8 nejlepších her pro dva na PlayStation 4 | Blog Mall.cz
Vypráskejte nudě kožich: 8 nejlepších her na PlayStation pro dva hráče

Vypráskejte nudě kožich: 8 nejlepších her na PlayStation pro dva hráče

Seriály dokoukané, pokoje uklizené a na čtení není nálada. Když jste zavření doma a nuda by se dala krájet, vytáhněte herní konzoli, dva ovladače a pořádně si zapařte. Máme pro vás osvědčené tipy na hry pro PlayStation, které si zahrajete s drahou polovičkou, ratolestí nebo třeba spolubydlícím vedle sebe na jednom gauči.

1. Knack II

Pokud po sobě nechcete jen střílet, ale také rádi spolupracujete, vyzkoušejte hru Knack II. V této akční hře se společně vžijete do role dvou malých golemů, kteří společně bojují proti zákeřným skřetům. Procházíte úrovněmi od ostrovů po ulice města, řešíte logické hádanky, překonáváte překážky a dáváte nakládačku příšerám.

Nejzajímavější prvek hry spočívá v tom, že golemové mají schopnost „nasávat” okolní předměty a díky tomu růst. V každé úrovni začínáte jako malý golem o velikosti štěněte a postupným sbíráním věcí okolo rostete a stáváte se silnějšími, až porazíte klidně i obří roboty nebo tanky.

Pokud zrovna nemáte parťáka, zahrajete si Knack II i sami. Hra má povedený příběh se zábavnými filmovými sekvencemi a krásnou grafiku srovnatelnou s nejlepšími animovanými filmy současnosti.

>> Pořiďte si hru Knack II na MALL.CZ. <<

2. Overcooked

U spolupráce ještě zůstaneme – tentokrát nebudete společně bojovat proti skřetům, ale vařit. Overcooked je originální hra, ve které se s parťákem vžijete do role kuchařů. V desítkách úrovní vaříte jídla od suši přes steaky až po houbovou pizzu. Abyste stíhali vyřizovat objednávky, musíte co nejlépe spolupracovat a organizovat práci – například se domluvíte, že vy budete krájet zeleninu a naklepávat maso, zatímco parťák je bude nosit na gril a hlídat, ať se nepřipálí.

V každé úrovni se objevíte v jiné restauraci s jinými překážkami.

  • Někde například klouže podlaha,
  • jinde musíte ke sporáku vyjet výtahem
  • a v několika úrovních dokonce vaříte ve dvou jedoucích náklaďácích, přičemž v jednom jsou pracovní desky a ve druhém sporáky, takže mezi nimi musíte neustále přeskakovat.

Overcooked je šílená kuchařská hra pro 2 a více hráčů, která prověří vaše schopnosti spolupráce a zvládání chaotických situací.

>> Hru Overcooked pořídíte na MALL.CZ. <<

3. Crash Team Racing Nitro-Fueled

Závodní hry jsou už dlouhá léta oblíbeným herním žánrem pro dva a více hráčů. Ne každého ale chytne závodění ve vytuněných realistických autech nebo formulích. Hra Crash Team Racing Nitro-Fueled proto cílí i na ty hráče, kteří závodním hrám běžně neholdují. Závodí v ní veselé postavičky z oblíbené herní série Crash Bandicoot, takže si ji užijí i děti, které neví, co je to karburátor.

Ve hře je 56 hratelných postav, se kterými závodíte po originálních tratích, jako je například dinosauří džungle, laboratoř šíleného vědce nebo sopečný ostrov. Závodění navíc není jen o tom, kdo je rychlejší. Na trati postupně sbíráte předměty, které vás posilňují nebo naopak škodí protivníkům, například:

  • vybuchující bedny,
  • zrychlující lektvary
  • nebo samonaváděcí rakety.

>> Pořiďte si Crash Team Racing Nitro-Fueled na MALL.CZ. <<

4. Worms

Herní série Worms je oblíbenou párty hrou už od 90. let. Hráči ovládají znepřátelené týmy červíků, kteří mezi sebou vedou nemilosrdné bitvy. Hrá je tahová podobně jako šachy, takže se hráči postupně střídají v ovládání svých červíků, z nichž každý má k dispozici pestrý arzenál zbraní. Najdete v něm:

  • klasické zbraně jako pistole, granáty, samopaly nebo bazuky,
  • bláznivé zbraně jako vybuchující ovce, útočné babičky nebo agresivní krtky
  • a také nebezpečné zbraně hromadného ničení jako například obřího kovového osla, který spadne z nebe a zničí vše pod sebou.

Vyhrává tým, který zničí všechny nepřátelské červíky. V sérii Worms postupně vyšlo víc jak 10 her, které se liší graficky, herními módy nebo drobnými vychytávkami jako například bojovými vozidly nebo různými druhy červíků. Základní premisa je ale u všech her stejná – zničte protivníkovy červíky. Ať už si vyberete kteroukoliv červí hru, nesáhnete vedle – povedly se všechny.

