10 nezbytností každého cestovatele | Blog Mall.cz

10 nezbytností každého cestovatele

Každý si chce užít cestování bez stresu a v pohodě. To ale hodně závisí na tom, co si cestovatelé s sebou zabalí. Vytáhněte své cestovní seznamy a pokud tam tyto položky ještě nemáte, rozhodně si je připište.

1. Fotoaparát

Pokud si jednou budete chtít vaše vzpomínky z dovolené pověsit na stěnu, určitě budete potřebovat silnější fotografický kalibr, než je mobil. Rozhodně zvažte investici do přístroje, který pořídí obrázky v té nejvyšší kvalitě.

2.  Pořádný batoh

Náročné treky ani celodenní zkoumání měst v podstatě nejde absolvovat s žádným jiným zavazadlem. Na zádech unesete vetší váhu a zároveň budete šetřit svou páteř.

3.  Vodní filtr

Vybrali jste si letos exotičtější dovolenou? Určitě si dejte pozot na to, jakou vodu ve své dovolenkové destinaci budete pít. Přes přenosný vodní filtr můžete ošetřit až 1000 litrů vody a nemusíte utrácet za vodu balenou.

Nepodceňte cestovní přípravu. Počítejte se všemi možnými úskalími. • 

4. Palubní kufr

Nestresujte se rozměry příručního zavazadla do letadla. Pořiďte si ten správný palubní kufřík a mějte tento problém vyřešen jednou pro vždy.

5. Treková obuv

Nepromoknout, neuklouznout a neodřít paty! Ať už se chystáte nachodit desítky kilometrů na stezkách českých nebo zahraničních, určitě se na ně nemůžete vydat bez kvalitní obuvi.

6. Outdoorová powerbanka

Na kopci ani na pláži o elektrickou zásuvku asi jen tak nezavadíte. Naštěstí jsou už dnes pro technologické závisláky k dispozici powerbanky. Pro vaši cestu si vyberte takovou, která bude lehká, výkonná a půjde dobít i solárně.

Ideální by bylo, kdybychom se nemuseli řídit kapacitou našich zavazadel, ale i do malého kufříku se může vejít mnoho užitečných vychytávek. • 

7. Vysoušeč s žehličkou

Dámy jistě ocení, když nebudou muset zanedbat svou obvyklou úpravu a zároveň s sebou nebudou muset tahat kila v batohu navíc. Lehký skládací fén a mini žehlička naprosto uspokojí vaše potřeby.

8. Láhev na vodu

Pitný režim se musí dodržovat! Hlídejte si svůj přísun tekutin tím, že budete mít vlastní láhev na vodu. Nemusíte nakupovat často drahé balené vody a budete mít snadno přehled o tom, kolik jste toho vypili. Volte vždy kvalitní láhev s těsným uzávěrem.

Vydržet dlouhý let je občas nadlidský výkon a bez sluchátek si to už ani nedovedeme představit. • 

9. Kvalitní sluchátka

Bez sluchátek snad ani cestovat nelze. Rozhodně usnadňují a zpříjemňují dlouhé přejezdy či lety, kdy se stanou jedinou šancí, jak si vytvořit nějaké soukromí.

10. Spolehlivá navigace

Ztratit se je někdy prima, ale většinou to zkomplikuje a naruší celý plán cesty. Naštěstí jde takovým případům předejít díky navigacím. Kupte si takovou navigaci, která si sama neustále aktualizuje data a jde pohodlně propojit s vaším smartphonem.

Přejeme vám, abyste se na svých cestách neztratili, neotrávili, nezmokli a dovezli si spoustu skvělých zážitků.