4 recepty na nepečené letní dezerty | Blog Mall.cz

4 recepty na nepečené letní dezerty

Čekáte návštěvu a potřebujete připravit osvěžující letní dezert, po kterém se budou vaši přátelé a rodina ještě dlouho oblizovat? Nezapínejte troubu. Máme pro vás 4 recepty na nepečené moučníky ke kávě.

1. Dvoubarevné řezy s pudinkem

Co na oblíbený letní dezert budete potřebovat?

  • 1 balení mléčných Bebe sušenek
  • 1 balení kakaových Bebe sušenek
  • 1 balíček vanilkového pudinku
  • 150 ml polotučného mléka
  • 125 g másla
  • 80 g moučkového cukru
  • 250 g měkkého tvarohu

Postup:

  1. Z mléka a pudinkového prášku uvařte hustý pudink.
  2. Utřete máslo s cukrem. Do směsi vmíchejte tvaroh a studený pudink a pořádně promíchejte.
  3. Pudinkovou směsí spojujte střídavě mléčné a kakaové sušenky.
  4. Nakonec potřete spojené sušenky po stranách.
  5. Dezert nechte přes noc ztuhnout v ledničce a před podáváním nakrájejte šikmým řezem (řezy budou proužkované).

Nepečené karamelové řezy á la 3bitNepečené karamelové řezy á la 3bit

2. Nepečené karamelové řezy á la 3bit

Co budete potřebovat na korpus?

  • 1 balení karamelového Salka
  • máslové sušenky

Co budete potřebovat na krémy?

  • 500 ml polotučného mléka
  • 3–4 šálky krupicového cukru
  • 200 g másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce bramborového škrobu
  • 750 ml smetany ke šlehání
  • 3 balení ztužovače do šlehačky
  • 3 lžíce krupicového cukru
  • čokoládu na strouhání

Postup:

  1. Formu na pečení nebo hluboký pekáč vyložte sušenkami.
  2. Sušenky zalijte karamelovým Salkem a karamel uhlaďte.
  3. Na karamel opět navrstvěte sušenky
  4. 250 ml mléka nalijte do hrnce a přiveďte k varu. Ve zbylých 250 ml mléka rozmíchejte cukr, mouku a bramborový škrob.
  5. Do vroucího mléka za stálého míchání přimíchejte mléčnou směs a uvařte hustou hmotu.
  6. Hmotu nechte vychladit a mezitím si utřete máslo. Do másla pak přimíchejte vychlazenou mléčnou hmotu.
  7. Směs navrstvěte na sušenky a uhlaďte.
  8. Na krém navrstvěte další vrstvu sušenek.
  9. Ušlehejte smetanu spolu se ztužovačem do husté šlehačky. Navrstvěte krém na sušenky a dobře uhlaďte.
  10. Dezert nechte vychladit v lednici a před podáváním ho posypte nastrouhanou čokoládou.

Dort s mascarpone a lesním ovocemDort s mascarpone a lesním ovocem

3. Dort s mascarpone a lesním ovocem

Co budete potřebovat na korpus?

  • 250 g rozdrobených zázvorovo-oříškových sušenek
  • 200 g rozpuštěné hořké čokolády

Co budete potřebovat na náplň?

  • 500 g mascarpone
  • 3–4 zarovnané lžíce moučkového cukru
  • 3 lžíce malinového džemu
  • šťávu a nastrouhanou kůru ze dvou limetek
  • lesní ovoce

Postup:

  1. Do dortové formy o průměru do 20 cm vyložené potravinovou fólií vlijte dobře promíchanou směs nadrobených sušenek a rozpuštěné čokolády. Směs rovnoměrně rozprostřete a vmačkejte do stran tak, aby sušenky s čokoládou vytvořily asi půlcentimetrový okraj.
  2. Korpus nechte vychladit, dokud čokoláda neztuhne. Po ztuhnutí ho vyndejte z formy, odstraňte potravinovou fólii a korpus položte na servírovací talíř.
  3. Mascarpone, šťávu i kůru z jedné limetky a moučkový cukr pečlivě vyšlehejte a směs nalijte na korpus.
  4. Našlehejte džem s jednou lžicí vařící vody. Do džemu přidejte lesní ovoce a dobře promíchejte. Směs naneste lžicí na krém a poprašte zbylou limetkovou kůrou.

Panna cotta s ovocným přelivemPanna cotta s ovocným přelivem

4. Panna cotta s ovocným přelivem

Co budete potřebovat na panna cottu?

  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 70 g cukru krystal
  • 1 vanilkový lusk
  • 3 plátky želatiny
  • jahody a maliny

Co budete potřebovat na ovocný přeliv?

  • 200 g jahod
  • 100 g malin
  • 1 lžičku medu
  • 1 lžíci limetkové šťávy

Postup:

  1. Namočte plátky želatiny do studené vody.
  2. Do rendlíku dejte smetanu, cukr a semínka vanilky. Směs zahřejte těsně pod bod varu.
  3. Rendlík odstavte z plotny, vyždímejte želatinu a pečlivě rozmíchejte v ohřáté smetanové směsi.
  4. Nalijte směs do servírovacích mističek a nechte ji přes noc vychladit v lednici (minimálně 4–5 hodin).
  5. Všechny ingredience na ovocný přeliv rozmixujte do hladka. Směs nalijte na ztuhlou panna cottu a dozdobte malinami a jahodami. 

Jaké nepečené dezerty milujete vy? Podělte se s námi o další recepty na nepečené moučníky v komentářích. Přejeme vám dobrou chuť.

 

Doporučujeme

  • +420 296 245 025