Připravte se na čínský rok ve znamení Krysy | Blog Mall.cz

Čínský rok 2020: jak si nejlépe užijete rok Krysy

Rok Prasete se chýlí ke konci a v roce 2020 nad námi bude bdít veselé znamení Krysy, které mimo jiné slibuje radost a kreativitu. Poradíme vám, jak si hlodavčí rok užít naplno.

Krysa vás bude provázet od 25. ledna 2020 do 11. února 2021. Podle čínské astrologie nás čeká rok plný velkých změn a nových příležitostí, při kterých nezůstane kámen na kameni. Krysa se v čínské horoskopu vyznačuje odvahou, kreativitou a otevřeností. Vyjděte tomu vstříc a můžete se těšit na vydařený rok.

V čínském kalendáři se každý rok nese v duchu jednoho znamění. • 

Najděte si nové kreativní koníčky

Krysí znamení přeje kreativním. Proto rok 2020 využijte k vyzkoušení nových koníčků. Pokud vás nějaký přestane po první hodině bavit, nevadí – pusťte se do dalšího. Třeba objevíte novou životní vášeň.

Pokud rádi ručně tvoříte, vyzkoušejte třeba:

  • šití nebo háčkování,
  • scrapbooking neboli tvorbu fotoalb, deníčků a přáníček,
  • pečení dortů a jiných moučníků,
  • modelování z hlíny
  • nebo tvorbu interiérových dekorací, jako jsou třeba věnce.

Pokud si na ruční práce nepotrpíte:

  • napište povídku nebo knihu,
  • pusťte se do focení portrétů či přírody,
  • naučte se hrát na nový hudební nástroj,
  • zajděte na kurz grafické tvorby nebo programování.

>> Začněte své kreativní období třeba výrobou šperků z křišťálu. <<

Podnikněte akce s přáteli

Čínský horoskop praví, že krysa je tvor družný a společenský. Využijte proto rok 2020 k setkávání s přáteli nebo rodinou a trávení času s těmi, které máte rádi. Pokud jste například váhali, zda se neozvat starým známým, v novém roce je pro to ideální čas.

Dopřejte si v roce 2020 dobrou společnost a uspořádejte doma třeba letní grilovačky, večery s deskovými hrami nebo filmové promítání. Jste-li akčnější, vyrazte s blízkými na výlety do hor, za sportem či na poznávací cesty do zahraničí. Uvidíte, že strávený čas s lidmi, které máte rádi, vám dodá spoustu životní energie.

>> Vyrazte na zajímavá, málo známá místa v Česku. <<

Odvažte se k důležitým životním krokům

Rok krysy bude podle čínského horoskopu plný velkých a důležitých změn. Vyjděte tomu vstříc a buďte odvážní jako krysa proplétající se kolem zubatých koček za kouskem sýra. Pokud toužíte po změnách v kariéře, lásce nebo v osobním rozvoji, nastala ideální chvíle.

Ať už tedy zvažujete změnu povolání, chcete vycestovat někam daleko nebo pozvat na rande svou tajnou lásku, jděte do toho – štěstěna vám bude v krysím roce nakloněna.

Každá krysí výprava za potravou vyžaduje pořádnou odvahu. Tak se těmito nebojácnými hlodavci inspirujte. • 

Buďte otevření druhým i sami sobě

Krysí společenskost se projevuje nejen v povyražení s přáteli, ale také v otevřenosti a upřímnosti. Buďte proto v roce 2020 otevření a upřímní nejen k druhým, ale i k sobě. Komunikujte, zajímejte se o rodinu a přátele a máte-li těžký den nebo jste smutní, nebojte se jim svěřit. Negativní emoce proměníte v novou energii.

Pečováním o druhé pomůžete i sami sobě, proto zkuste každý den udělat jeden dobrý skutek. Například zavolejte babičce, zajděte s rodiči na nákup, pomozte kamarádovi s úklidem nebo pusťte někoho v tramvaji sednout. Pokud vás kolegové v práci požádají o pomoc, neodmítejte. A především nedělejte věci jen kvůli penězům, ale kvůli svému dobrému pocitu.

Krysi a jiní drobní hlodavci nedají dopustit na rodinu a kamarády. Vezměte si z nich příklad a také se s lidmi okolo sebe sbližte. • 

Buďte aktivní a dejte si do těla

Pasivita a lenošení nebude v roce 2020 in. Mrštné krysí znamení přeje sportovcům, dobrodruhům a všem aktivním jedincům. Nemusíte zrovna pelášit jako hlodavec v kole, ale využijte nový rok k objevování nových sportů. Spíše než nárazovým sportům se věnujte pravidelným.

Jste-li klidnější povahy, pusťte se do jógy, pilates nebo vyrazte na procházky. Nevíte-li, jak s jógou začít, zkuste to podle videí na YouTube. Pokud se při sportu rádi zapotíte, začněte pravidelně běhat, jezdit na kole nebo choďte plavat. Aktivník rok krysy je také ideální příležitostí založit si kartičku v posilovně a dát si do těla.

>> Začněte se sportem už v zimě a naučte se běžkovat. <<

Přečtěte si také naši loňskou předzvěst pro rok prasete a porovnejte si, zda odpovídá tomu, co jste v roce 2019 zažili.

A aby vám nic neuniklo, sledujte nás na sociálních sítích – jsme na Facebooku, Instagramu i na YouTube.