7 věcí, bez kterých se v létě neobejde žádná žena | Blog Mall.cz

Léto volá: 7 věcí, bez kterých se v létě žena neobejde

Plavky a opalovací krém jsou na nákupním seznamu před prázdninami vždy, na další šikovné letní pomocníky se už ale zapomíná. Přečtěte si tipy na letní výbavu, bez které se ženy neobejdou.

1. Třezalkový olej po opalování

Opalovací krémy jsou povinnou letní výbavou. Abyste ale své pokožce dopřála stoprocentní péči, myslete na ni i po slunění a pořiďte si třezalkový olej. Ten kůži zklidní, zregeneruje a urychlí hojení, takže je nejlepší pomocník na spálenou pokožku.

Potřete jím podrážděná místa, jen dávejte pozor, kdy na sebe třezalkový olej namažete – neměla byste pak chodit na slunce. Třezalkový olej totiž obsahuje hypericin, který zvyšuje citlivost kůže na sluníčko. Kůže by zčervenala a mohla by vás svědit, takže počkejte asi 8–12 hodin než se znovu vydáte na slunce.

Náš tip: Na zklidnění kůže zabírá kromě třezalkového oleje také měsíčkový nebo lopuchový olej.

>> Přírodní oleje na zklidnění pokožky najdete na MALL.CZ. <<

2. Pareo místo šatů i tašky

Ať už se chystáte v létě do kempu v Česku nebo jedete do teplých krajin, přibalte si s sebou pareo. Někdy se mu říká také sarong – je to velký šátek, který uvážete různými způsoby kolem těla a vytvoříte z něj:

  • šaty s ramínky i bez nich,
  • sukni,
  • top
  • nebo dokonce tašku.

Náš tip: Pokud si zapomenete na letní piknik nebo na koupaliště deku, použijte pareo.

Pareová móda se hodí na pláž, k bazénu i do města. • 

3. Skládací fén na cesty

I na dovolené chcete mít dokonalý účes. Ale kdybyste s sebou měla vozit všechny vlasové pomocníky, které používáte doma, potřebovala byste nafukovací kufr. Vybavte se na léto chytře a ty nejdůležitější pomocníky si pořiďte v cestovní verzi, která nezabere v tašce tolik místa. Seženete třeba:

  • cestovní fén, který má menší hlavici nebo je skládací,
  • minižehličku na vlasy
  • nebo horkovzdušný kartáč, který je skladnější a poslouží vám místo fénu.

>> Vyberte si cestovní fén na MALL.CZ. <<

4. Osvěžující voda ve spreji

Když jste na túře nebo chodíte v parném létě po městě, nejlépe se osvěžíte, když si namočíte obličej, zátylek nebo zápěstí. Chcete-li se zchladit, i když není nablízku kašna nebo fontána, pořiďte si termální vodu ve spreji.

Termální voda je bohatá na minerální látky, takže kromě ochlazení také blahodárně působí na pokožku a hydratuje ji. Nejlépe uděláte, když si necháte sprej v kabelce – díky tomu budete mít osvěžení stále po ruce.

Náš tip: Nebojte se, že si „ošplouchnutím” zničíte make-up, termální voda mu neublíží. Vizážisté ji dokonce používají před i po aplikaci make-upu, aby ho zafixovali a dodali pleti lesk.

>> Osvěžující pleťové vody najdete na MALL.CZ. <<

Termální vodu seženete v lékárně i drogerii. K dostání jsou také levnější varianty osvěžujících vod. Ty ale nejsou termální, takže pokožku sice osvěží, ale nemají blahodárné účinky. • 

5. Neviditelné ponožky do letních bot

Někdy se jim říká také „ťapky” nebo „šlapky”. Obojí označuje nízké silonové ponožky s vykrojenou vrchní částí. Vezmete si je do balerín nebo třeba lodiček, aniž by vám silonky vykukovaly ven. Díky ťapkám:

  • se noha v balerínách nepotí
  • a boty vás nedřou.

Náš tip: „Neviditelných” módních kousků existuje víc. Na léto si určitě pořiďte také silikonová nebo průhledná ramínka k podprsence, která nevykukují ani z šatů s odhalenými rameny.

6. Ochranný sprej na vlasy

V létě dostávají vlasy pořádně zabrat – ničí je sluneční paprsky, slaná i chlorovaná voda. Vlasy se pak vysouší, třepí a lámou. Ochráníte je speciálním sprejem s UV filtrem. Noste ho s sebou a nastříkejte ho na vlasy:

  • při opalování,
  • před koupáním v bazénu i moři
  • nebo při procházce ve městě, když slunce žhne.

Po každém koupání ve slané i chlorované vodě pak vlasy umyjte a několikrát si přes léto dopřejte i léčivou masku, která vlasy vyživí a hydratuje.

>> Čtěte, jak se dál postarat o vlasy v létě. <<

Vlasy obsahují kolem 12–15 % vody. Když na ně svítí slunce, voda se odpařuje a vlasy se oslabují a vysušují. Myslete proto na správnou hydrataci. • 

7. Láhev na vodu

Jestli je ještě něco, bez čeho byste v létě neměli vyrazit z domu, je to láhev vody. Hlídejte si pitný režim a vypijte zhruba 2–2,5 litrů tekutin denně. Díky vlastní lahvi nemusíte čekat, jestli někde potkáte obchod s balenou vodou, a máte přehled, kolik jste toho vypili. Vybírejte vždy kvalitní láhev s těsným uzávěrem, aby vám voda nevytekla třeba do batohu.

>> Zjistěte, jaké další zlepšováky oceníte na dovolené. <<

Ať už na léto potřebujete cokoliv dalšího, seženete to na MALL.CZ. Máme pro vás totiž všechno možné a uděláme i nemožné, abyste si nejen léto spolu užívali.

A aby vám nic neuniklo, sledujte nás na sociálních sítích – jsme na Facebooku, Instagramu i na YouTube.