Domácí samoopalování krok za krokem: nachytejte bronz i bez solárka | Blog Mall.cz

Domácí samoopalování krok za krokem: nachytejte bronz i bez solárka

Nečekejte na letní dovolenou a už teď nachytejte trochu bronzu, ať na jaře nevypadáte jako bledulky. Zlatavého odstínu docílíte i domácím samoopalováním. Přečtěte si, jak postupovat, abyste neskončili flekatí jako žirafy.

Zbavte se chloupků

Než se pustíte do nanášení samoopalovacího krému, zbavte své tělo chloupků všude, kde se běžně holíte nebo depilujete. Silnější chloupky totiž brání rovnoměrnému rozetření, takže se vám pak mohou na kůži objevit tmavší skvrny nebo celé mapy.

Náš tip: Fleků od samoopalovacích produktů se dá zbavit. Stačí vám půlka citronu, kterou budete tmavší místo potírat asi minutu. Skvrna pak zesvětlá a splyne s pokožkou.

Před použitím samoopalovacího přípravku je depilace důležitá. Kolem chloupků totiž může ulpět více krému a pokožka by pak byla flekatá. • 

Dejte si sprchu

Abyste kůži zbavili odumřelých buněk a mastnoty, skočte si do sprchy. Nejdřív použijte peeling, který pokožku očistí do hloubky a pak se umyjte sprchovým olejem, který vám na rozdíl od sprchového gelu dobře promastí kůži. Tím vám výrazně usnadní roztírání samoopalovacího mléka do ztracena.

Hydratujte

Hydratační krém jednak zregeneruje pokožku po peelingu, jednak kůži dodá vláhu. Krém naneste na celé tělo i obličej a nechte zaschnout. Největší pozornost věnujte místům, kde je pokožka nejsušší:

  • oblasti kolem nosu a horního rtu,
  • kotníkům,
  • kolenům,
  • loktům
  • a oblasti kolem pupíku.

Pokud byste tento krok vynechali, sušší kůže by absorbovala více samoopalovacího přípravku a ztmavla tak výrazně víc než zbytek pokožky.

Kůže na kolenou a loktech je mnohem sušší, takže bez dobré hydratace absorbuje více samoopalovacího krému a je pak výrazně tmavší než zbytek pokožky. • 

Zvolte si vhodný přípravek

To je nejspíš ta nejtěžší část. Dejte na recenze produktů a pečlivě si vyberte správný odstín. Čím světlejší pleť máte, tím slabší samoopalovací přípravek potřebujete. V drogeriích najdete samoopalovací spreje, krémy nebo mléka:

  • Sprej má praktický rozprašovač, díky kterému si sice neušpiníte ruce, ale zase nedokážete odhadnout přesné množství přípravku. Špatně se budete dostávat také na zadní stranu stehen.
  • Krémy jsou často dost hutné, takže se špatně roztírají, ale zase příjemně hydratují. Nanášet byste je měli v rukavicích.
  • Mléka mají lehčí konzistenci než krémy, ale většinou nemají tak výrazný efekt. To se však může hodit, pokud máte alabastrovou pleť.

>> Vyberte si vhodný samoopalovací přípravek na MALL.cz. <<

Správný výběr odstínu samoopalovacího přípravku je naprosto zásadní pro přirozený výsledek. Pokud si nejste jistí, otestujte přípravek nejprve jen na kousku kůže, který pak snadno schováte pod oblečení. • 

Bez rukavic ani ránu

Se samoopalovacími produkty zacházejte ideálně v gumových rukavicích – obzvlášť s přípravky, jejichž účinky se projeví až za několik hodin. Vaše ruce by jinak při natírání vstřebaly hodně krému a ráno byste se vzbudili s hnědými dlaněmi.

Náš tip: Gumové rukavice, které vám nebudou z rukou sjíždět, koupíte v lékárně.

Pozor na způsob roztírání

Samoopalovací přípravek roztírejte rovnoměrně a do ztracena:

  1. Začněte od krku a krouživými pohyby postupujte dále ke zbytku těla.
  2. Na obličej přípravek nanášejte jen konečky prstů, a to směrem zevnitř ven.
  3. Nezapomeňte ani na víčka, horní ret a uši. Pak nechte samoopalovací přípravek zaschnout minimálně půl hodiny.

Ptáte se, jak nanesete samoopalovací přípravek i na záda? Poproste partnera nebo partnerku. • 

Připravte si starší pyžamo i povlečení

Protože samoopalovací přípravky se trochu déle vstřebávají, doporučujeme vám nanášet je ideálně večer před spaním. Některé přípravky ale i po zaschnutí ještě trochu barví, proto si na spaní nachystejte starší pyžamo a pro jistotu i povlečení. Do pyžama se převlečte, až když samoopalovací přípravek zaschne. To se může lišit, ale zpravidla stačí počkat tak 15 až 20 minut.

Náš tip: Samoopalovací přípravek zafixujte ještě dětským pudrem a nesprchujte se aspoň 6–8 hodin po jeho nanesení.

Máte nějaký osvědčený trik na přirozené samoopálení? Napište nám do komentářů.