5 tipů na jarní péči o pleť | Blog Mall.cz

5 tipů na jarní péči o pleť

Je vaše pleť po dlouhé zimě vysušená, plná nevzhledných pupínků, bledá a unavená? Dodejte jí ztracenou energii. Poradíme vám, jak na jarní péči o pleť.

1. Hydratace je základ

Jestli se vám přes zimu nedařilo dodržovat pitný režim, na jaře to rozhodně napravte. Voda je totiž naprostý základ svěží a zdravě vypadající pleti. Vypijte aspoň 2 litry čisté vody, vody s citronem nebo bylinkových čajů denně. Tekutiny pomohou odplavit škodliviny ven z těla, hydratují pleť zevnitř a zanechávají ji pružnou a s minimem vrásek. A to je přeci to, po čem toužíme.

Pomoci si můžete i hydratačními krémy, minerální vodouve spreji či multifunkčním tonikem.

Vybírejte si krém podle typu, zralosti pleti a účelu. • 

2. Správná kosmetika

Už dávno neplatí, že by všechna vaše kosmetika měla být od stejné značky a nejlépe i ze stejné řady. Pokrok udělal vítr i v kosmetických firmách, a tak jsou kosmetické přípravky v této době vyráběny tak, abyste si mohli vybrat přesně to, co potřebujete. Vyměňte hutné krémy pro péči o pleť v zimě za lehčí přípravky s UV faktorem pro denní použití a hydratační krémy s kyselinou hyaluronovou na noc.

Dámy, nezapomeňte vybírat takovou kosmetiku, která vyhovuje typu vaší pleti a odpovídá vašemu věku. Pánové, nepoužívejte krémy svých drahých poloviček. Mužská pleť se totiž v mnoha ohledech od ženské liší, a tak vám s největší pravděpodobností nepomohou. Místo toho si vyberte krém pro pány, který má přímo v popisu práce to, co od něj očekáváte (např. proti vráskám, na suchou pleť, na problematickou pleť atd.)

3. Pryč s mrtvými buňkami

Pokud ještě nepoužíváte jemný peeling, určitě s ním začněte. Peeling totiž účinně odstraňuje odumřelé kožní buňky, které brání pronikání krémů a sér do pokožky. Ideální jsou přírodní peelingy. Ty pokožku nejen důkladně vyčistí, ale zároveň i vyživí. Naopak zahoďte hrubé peelingy, které vaši pleti spíše uškodí, než pomohou. Peeling stačí používat jednou do týdne, a to nejlépe celoročně. Na jaře můžete intenzitu zvýšit.

Jednou týdně dopřejte pleti jemný peeling. Ostraníte odumřelé buňky a pleť bude krásně vyhlazená. • 

4. Céčko dělá divy

Účinky vitamínu C ocení zejména kuřáci a kuřačky. „Céčko“ je totiž jeden z nejsilnějších antioxidantů, který pomůže vaší pokožce odstranit nahromaděné toxiny a nastartovat proces obnovy buněk. Podporuje produkci kolagenu v těle a dokáže omezit i jeho rozpad. A proto zpomalí proces stárnutí a rozzáří vaši pokožku. Nadopujte se vitamínem C i když nekouříte. Začněte ráno sklenicí čerstvého džusu nebo si rozpusťte ve vodě šumák. Na trhu najdete i různé vitamínové doplňky, které vám s výživou pleti pomohou.

Vše začíná a končí u stravy. Začněte snídat ovocná a zeleninová smoothie – nakrmíte tím i vaši pleť. • 

5. Vyvážená strava každý den

Abyste se mohli chlubit zářivou pletí bez pupínků, která na první pohled vypadá zdravě, měli byste se vyhnout sladkostem a smaženým jídlům. Kvalita vaší pleti totiž odráží to, čím své tělo krmíte. Proto je důležitá pravidelná a vyvážená strava i dostatek vitamínů a minerálů z ovoce, zeleniny, ořechů, luštěnin a ryb.

Pamatujte, že žádný hydratační a revitalizační krém nedokáže zachránit to, co napáchá nezdravá a nepravidelná strava. Udělejte první krok a vybavte svou kuchyni smoothie makerem nebo mixérem a začněte zdravě snídat. Výsledky se zanedlouho dostaví.

 

Jak je na tom po zimě vaše pleť? Podělte se s námi v komentářích, jaké následky na vašem obličeji zanechává nedostatek sluníčka.

Témata:
  pleť