Co (ne)dávat k Valentýnu: 8 tipů, jak proměnit klišé v boží dárky | Blog Mall.cz

Co (ne)dávat k Valentýnu: 8 tipů, jak proměnit klišé v boží valentýnské dárky

Květina a bonboniéra jsou dárkové evergreeny. Zvlášť na Valentýna s nimi ale nikoho neohromíte. Stačí přitom málo a i z čokoládové klasiky se stane to nejlepší valentýnské překvapení. Čtěte, kterým dárkům se vyhnout a čím je nahradit, abyste zabodovali.

1. Řezané? Kytky raději v květináči nebo od semínka

Říká se, že květina potěší každou ženu. Ale klasická řezaná moc dlouho nevydrží. Sáhněte raději po květině v květináči – vyberte třeba originální sukulent, který jen tak neuvadne.

A chcete-li skutečně zazářit, pořiďte jen semínka a darujte je v dárkové krabičce. Rostlinu potom slavnostně zasaďte spolu se svým partnerem. Bude pro vás mít větší význam a můžete sledovat, jak vaše zelené „dítko” roste. 

>> Vše pro valentýnské pěstování najdete na MALL.CZ. <<

2. Místo smsky napište zamilovaný dopis

Miluji te, zlaticko. Krasneho Valentyna. Mobilové vyznání bez háčků a čárek je možná míněné od srdce, ale velká romantika v něm není. Zapomeňte na elektronické vzkazy a udělejte to letos jinak:

  • vraťte se k papíru a tužce a napište klasický zamilovaný dopis,
  • schovejte ho partnerovi do tašky nebo kapsy kabátu,
  • čekejte na reakci, až ho v průběhu dne najde.

Náš tip: A pokud nejste zrovna typ na milostná psaníčka, překvapte svou lásku nečekanou návštěvou v práci – můžete třeba společně zajít na oběd.

Na klasické dopisy se v dnešní době zapomíná. Vraťte se k nim alespoň na Valentýna a vyznejte lásku na papíře. • 

3. Bonboniéru nahraďte sladkým fondue

Pokud nosíte domů bonboniéru pravidelně k svátku, narozeninám i výročí, je načase vymyslet něco jiného. Čokoládové překvapení se totiž nemusí skrývat jen v krabici s nugátovými bonbóny. Chcete-li potěšit svého partnera něčím sladkým, přichystejte doma raději ovocno-čokoládové fondue:

  1. V menším hrnci zahřejte asi 140 mililitrů 33% smetany.
  2. Až začne jemně kypět, sundejte hrnec z plotny, přidejte do něj 200 gramů nalámané kvalitní hořké čokolády a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.
  3. Jakmile je směs hladká, přelijte ji do misky na fondue a nechte ohřívat čajovou svíčkou.
  4. Namáčejte do ní kousky ovoce – banánu, jahod, hrušek nebo kiwi.

>> Pořiďte si sadu na fondue na MALL.CZ. <<

4. Dárkový koš: jedině na společné vaření

Když nevíte co darovat, dárkový koš to jistí. Ale se zásobou paštik nebo kosmetiky si na Valentýna zrovna nešplhnete. Zapomeňte na kupované koše a vytvořte vlastní. Naskládejte do něj všechny suroviny, které budete potřebovat na přípravu večeře. Jakmile přijde partner domů, překvapte ho romantickým nákupem a dejte se společně do vaření.

>> Inspirujte se recepty na valentýnské menu. <<

Recept na valentýnské kuchtění si najděte ještě před nákupem. Jen tak nakoupíte všechno, co potřebujete. A společné vaření si užijete naplno. • 

5. Doplňky do auta ne, autovýlet ano

Nové potahy do auta nebo voňavý stromeček – nic z toho nejsou ideální valentýnské dárky. Doplňky do auta můžete pořídit kdykoli, ale 14. února to chce větší romantiku. Pokud toužíte zůstat u automobilových dárků, což takhle podniknout rodinný výlet autem?

Naplánujte předem trasu, jednotlivé zastávky u památek a vytipujte restaurace. Partnerovi nebo partnerce pak darujte symbolicky třeba mapu s vyznačenou cestou.

6. Místo balení vysavače se pusťte do úklidu

Ani praktické dárky nejsou to pravé. I když si vaše drahá polovička stěžuje na starý vysavač nebo nefunkční vrtačku, neznamená to, že chce nové pomocníky dostat zrovna k Valentýnu. Domácí spotřebiče proto ze svého nákupního seznamu raději vymažte a pomozte jinak – vyčistěte odpad, připevněte poličku nebo vydrhněte podlahu.

>> Vyberte na MALL.CZ úklidové prostředky, se kterými vám půjde úklid od ruky. <<

Pokud doma zrovna moc nepomáháte, kompletní úklid celého bytu bude tím největším valentýnským překvapením. • 

7. Na zdraví! Udělejte z vína zážitek

Ve víně je pravda. A možná i romantika – ale záleží, jak láhev věnujete. Na klasický valentýnský dárek v podobě vína v dárkové tašce raději zapomeňte. Pojměte alkoholový dárek osobněji:

  • vyrazte na degustaci vína do vinného sklípku nebo připravte vlastní degustaci doma,
  • místo vína věnujte různé druhy alkoholů i džusů a udělejte si barmanský večer,
  • jeďte společně do vinných lázní a užijte si hroznovou koupel.

>> Pořiďte si všechny potřeby pro barmanskou show na MALL.CZ. <<

8. Dárková karta – jupí, jdeme na nákupy

Dárkové poukazy jsou poslední záchranou. Mezi vysněné valentýnské dárky proto určitě nepatří. Místo voucheru do obchodního centra proto raději darujte poukaz na nákupní odpoledne s vámi.

S partnerem nebo partnerkou pak vyrazte tam, kde to má nejradši – milovníky hudby potěšíte návštěvou obchodu s vinylovými deskami, kreativce zase vezměte do výtvarných potřeb. A kupte dárek, který si sami vyberou.

Ne každého potěšíte novým oblečením. Zamyslete se, jaké jsou zájmy vaší lásky, a pak ji vezměte na nákupy do jejího oblíbeného obchodu. • 

>> Je vás doma víc? Přečtěte si, jak si užít Valentýn i s dětmi. <<

A aby vám nic neuniklo, sledujte nás na sociálních sítích – jsme na Facebooku, Instagramu i na YouTube.