Máte vrásky, suchou pleť či akné? Každá pokožka si zaslouží jinou péči | Blog Mall.cz
Máte vrásky, suchou pleť či akné? Každá pokožka si zaslouží jinou péči

Máte vrásky, suchou pleť či akné? Každá pokožka si zaslouží jinou péči

Každá jsme jiná a každá máme trochu jiný typ pleti. Aby vypadala báječně, je třeba jí vybrat péči přesně podle individuálních potřeb. Víte, jak na to, a znáte pomůcky, které by rozhodně neměly chybět ve vaší koupelně?

Suchá pleť

V mládí je suchá pleť výhrou, nemá totiž sklony k akné, jenže s přibývajícími roky přijdou ke slovu i její nevýhody. Rychleji se tvoří vrásky, ztrácí se pružnost a pleť brzy vypadá starší a nezdravější. Co s tím?

Samozřejmostí by mělo být dostatečné promazávání pokožky kosmetickými přípravky. Důležitá je i hydratace hlubších kožních struktur, kam se produkty nanášené zvnějšku dostanou jen minimálně. Třeba mezoterapie – ta spočívá v injekční aplikaci revitalizačního roztoku s kyselinou hyaluronovou, která v pokožce přirozeně váže vodu.

Rozmazlujte se séry s kyselinou hyaluronovou, která se dostanou do hlubších vrstev pokožky, a na ně nanášejte krémy s obsahem hydratačních látek a lipidů.

Problematická pleť

Co dělat, když vám už není -náct, a obličej vám „zdobí“ pupínky? Už po 30. roce věku dochází ke snižování hladiny ženského hormonu estrogenu v krvi, což může vést k tvorbě akné. Podobně působí také vysazení nebo změna hormonální antikoncepce, ale i špatně zvolená kosmetika. Co s tím?

Základem léčby jsou používání vhodné kosmetiky a pravidelné kosmetické čištění pleti. Pomáhají též chemický peeling, laser nebo radiofrekvence. Používejte kosmetické produkty s retinoidy nebo kyselinou azelainovou. A nezapomínejte na čisticí vody nebo gely.

Červené žilky

Dělají se vám na nose a tvářích? Pak je to znamení, že vám přibývají roky. Po třicítce ztrácejí stěny cév pružnost, praskají a nehezké žilky začínají být vidět. Ale klid, tenhle problém trápí třetinu žen a dá se řešit. Co s tím?

Výskyt rozšířených kapilár se dá omezit vyhýbáním se přímému působení vysokých teplot na pleť, jako je to v sauně, u horkých koupelí nebo při slunění, či mechanickému dráždění, jako jsou příliš drsné peelingy. I tady hraje zásadní roli životospráva – omezení kofeinu, alkoholu a příliš kořeněné stravy. Vsaďte na krémy s obsahem mandlového oleje a silikonů, které posilují stěny kapilár a chrání křehkou pleť.

Tmavé kruhy pod očima

Tmavé kruhy pod očima umějí opticky bohužel přidat i pět let navíc. Jsou často dědičnou záležitostí, dále bývá příčinou nedostatečná cirkulace, také nesprávná životospráva, chudokrevnost a samozřejmě nedostatek spánku. Co s tím?

Ve většině případů je lze zmírnit úpravou životního stylu, hlavně dostatečným pitným režimem. Ideální je vypít denně alespoň dva litry čisté vody, omezit kofein a alkohol. Zabírají strava bohatá na vitaminy a minerály, cvičení a lymfatická masáž. Samozřejmostí je i pečlivé a pravidelné odličování očního okolí. Používejte speciální krémy určené pro oční okolí. Jsou šetrné, plné výživných látek a lipidů. Skvělé je, když mají kovový aplikátor, který zároveň ochlazuje a zmírňuje otoky kolem očí. V této oblasti krémy vždy jemně vklepávejte!

Sklony k vráskám

Pokud máte pocit, že právě vám se vrásky tvoří rychleji než vašim vrstevnicím, pravděpodobně máte suchou pleť a možná také kouříte, pijete alkohol víc, než vaše tělo snese, a dopřáváte si pět kafíček denně. Dobrá zpráva je, že se to dá změnit. Co s tím?

Vráskám je třeba předcházet zpevňováním kůže procedurami, kterým se říká rejuvenace, neboli omlazování. Jde o stimulaci buněk, které tvoří kolagen. Snažíme se je aktivovat teplem, které produkují nejrůznější stroje. Například lasery, radiofrekvence či ultrazvuk. Další možností je injekční aplikace kyseliny hyaluronové, která stimuluje tvorbu kolagenu, nebo směsi minerálů a stopových prvků. Používejte také krémy a séra s kyselinou hyaluronovou, ale i s lipidy, které dodají pleti pružnost.

Rychle se mastící pleť

Často je překvapivě způsobena nedostatkem hydratace, ale i používáním nevhodných přípravků. Pokožka se mastnotou brání i špatné stravě a nevhodnému prostředí, ve kterém se pohybujeme. Své o tom vědí kuchařky, pro které je vlhké a mastné prostředí hotové peklo. Co s tím?

Mastnou pleť pravidelně odličujte a do jídelníčku přidejte ovoce a zeleninu. Důležité je dodržovat pitný režim. Sáhněte po zmatňujících produktech, ale i po krémech na bázi jílů, které absorbují přebytečný maz bez přesušování pokožky. Ideální hydratační péčí jsou krémy s kyselinou hyaluronovou.

ŠIROKÝ VÝBĚR PLEŤOVÉ KOSMETIKY NALEZNETE ZDE >>