Nalaďte se na dovolenou filmy z vaší destinace | Blog Mall.cz

Nalaďte se na blížící dovolenou: filmy z míst, kam rádi jezdíte

Sbalit, pojistit, koupit plavky, odvézt psa k babičce… Chystáte toho na dovolenou tolik, že se pak na vysněnou destinaci zapomínáte těšit? Pojďte na to letos jinak. Vynahraďte si jeden večer na film, který natočili v místě, kam pojedete. Nadšení pak převládne a vy zapomenete i na cestovní horečku.

Indiáni z Chorvatska

Že jsou Indiáni z Ameriky? Kdepak. Nejslavnější Indián byl natočený za humny, v Chorvatsku. Nádherná Plitvická jezera, zapsaná i v UNESCO, nebo třeba pohoří Velebit, jsou Vinnetouovým teritoriem. Pusťte si Poklad na Stříbrném jezeře nebo Vinnetou – Poslední výstřel.

Krásná jsou i chorvatská města. Proslulý Dubrovník se proměnil nejenom v Královo přístaviště z Her o trůny, ale také poskytl kulisy filmové klasice Hvězdné války – Poslední z Jediů.

Před cestu do Dubrovníku, tedy Králova přístaviště, cestovní horečka nepatří. • 

Tenkrát ve Španělsku

Divoký západ filmaři vytvářeli i ze Španělska. Právě tady se odehrávají westernové legendy jako Tenkrát na Západě nebo Hodný, zlý a ošklivý.

Plánujete-li cestu do Barcelony, zamilujte si ji už dopředu s hvězdně obsazeným filmem Vicky Cristina Barcelona od Woodyho Allena. Bezstarostnou dovolenou dvou Američanek v něm zkomplikuje španělský umělec, Javier Bardem. A to zavání romantikou.

Princezna v Římě

Také Řím věstí lásku. Nejlepším tahákem pro vás budou klasické Prázdniny v Římě. Cary Grant projede město s utajovanou princeznou Audrey Hepburn a podívají se i do Vatikánu. Je to první film, za který Audrey získala Oscara.

A pokud máte raději něco napínavého o tajemné historii, nalaďte se na pátrání profesora Toma Hankse v Andělech a démonech.

Řím je městem lásky a historie. A také kulisou slavných filmů. • 

Řecko, se kterým budete zpívat

Pro tu pravou řeckou náladu se musíte podívat na film Mamma mia, který se natáčel na ostrovech Skopelos, Skiathos a Pelion. Nejenom, že je hvězdně obsazený, ale hlavně vás potěší – jeho motivem jsou totiž písně skupiny ABBA.

Kouzelný Londýn

Londýn je vděčným lákadlem všech fanoušků Harry Pottera, kteří tu míří i do filmových studií, kde se film natáčel.

Na Londýn vás ale také naladí skvělá akční komedie Kingsman: Tajná služba o tak trochu jiných britských tajných agentech. Na své si přijdou milovníci speciálních efektů i štěňat.

>> Chcete čistější obraz? Pořiďte si Ultra HD televizi na Mall.cz. <<

Sladká Francie

Chcete si zamilovat Paříž? Pak musíte vidět další film Woodyho Allena, Půlnoc v Paříži. Owen Wilson bloudí romantickým městem, které pro něj i pro diváky získá nádech tajemství.

Pro venkovskou krásu této země si zapněte Dobrý ročník. Jeho dějištěm je Provence, kraj levandulí a slavného filmového města Cannes. Natáčel se tu i Četník ze Saint Tropez, který se snad nikdy neohraje. A z hlavního města, Marseille, se lodí dopravíte na pevnost If, kde vznikal Hrabě Monte Cristo.

Levandulová pole a krásná krajina – to je francouzská Provence, dějiště Dobrého ročníku. • 

Za moře a ještě dál

Uspokojují vaše choutky spíš vzdálenější kraje? Z filmové nabídky si vyberete také.

Před Dubají se podívejte na nezapomenutelnou scénu v Mission Impossible – Ghost Protocol, kde Tom Cruise šplhá na nejvyšší budovu světa, Burdž Chalífa.

Na Maroko vás navnadí další akční film, tentokrát starý známý James Bond ve filmu Spectre.

V Tunisku je město Monastir, které připomíná starověký Jeruzálem, a kde se odehrává montypythonovský Život Briana.

A pokud letíte jó daleko, třeba na Fidži, nalaďte se na panenské pláže a nedotčenou přírodu s filmem Modrá laguna.

>> 3D domácí kino seženete na Mall.cz. <<

Romantický film Modrá laguna vznikal na Fidži. • 

Dovolená za rohem

Pro zajímavé destinace ale nemusíte objet půl světa, najdete je i u nás. Pokud vyrazíte jenom tak na víkend do Prahy, podívejte se předtím na Formanova dechberoucího Amadea.

A co vzniklo v české Mekce dobrých filmů, Karlových Varech? Třeba slavná honička z filmu Vrchní, prchni nebo Poslední prázdniny s Gérardem Depardieu.

Filmy teď v Mallu přímo žijeme. Jsme totiž nadšeným partnerem Karlovarského filmového festivalu. Pojďte žít filmy i vy. Uvidíte, že vaše dovolená pak bude o to lepší!

V Karlových Varech natáčel i Gérard Depardieu. • 

Na jaký film se před svou dovolenou podíváte vy? Napište nám to do komentářů.