Jak na hladké nohy po celé léto | Blog Mall.cz

Jak na hladké nohy po celé léto

Nanést pěnu, přejet žiletkou a pod sprchou opláchnout. Rychlé a snadné, že? Ale holit si nohy každý druhý den je otrava, v létě a s citlivou pokožkou navíc i hazard s vyrážkami.

Klasické holítko je typickým zástupcem depilace, tedy odstraňování chloupků, při kterém pod kůží zůstávají kořínky. Žiletky jsou sice nejdostupnější možností, jak mít rychle hladké nohy, ale rozhodně ne nejšetrnější a nejtrvanlivější.

Pocit sametově hebkých nohou většinou vydrží jen do druhého dne, pak se nohy rychle mění ve “struhadlo”. Ženám s citlivou kůží také žiletky často způsobují vyrážky, v létě kvůli pocení o to víc.

Ať už epilujete nebo depilujete, základní pravidla se nemění. • 

Letošní léto proto dejte šanci epilaci a zbavte se chloupků i s kořínky a tedy na dlouho. Není se čeho bát - epilace může být i rychlá a téměř bezbolestná.

Epilátor může být i multifunkční strojek

Když se řekne epilace, většině z nás se zježí všechny chloupky. Může za to bolestivá představa vytrhávání tělesného porostu vrčícím strojkem s jemností kombajnu. Doba naštěstí pokročila a dnešní epilátory jsou mnohem citlivější.

Navíc díky nim budete mít hladké nohy po celé týdny. Samozřejmě záleží na síle vašich chloupků, i brunetky si ale užijí hladké dva týdny bez problémů.

Foto: 

Vybrané epilátory mají také více funkcí, takže si s jedním přístrojem můžete dopřát třeba i peeling nebo masáž. Díky výměnným hlavicím vám také epilátor může posloužit i jako depilátor a nahradí vám tak i žiletku.

Vosk zvládnou i začátečnice

Epilace strojkem je sice precizní, zároveň vyžaduje trochu času. Pokud chcete raději odstranit najednou větší plochy, je pro vás vhodná vosková epilace. Je sice bolestivější než žiletka nebo epilátor, ale díky moderním technologiím už ne tak nebezpečná nebo upatlaná jako dřív.

Epilace voskem bolí, ale je dlouhodobá a s epilátorem i snadná. • 

Manipulace s horkým voskem totiž vyžaduje jistou zručnost, elektrické voskové epilátory jsou ale vhodné i pro začátečnice. Přístroj nadávkuje přesné množství vosku ideální teploty a na vás je jen přiložení epilačního proužku a rychlé škubnutí. Bolí to, ale dlouhé týdny hladké kůže za to stojí.

IPL epilátor zařídí hladké tělo na měsíce i roky

Epilace technologií IPL je jednoznačně nejtrvanlivější (u žen se světlou pletí a tmavými chloupky může být po pár použitích dokonce trvalá) a zároveň nejméně bolestivá. Donedávna byl tento typ epilace výsadou kosmetických salónů, dnes už si IPL epilátor můžete pořídit domů.

Laserové epilátory nejsou o moc větší než ty běžné, efekt ale vydrží mnohem déle. • 

Ceny jsou sice výrazně vyšší než u jiných způsobů odstraňování chloupků, i ženy s tmavými a silnými chloupky si ale díky IPL epilátoru užijí měsíce hladkých nohou, rukou, horního rtu i oblasti bikin. Laser totiž můžete použít všude.

V domácnostech s více ženami se takový epilátor rozhodně neztratí a na rozdíl od ostatních možností je jeho sdílení hygienické.

A co vy a vaše tipy na hladké nohy? Podělte se v komentářích nebo na našem Facebooku.