Na Nový rok o psí krok: na co se připravit v roce psa | Blog Mall.cz

Na Nový rok o psí krok: na co se připravit v roce psa

Kokrhání nahradí štěkot. Minulý rok se nesl podle čínské astrologie v duchu kohouta. Klid a kreativitu ohnivého znamení letos nahradí energie a neposednost zemského psa. Co s sebou přinese? Poradíme, na co se připravit, aby vás nečekal rok pod psa.

Rok zemského psa začíná podle čínského kalendáře 16. února. Energie, věrnost i odvaha čtyřnohých miláčků nás bude doprovázet až do 4. února roku 2019. Připravte se na hravý rok plný optimismu a dobrých skutků.

Naplánujte si neposedný rok

Na přísloví, že všude dobře, doma nejlíp, zapomeňte. Každý pes je tak trochu neposeda, proto i celý rok 2018 bude velmi aktivní a dynamický. Sedět doma, to se nenosí – bude vás to táhnout ven. Choďte na výlety, jeďte na dovolenou do zahraničí nebo si užívejte adrenalinových zážitků.

Na všechno se ale dobře připravujte. Diáře a plánovací kalendáře budou letos vaše pravá ruka. Pes je totiž důsledný a nemá rád nepříjemná překvapení. Chystáte-li se na dlouhou cestu nebo plánujete-li koupi bytu, všechno si raději několikrát prověřte a zkontrolujte.

Neseďte doma a vykročte do nového roku aktivně. • 

Pobíhat po venku a neustále se za něčím honit je navíc vyčerpávající. Psi na to mají alespoň čtyři nohy, ale co my lidé? Nezapomínejte proto také na pravidelný odpočinek a najděte si čas jen sami na sebe – ať už to bude večer s dobrou knihou nebo odpoledne při sledování televize.

Ne a ne, a ne!

Tvrdohlavější zvíře než pes snad není. Když si usmyslí, že ještě nechce domů, nedostanete ho z procházky ani párem koček. Půjčte si od něj trochu zarputilosti a naučte se říkat ne. Rok 2018 je pro to jako stvořený.

Zakousněte se do rodinných tradic

Ne nadarmo se říká, že pes je nejlepší přítel člověka. Právě svou kamarádskou povahu propůjčil i novému roku, který bude našlapaný oslavami a přátelskými setkáními. Máte-li s někým nevyřešené spory, je čas hodit je za hlavu a vyhrabat společně kost míru.

Nezapomínejte ani na svou rodinu. Psí rok je ideální pro budování nových tradic. Zaveďte pravidelné rodinné večeře, vyrazte společně na dovolenou nebo si alespoň jednou týdně volejte

Přátelství je pro psy nade vše. Věnujte stejnou péči i vy svým kamarádům a rodině v novém roce. • 

6 věcí, kterými se v novém roce u psů inspirovat

1. Choďte ven

Pohyb a čerstvý vzduch dělají zázraky. A to nejen s čtyřnohými miláčky. Slibte si, že budete chodit pravidelně na procházky a sportovat. Můžete to dělat třeba společně s vaším psem.

2. Radujte se z maličkostí

Podrbání za ouškem, chutný pamlsek nebo nová gumová hračka. I takové maličkosti stačí pejskovi k tomu, aby byl tím nejspokojenějším zvířetem na světě. To lidé jsou většinou zhýčkanější. Zkuste to letos jinak a radujte se z maličkostí. Slunečný den nebo pohled od rodičů z dovolené jsou dostatečnými důvody k úsměvu.

Najděte si v uspěchané době čas na hrátky se svým pejskem. Naučí vás třeba radovat se i z úplných drobností. • 

3. Pravidelně jezte

Čtvrtá hodina odpoledne, odcházíte z práce a s hrůzou zjišťujete, že jste se zase nestihli ani naobědvat. Takhle to nejde, zpomalte. I když mají psi celé dny spoustu práce s běháním po zahradě nebo honěním sousedovic kočky, na jídlo by nikdy nezapomněli. Vezměte si příklad z jejich mlsného jazýčku a začněte se stravovat pravidelně a zdravě.

4. Buďte spontánní

Ačkoli je pravidlem číslo 1 nového roku plánování, bez spontánnosti by to nešlo. Stejně jako pes vyrazí jako neřízená střela za vůní uzeného masa, nechte se i vy zlákat svými touhami. Dostali jste chuť uprostřed noci stavět sněhuláka, jako když jste byli malí? Vzbuďte partnera a vydejte se ven. Okamžité nápady bývají někdy ty nejlepší.

Máte-li nablízku psa, všímejte si jeho chování. Zkuste stejně jako on následovat vlastní pocity a pečovat sami o sebe. • 

5. Naslouchejte ostatním

Každému je někdy ouvej. Když se potřebujete vyplakat nebo vypovídat, pes je tady vždycky pro vás. Naučte se stejně jako on trpělivě naslouchat ostatním. Odměnou vám bude spokojené a usměvavé okolí.

6. Nebuďte nároční

Psovi stačí ke spokojenosti málo. Má-li něco na zub, vlastní pelíšek a milovaného pána nablízku, je dokonale spokojený. Zkuste to podobně. Nebuďte nároční a spokojte se s málem.

Řídíte se horoskopy? Podělte se s námi o svoje názory v komentářích nebo na Facebooku.