Jarní úklid kanceláře podle Feng Shui | Blog Mall.cz

Jarní úklid kanceláře podle Feng Shui

Jaro je nejvhodnější doba nejen pro úklid v domácnosti, ale také v kanceláři. Vezměte svůj stůl a jeho okolí z gruntu. Uklizená kancelář či pracovní místo vás nabije novou energií, ze které budete čerpat po celý rok. Proč uklízet podle Feng Shui a na co všechno byste neměli při úklidu zapomenout?

Proč uklízet podle Feng Shui?

Nepořádek ovlivňuje do jisté míry každého z nás. Znamená překážku v plynutí energie prostorem, což se projevuje komplikacemi a zmatkem v životě. Způsobuje pocit únavy, otupělosti a drží nás v zajetí minulosti. Všechno, co nás obklopuje, zejména domácí a pracovní prostředí, odráží naše vnitřní já. Odstraňte nepořádek v kanceláři i doma a obnovte harmonii v pracovním i soukromém životě.

Staré věci nemilosrdně do skartovačky

Nedílnou součástí důkladného úklidu je zbavování se starých věcí. Buďte skutečně nemilosrdní. Čím více věcí vyhodíte, tím svobodněji se budete cítit. Nezapomeňte, že některé dokumenty se musí podle legislativy archivovat. Ale ne věčně. A proto založte vše, co založit potřebuje a skartuje vše, čemu prošla lhůta. Stohy starých dokumentů představují zásobárnu stagnující energie, a proto je potřeba probrat i letité šanony.

>>> Levné skartovačky na MALL.cz <<< 

Až bude totiž váš pracovní prostor zářit novotou, budete se cítit skvěle a uvolněně. • 

Okna představují oči, dveře zase ústa

Nechte vyčistit všechna okna v kanceláři. Okna totiž podle Feng Shui představují vaše oči. Proto by měla být čistá a ve skvělém stavu. Dveře jsou zase jako ústa, kudy do vaší kanceláře vstupuje nová energie. Omyjte je octovou vodou, přitáhněte povolenou kliku a vyměňte starou ošoupanou rohožku. Nová energie se jen pohrne.

>>> Vyberte si čističe oken do 1 500 Kč <<<

Nezapomeňte na klávesnici, monitor, poličky…

Zaměřte se zejména na čistotu vašeho stolu a okolí. Tam trávíte denně nejvíce času. Čistý stůl bez stohů papírů vám umožní lépe dýchat a odstraní zbytečný stres. Ukliďte všechno na své místo. Faktury do šanonů, nedůležité papíry do koše, prázdné hrnky od kávy do kuchyňky a setřete prach hadříkem z mikrovláken.

Obraťte klávesnici vzhůru nohama a vysypte drobečky, otřete monitor speciálním prostředkem na čištění displejů (možná se vám totiž nehorší zrak, ale přibývají vrstvy prachu), otřete myš od stoleté špíny a ukliďte i pod stolem.

Ani v sebekrásnější kanceláři se nebudete cítit dobře na rozvrzané židli, na které vás bolí záda. • 

Jak zútulnit pracovní prostor?

Ani v sebekrásnější kanceláři se nebudete cítit dobře na rozvrzané židli, na které vás bolí záda. Zažádejte o nové kancelářské křeslo. Pokud vaše kancelář slouží i ke schůzkám, vybavte jeden kout pohodlnou sedačkou a konferenčním stolkem. Vyřaďte staré šedé pořadače. Na trhu je nepřeberné množství barev šuplíků a desek, které oživí každou kancelář. Do rohu postavte věšák na kabáty a velké zrcadlo a na parapety umístěte pár živých rostlin. Ty posilují pozitivní energii, snižují stres, zlepšují náladu, dodávají vzduchu vlhkost, absorbují škodlivé látky a v neposlední řadě snižují vyčerpání, bolesti hlavy a pálení očí.

Až bude totiž váš pracovní prostor zářit novotou, budete se cítit skvěle. • 
Než se pustíte do jarního úklidu, uvědomte si, proč ho skutečně děláte. Až bude totiž váš pracovní prostor zářit novotou, budete se cítit skvěle a uvolněně a pocítíte novou chuť do práce.

Napište nám do komentářů, jestli se vám daří udržovat pracovní stůl prázdný, nebo na vás neustále padají papírové mrakodrapy.