco jiného – styl a průvan v šatníku. Návrháři představili módní trendy pro rok 2019. Inspirujte se, jakými kousky doplnit skříň na novou sezónu.

1. Co je žluté, to je in

Zatímco loni byly hitem číslo jedna neonové barvy všech odstínů, letos móda vsází spíš na klasiku. Ve skříni by vám proto neměly chybět hlavně neutrální béžové kousky. Chcete-li přece jen sáhnout po pestřejším oblečení, hledejte žlutou. Právě ta je totiž barvou sezóny 2019.

>> Najděte si nový outfit v letošních barvách na MALL.cz. <<

Kukuřičná, citronová nebo narcisová – žlutá barva nesmí ve vašem šatníku chybět, ať už zvolíte jakýkoliv odstín. Zdroj: vogue.fr • 

2. Zpět do 80. let: rukávy a ramena

Máte-li ve skříni schované ještě nějaké staré oblečení z 80. let, které vám bylo líto vyhodit, právě přichází jeho čas. Trendy z té doby se totiž vrací zpět. Připravte se proto na vyztužená ramena, nadýchané a nařasené balonové rukávy. A v tomto případě platí: čím více, tím lépe.

3. Potisky, vzory, batika

Nejen 80., ale i 60. léta ovládnou svět – tedy aspoň ten módní. Rok 2019 se totiž ponese i ve znamení hippies stylu a batiky. Barevné spirály si vykouzlete na tričkách, šatech nebo klidně na bundě. Stylově vypadají všude.

Nebojte se experimentovat a vedle batiky sáhněte i po odvážnějších vzorech a potiscích. Kombinace pruhů, kostek i obrázků bude letos to pravé. Hlavně, aby byl výsledný outfit odvážný a hravý.

>> Výběr vzorovaných halenek najdete na MALL.cz. <<

Různé vzory můžete letos kombinovat – spojte do jednoho outfitu třeba pruhy a kostky, zabodujete. • 

4. Košile? Raději košilové šaty!

Říká se, že žádné ženě nesmí v šatníku chybět malé černé. Tohle pravidlo platí i letos. Vedle klasických mini jsou však nově nutností také tzv. košilové šaty – s límečkem a zapínáním na knoflíčky od krku až ke kolenům. Ostudu si v nich rozhodně neuděláte v práci, ani při odpoledním posezení u kávy s kamarádkou.

5. Stará dobrá džínovina

Pokud existuje oblečení, které nikdy nevyjde z módy, je to džínovina. Klasické džíny, bundička a džínové košile jsou základem módního šatníku i pro rok 2019. Chcete-li jít s dobou, sáhněte po tzv. patchwork denimu, který vzniká kombinací džínových výřezů a vytváří na oblečení originální vzory.

Hitem jara je světlý denim. Pořiďte si proto alespoň jedny seprané džíny, které prosvětlí váš šatník. Zdroj: vogue.fr • 

6. Vesty a vestičky

Jestli si zrovna nepotrpíte na sukně a šaty, ale dáváte přednost pánskému stylu, pak jsou pro vás ideální dámské kostýmky, které přichází do módy. Především ty s dlouhými nohavicemi.  Trendy jsou i oversize vesty a vestičky v prodloužené délce. Nosit je můžete prakticky k čemukoliv, takže se u vás v šatníku rozhodně neztratí.

7. Ať se móda třese

Vzory a barvy už na seznamu máte, třešničkou na letošním módním dortu jsou ale i třásně nebo peříčka. Inspirujte se v oblékání westernem a zakomponujte do svého outfitu trochu rozevláté třásňové módy.

Třásně na oblečení i doplňcích – to je hit letošního roku. • 

8. Na párty? Jedině v cyklistických kraťasech

Hledáte-li pohodlný a přitom originální outfit, sáhněte po šortkách v cyklistickém stylu. Už dávno totiž neplatí, že přiléhavé kraťasy musíte oblékat jen na kolo. Naopak – elastické cyklistické šortky jsou moderním nástupcem klasických legín a hodí se ke košili, saku i halence.

>> Oblečte se do cyklistických šortek z MALL.cz. <<

V kombinaci s elegantní kabelkou a podpatky vykouzlíte neotřelý outfit na párty, s batůžkem a teniskami jsou zase šortky ideální na výlet nebo do města. Zdroj: vogue.fr • 

9. Inspirujte se rybářskou sítí

Rybičky, rybičky, návrháři jedou. A doporučují oblečení ve stylu rybářských sítí. Síťované a průhledné topy, přehozy nebo šaty jsou pro letošní jaro jasnou jedničkou. Naučte se správně vrstvit a na klasické oblečení dejte ještě jednu síťovou vrstvu. Vytvoříte tak punkový děrovaný styl, se kterým zazáříte.

10. Nezapomínejte na doplňky

Některé kousky oblečení možná mluví samy za sebe, jiným ale k dokonalosti ještě něco chybí – originální doplněk. Módní mola letos velí začít od hlavy a pořídit si klobouk nebo čelenku do vlasů, které oživí i obyčejný outfit.

A pokud si troufáte, zakomponujte do svého modelu i mašle – čím větší, tím lepší. Použijte je třeba jako šátek do vlasů nebo si uvažte mašli místo opasku.

>> Vyberte si doplňky na MALL.cz. <<

Obměňujete pravidelně svůj šatník podle módních trendů? Napište nám do komentářů, který kousek vám letos rozhodně nesmí chybět.