Tipy na 9 drobných dárků, které potěší každého | Blog Mall.cz

9 drobností, kterými na Vánoce potěšíte každého

Zapomeňte na ohrané sady kosmetiky, lahve vína a krabičky s čajem. Připravili jsme pro vás tipy na jednoduché dárky, které potěší babičku, souseda i šéfa a neutratíte za ně majlant.

 

Sloni jsou už od pradávna symbolem štěstí. Proto se jeden z nich objevil i na MALL.CZ a pro každého má malé i velké vánoční radosti.

3 dárky, které koupíte komukoliv: pečení, hry a obrázky

Originální dárek, který potěší obdarovaného i jeho žaludek, je vlastnoručně připravená směs na pečení či vaření. Najděte si na internetu recept na moučník nebo polévku, pořiďte všechny suché suroviny a smíchejte je dohromady v jedné skleněné dóze. Váš blízký pak jen zalije suroviny vodou či mlékem a má hotovo. Na skleničku také přilepte návod k přípravě a hezky ji vyzdobte.

Pokud chcete svým blízkým zpříjemnit nejen Štědrý večer, ale i spoustu večerů v následujících letech, sáhněte po deskové hře. Ideálně sáhněte po některé z párty her, které jsou nenáročné a pobaví se u nich mladší ročníky i prarodiče. Doporučujeme například asociační hru Dixit s krásně ilustrovanými kartami nebo novou hru Paranormální detektivové, ve které se jeden z hráčů stane duchem a ostatní budou pomocí zábavných nápověd řešit jeho vraždu.

>> Vyberte párty hru pro své blízké na MALL.CZ. <<

Co takhle dárek na míru? Zamyslete se, jestli má váš blízký oblíbenou fotografii, umělecké dílo či vtipný obrázek z internetu. Pokud ano, obrázek si stáhněte, nechte ho v copycentru vytisknout na lesklý fotopapír a vložte ho do pěkného rámečku. Obdarovaný si obrázek postaví na stůl, poličku nebo noční stolek, kde mu bude dělat radost.

3 poukazy, které potěší kohokoliv: jídlo, knihy a volný čas

Co mají společného všichni lidé na zeměkouli? Rádi jedí. Poukazem do restaurace nebo kavárny tak uděláte radost každému. Podnik vybírejte podle toho, jaké má obdarovaný chutě, a buď:

  • jděte na jistotu a pořiďte mu poukaz do jeho oblíbeného podniku,
  • nebo mu rozšiřte obzory a pořiďte poukaz do zajímavého podniku, ve kterém pravděpodobně nebyl.

Poukaz pořiďte ideálně na takovou částku, aby si mohl dát jídlo a pití i se svou drahou polovičkou.

Chcete-li pořídit spíš poukaz, za který si obdarovaný koupí něco hmotného, sáhněte po poukazu do knihkupectví. Častým problémem vánočních dárků v podobě knih je ten, že neodhadnete čtenářský vkus svého blízkého. Díky poukazu si koupí knížku přesně podle svého gusta, a zrovna knížku nechce, v knihkupectví si vybere i jiné pěkné věci jako například diář, deskovou hru či kalendář.

Knihy darované na Vánoce často končí v poličkách, kde slouží pouze jako lapače prachu. Dárkovým poukazem do knihkupectví se tomuto osudu vyhnete. • 

Nebo svým blízkým věnujte dárkové poukazy na míru, za které neutratíte ani korunu. Pokud mají vaši blízcí děti nebo například domácí mazlíčky, vyrobte jim poukaz na to, že jim je na večer či víkend pohlídáte. Vaši blízcí tak po dlouhé době budou mít čas pro sebe a budou si moci vyjet na výlet nebo zajít na večeři do restaurace.

3 dárky, které vyrobíte komukoliv: mýdlo, vaječňák a šumivé bomby

Pěkné, levné a univerzální dárky můžete také sami vyrobit. Darujte svým blízkým třeba voňavé domácí mýdlo. Jeho výroba je jednoduchá – vystačíte si s mýdlovou hmotou a pár dalšími přísadami na dobarvení a dovonění. Postup výroby najdete v našem návodu.

Chcete-li místo čichu potěšit spíše chuťové pohárky, připravte svým blízkým láhev domácího vaječného koňaku. Zpříjemní jim sváteční období, a protože jste ho připravili vlastnoručně, užijí si ho dvojnásob. Že nevíte, jak se vaječňák vyrábí? Pusťte se do něj podle našeho článku. Najdete v něm i recepty na medový nebo kaštanový likér.

A pokud mají vaši blízcí doma vanu, vytvořte jim originální dárek, který stoprocentně nebudou čekat – šumivé bomby. Při koupeli příjemně šumí, hydratují pokožkou a vytvoří ve vodě barevnou duhu. Jejich výroba je navíc velmi snadná a vystačíte si s věcmi, které máte ve spíži. Přesný postup najdete v našem návodu.

Malé i velké radosti udělají vašim blízkým také dárky, které najdete v předvánoční sloní akci na MALL.CZ. Stačí si vybrat.

A aby vám nic neuniklo, sledujte nás na sociálních sítích – jsme na Facebooku, Instagramu i na YouTube.