>> Pořiďte si dvě hry ze série Worms na MALL.CZ. <<

Náš tip: Worms je ideální hra pro pro ty, kteří mají doma k PlayStationu jen jeden ovladač. Hráči červíky ovládají postupně, takže si ovladač mezi sebou předáváte.

5. Borderlands 3

Teď něco pro fanoušky stříleček. Popadněte parťáka a vydejte se společně postřílet hory banditů, robotů a příšer ve hře Borderlands 3. Třetí díl oblíbené série má v sobě všechno, co její fanoušci zbožňují – šílený černý humor, zběsilou akci, několik hratelných postav s různými schopnostmi a stovky odlišných zbraní.

Ve hře nesoupeříte mezi sebou, ale společně s parťákem kosíte nepřátele ovládané počítačem. Procházíte divokým světem Borderlands, plníte úkoly, vylepšujete si postavy i výbavu a bojujete s čím dál silnějšími protivníky. Hra má navíc

  • spoustu vtipných dialogů,
  • originální vizuální provedení
  • a povedený příběh.

Průměrná herní doba k dohrání je 21 hodin, takže se s parťákem připravte na spoustu výbušných večerů. Stejně jako ostatní hry v tomto článku, i Borderlands 3 si zahrajete klidně v obýváku na jednom gauči. Když hrajete ve dvou lidech, obrazovka se rozdělí na poloviny a první hráč ovládá svou postavu vlevo a druhý vpravo.

>> Pusťte se do akce s Borderlands 3 na MALL.CZ. <<

6. Hry ze série LEGO

S kostičkami LEGO si užijete kotel zábavy nejen fyzicky, ale i virtuálně. LEGO už přes 10 let vydává povedené videohry inspirované knihami, filmy nebo superhrdinskými světy, například:

  • Pán prstenů,
  • Harry Potter,
  • Star Wars,
  • Marvel a DC
  • nebo Jurský park.

Takže můžete znovu prožít příběhy Tolkiena nebo Rowlingové kompletně v LEGO provedení.

Všechny hry ze série stojí na stejném principu. Ve dvou hráčích každý ovládáte panáčka z lega, se kterým procházíte úrovněmi, bojujete s nepřáteli, ale hlavně překonáváte překážky pomocí skládání kostek. Pokud například ve Star Wars hře potřebujete vesmírnou loď pro odlet na jinou planetu, musíte v okolí najít dílky, ze kterých plavidlo postavíte.

LEGO hry mají v oblibě nejen malí a velcí kreativci, ale také sběratelé a hledači pokladů. Hry překypují postavami, předměty a vylepšeními, které postupně sbíráte a odemykáte. Jakmile získáte nové postavy, využijete jejich schopnosti také v již prošlých úrovních a dostanete se tak na skrytá místa, která vám předtím unikla. V LEGO hrách je stále co objevovat.

>> Vyberte si svou LEGO videohru na MALL.CZ a pusťte se do hraní. <<

7. Street Fighter V

Pokud se chcete doma láskyplně poprat, pořiďte si Street Fighter V. Patří do žánru bojových her, ve kterých se 2 hráči ocitnou v jedné aréně bojových umění. Kdo na konci souboje zůstane stát, vyhrál.

Na výběr máte spoustu různých bojovníků s odlišnými schopnostmi, mezi kterými si každý najde svého favorita. Postupně se kombinováním tlačítek na ovladači učíte nové údery, se kterými nad protivníkem získáte výhodu.

Street Fighter V si sice nezahrajete s dětmi, ale máte-li dospělého parťáka, užijete si pořádnou adrenalinovou jízdu.

>> Pořiďte si Street Fighter V na MALL.CZ. <<

8. Just Dance

Všech 7 předchozích her si zahrajete vsedě nebo vleže. Jestli ale chcete protáhnout svaly a vyplavit endorfiny, zatancujte si s hrou Just Dance. Princip je jednoduchý – vyberete si oblíbenou písničku, stoupnete si před televizi tak, aby vás snímala kamera (stačí klidně ta na smartphonu), a tančíte podle postaviček na obrazovce. Čím lépe kopírujete jejich pohyby, tím víc bodů dostanete.

Pokud jste někdy chtěli vyzvat drahou polovičku na taneční souboj, Just Dance je ideální příležitost. Ve hře najdete stovky populárních písní a různé herní módy, například pro tanec s dětmi nebo tanec až v 6 lidech.

>> Zatančete si s Just Dance z MALL.CZ. <<

Většinu her z článku si s parťákem zahrajete nejen na PlayStationu 4, ale také na XBOXu nebo na počítači. Věříme, že díky našim videohrám přijdete v této komplikované době na jiné myšlenky, zasmějete se a vzájemně sblížíte. Jsme v tom spolu.

A aby vám nic neuniklo, sledujte nás na sociálních sítích – jsme na Facebooku, Instagramu i na YouTube.