16 nepostradatelných věcí, které nesmí chybět ve vaší kosmetické výbavě | Blog Mall.cz
16 nepostradatelných věcí, které nesmí chybět ve vaší kosmetické výbavě

16 nepostradatelných věcí, které nesmí chybět ve vaší kosmetické výbavě

Také se v záplavě nových zkrášlujících výrobků občas nedokážete zorientovat? Nenechte se vyvést z míry. Nemusíte mít všechno. Stačí, když budete jen „chytře“ doplňovat několik produktů, které jsou základem.

1. Pleťové mléko nebo čisticí gel

Tak to je krok číslo jedna k dokonalé pleti. Je jedno, jestli se rozhodnete pro mléko, či gel. Záleží, co máte radši. Používejte ho na čištění pokožky ideálně ráno i večer.

2. Čisticí tonikum

Následuje hned za mlékem či gelem. Kůži dočistí a příjemně osvěží. Vybrat si můžete podle typu pleti, od citlivé a suché až po mastnou a problematickou.

3. Odličovač na oči

Nejspíš i vy používáte pravidelně řasenku, oční linky nebo stíny. Proto nezapomínejte na správné odstranění make-upu z očních partií. K dostání jsou i odličovače pro velmi citlivé oči. Mně osobně třeba nejvíce vyhovují dvojsložkové s příměsí oleje. Jsou šetrnější i účinnější.

4. Hydratační nebo výživný krém

Úplně nejlepší je mít na kosmetickém stolku denní i noční krém. Denní by měl hlavně hydratovat a chránit proti slunečním paprskům a volným radikálům. Noční pak vyživovat a regenerovat. Krémy nakupujte podle svého věku, ale i toho, jaké problémy vás trápí.

5. Make-up

I v této kategorii vybírejte především podle potřeb své pleti. Jiný make-up si žádá suchá, jiný zase mastná nebo stárnoucí. Správný tón pak otestujte na zápěstí a zkontrolujte ho nejlépe na přímém venkovním světle. Měl by přesně ladit s tónem vaší pokožky.

6. Pudr

Když jím lehce poprášíte tvář po nanesení make-upu, zafixujete ho tak a zároveň zamezíte nežádoucímu lesku pleti. V létě ho můžete používat i samostatně bez make-upu.

7. Tužka na oči

Když zvolíte světlejší barvu, vaše oči se opticky zvětší a už nepotřebujete ani stíny. Tužku můžete i lehce rozmazat. Pro efekt kouřových očí je vhodná černá.

8. Řasenka

I ona by měla být absolutním základem líčení, zvýrazněné řasy dodají šmrnc. K dostání jsou stovky řasenek s různým efektem, je jen na vás, kterou si vyberete.

9. Antiperspirant

Deodoranty jsou sice prima, ale nadlouho pocení nezabrání. Abyste měla jistotu větší ochrany, kupte si kvalitní antiperspirant, který vydrží působit několik hodin. Mně se v poslední době osvědčil třeba Black & White od Nivey, který zároveň nevytváří nehezké žluté skvrny na bílém prádle ani bílé stopy na černém.

10. Kvalitní parfém

Na výlet do přírody nebo k vodě ho sice nutně nepotřebujete, ale při každé slavnostnější události je nepostradatelný. Všechny chceme přece krásně vonět! Ale pozor! Za opravdu dobrý parfém či toaletní vodu se vyplatí připlatit. Nemusejí to být nutně tisíce. Stačí pár stovek. Vietnamským tržnicím s nekvalitními padělky se ovšem obloukem vyhněte.

Naše kosmetické tipy:

11.  Tělové mléko

Také pokožka těla si žádá každodenní ochranu a péči, nejlépe pravidelně po každé koupeli či sprše – kůže bude hezky vláčná a hydratovaná. Pokud máte pokožku sušší, sáhněte po tělovém másle s hutnější konzistencí a výživnějším efektem.

12. Hydratační rtěnka

Rudé a výrazné rty mít zrovna nemusíte, ale stejně tak ani bledé a bezbarvé. Hydratační rtěnka vám dodá jen decentní lesk, a navíc rty vyživí.

13. Tvářenka

Známá vizážistka celebrit mi dala jednu nezapomenutelnou radu: pro každodenní líčení postačí make-up, fixační pudr, lesk či rtěnka, řasenka a v neposlední řadě tvářenka. Rozzáří líčka a dodá tvářím zdravou barvu. A tak nezapomínejte!

14. Lak na nehty

Každý den mít nalakované nehty nemusíte. Když ale vyrážíte do divadla či na večírek, pak je jejich úprava opravdu žádoucí. Barvu volte podle tónu šatů. A pokud máte otevřené boty, nezapomínejte ani na nohy.

15. Krém na ruce

Stejně jako tělové mléko či pleťový krém byste měla používat i krém na ruce. Já osobně nosím menší balení pořád s sebou. Ruce jsou hodně zatěžované, a abyste je neměla vysušené, naneste na ně krém několikrát během dne. Ideálně po každém mytí.

16. Peeling na obličej i tělo

Chcete mít zářivější a zdravější pokožku? Pomůže vám abrazivní krém. Aspoň jednou týdně byste měla jeho pomocí odstranit odumřelé kožní buňky. Opět máte velkou možnost volby. Existují peelingy chemické i přírodní. A k dostání jsou i na velmi citlivou pleť.

Vše pro vaše zdraví a krásu naleznete zde >>