1. Dvoubarevné řezy s pudinkem
Co na oblíbený letní dezert budete potřebovat?
- 1 balení mléčných Bebe sušenek
- 1 balení kakaových Bebe sušenek
- 1 balíček vanilkového pudinku
- 150 ml polotučného mléka
- 125 g másla
- 80 g moučkového cukru
- 250 g měkkého tvarohu
Postup:
- Z mléka a pudinkového prášku uvařte hustý pudink.
- Utřete máslo s cukrem. Do směsi vmíchejte tvaroh a studený pudink a pořádně promíchejte.
- Pudinkovou směsí spojujte střídavě mléčné a kakaové sušenky.
- Nakonec potřete spojené sušenky po stranách.
- Dezert nechte přes noc ztuhnout v ledničce a před podáváním nakrájejte šikmým řezem (řezy budou proužkované).
2. Nepečené karamelové řezy á la 3bit
Co budete potřebovat na korpus?
- 1 balení karamelového Salka
- máslové sušenky
Co budete potřebovat na krémy?
- 500 ml polotučného mléka
- 3–4 šálky krupicového cukru
- 200 g másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce bramborového škrobu
- 750 ml smetany ke šlehání
- 3 balení ztužovače do šlehačky
- 3 lžíce krupicového cukru
- čokoládu na strouhání
Postup:
- Formu na pečení nebo hluboký pekáč vyložte sušenkami.
- Sušenky zalijte karamelovým Salkem a karamel uhlaďte.
- Na karamel opět navrstvěte sušenky
- 250 ml mléka nalijte do hrnce a přiveďte k varu. Ve zbylých 250 ml mléka rozmíchejte cukr, mouku a bramborový škrob.
- Do vroucího mléka za stálého míchání přimíchejte mléčnou směs a uvařte hustou hmotu.
- Hmotu nechte vychladit a mezitím si utřete máslo. Do másla pak přimíchejte vychlazenou mléčnou hmotu.
- Směs navrstvěte na sušenky a uhlaďte.
- Na krém navrstvěte další vrstvu sušenek.
- Ušlehejte smetanu spolu se ztužovačem do husté šlehačky. Navrstvěte krém na sušenky a dobře uhlaďte.
- Dezert nechte vychladit v lednici a před podáváním ho posypte nastrouhanou čokoládou.
3. Dort s mascarpone a lesním ovocem
Co budete potřebovat na korpus?
- 250 g rozdrobených zázvorovo-oříškových sušenek
- 200 g rozpuštěné hořké čokolády
Co budete potřebovat na náplň?
- 500 g mascarpone
- 3–4 zarovnané lžíce moučkového cukru
- 3 lžíce malinového džemu
- šťávu a nastrouhanou kůru ze dvou limetek
- lesní ovoce
Postup:
- Do dortové formy o průměru do 20 cm vyložené potravinovou fólií vlijte dobře promíchanou směs nadrobených sušenek a rozpuštěné čokolády. Směs rovnoměrně rozprostřete a vmačkejte do stran tak, aby sušenky s čokoládou vytvořily asi půlcentimetrový okraj.
- Korpus nechte vychladit, dokud čokoláda neztuhne. Po ztuhnutí ho vyndejte z formy, odstraňte potravinovou fólii a korpus položte na servírovací talíř.
- Mascarpone, šťávu i kůru z jedné limetky a moučkový cukr pečlivě vyšlehejte a směs nalijte na korpus.
- Našlehejte džem s jednou lžicí vařící vody. Do džemu přidejte lesní ovoce a dobře promíchejte. Směs naneste lžicí na krém a poprašte zbylou limetkovou kůrou.
4. Panna cotta s ovocným přelivem
Co budete potřebovat na panna cottu?
- 500 ml smetany ke šlehání
- 70 g cukru krystal
- 1 vanilkový lusk
- 3 plátky želatiny
- jahody a maliny
Co budete potřebovat na ovocný přeliv?
- 200 g jahod
- 100 g malin
- 1 lžičku medu
- 1 lžíci limetkové šťávy
Postup:
- Namočte plátky želatiny do studené vody.
- Do rendlíku dejte smetanu, cukr a semínka vanilky. Směs zahřejte těsně pod bod varu.
- Rendlík odstavte z plotny, vyždímejte želatinu a pečlivě rozmíchejte v ohřáté smetanové směsi.
- Nalijte směs do servírovacích mističek a nechte ji přes noc vychladit v lednici (minimálně 4–5 hodin).
- Všechny ingredience na ovocný přeliv rozmixujte do hladka. Směs nalijte na ztuhlou panna cottu a dozdobte malinami a jahodami.
Jaké nepečené dezerty milujete vy? Podělte se s námi o další recepty na nepečené moučníky v komentářích. Přejeme vám dobrou chuť.