Spěte pohodlně i pod stanem. TOP vychytávky pro lepší kempování | Blog Mall.cz

Spěte pohodlně i pod stanem. TOP vychytávky pro lepší kempování

Prodloužený víkend v kempu je sice romantika, ale znáte to – pod stanem to není vždycky pohodlné a z tvrdé země vás můžou chytnout záda. Naštěstí existují praktické vychytávky, které vám nocování v přírodě výrazně zpříjemní. Představujeme ty nejzajímavější z nich.

Rychle nafukovací karimatka

Abyste spali v teple a měli pod zády příjemně měkoučko, potřebujete kvalitní karimatku nebo nafukovací matraci. Matrace nicméně bývají těžké a neskladné, u matrací i karimatek pak trvá dlouho, než je nafouknete a vyfouknete. To je otravné zejména v případě, kdy během dovolené několikrát měníte kemp.

Proto dnes někteří výrobci nabízejí lehké a rychle nafukovací karimatky, které zvládnete vyfouknout i nafouknout během chvilky. Například karimatka Therm-A-Rest váží jen něco přes půl kila, díky speciálnímu systému rychlého nafukování ji nafouknete 3× rychleji než běžné karimatky a odráží sálavé teplo, takže se v podstatě ohříváte vlastním tělesným teplem. Therm-A-Rest navíc na své karimatky nabízí doživotní záruku.

Nafukovací matrace můžete pro lepší pocit povléci do prostěradla. • 

Výjimečně pohodlný spacák

Klíčová je rovněž volba spacáku. V nabídce výrobců najdete v zásadě tři typy:

  • letní spacáky do teplejšího počasí,
  • třísezonní spacáky, které v chladu zahřejí a v teple je využijete jako přikrývku
  • a zimní spacáky určené do extrémních mrazů.

Pro většinu lidí je nejvhodnější spacák třísezonní. Jak napovídá název, využijete ho od jara do podzimu a pokud nenarazíte na extrémní podmínky, bude vám v něm vždy příjemně. Doporučená teplota těchto spacáků bývá kolem nuly – v létě si z něj udělejte přikrývku, v zimě spěte v termoprádle.

Důležitý je i tvar – ve spacáku se musíte cítit příjemně. Například spacák Boll Magma+nastavitelnou kapuci, rozšířené boky a trapezoidový tvar dna, který volně kopíruje přirozenou polohu chodidel. Díky tomu se v něm můžete svobodně pohybovat, ale zároveň vás krásně hřeje.

V pohodlném spacáku budete spinkat jako miminka. • 

Stan, ve kterém vám je lépe než doma

Zážitek z pobytu v kempu ovlivňuje také stan. Je důležité:

  • abyste ho dokázali rychle postavit,
  • nepromoknul při prvním dešti
  • a vy se v něm cítili pohodlně.

Není divu, že jedním z nejprodávanějších stanů v Česku je tento Husky Mondy 4. Stan pro čtyři lidi má dva vchody pro snadné větrání a na výšku měří 130 cm, abyste se uvnitř nemuseli příliš krčit. Podlepené švy a vysoké hodnoty vodního sloupce jsou zárukou, že vám do něj jen tak nenateče.

Pokud nicméně míváte se spánkem ve stanu problémy, zkuste speciální stan Coleman Kobuk Valley 3 s patentovanou technologií zatmavení ložnic. Díky tomu vás ze stanu nevyženou první paprsky slunce a tmavé klidné místo oceníte i pro odpolední spánek vašich dětí.

Ve stanu Coleman Kobuk Valley 3 můžete pohodlně spát i ve dne. • 

Užijte si kempování naplno

Pro absolutní dokonalost zážitku byste měli řešit nejen vnitřek stanu, ale také prostor před ním. Jestliže jezdíte do kempů se stromy, pověste si mezi stromy houpací síť. Například síť La Siesta Calibri unese až 180 kg, takže do ní klidně můžete vlézt i s dětmi. A věřte, že takový půlhodinový šlofíček po obědě je k nezaplacení.

S jakou výbavu jezdíte do kempů vy? Pochlubte se v komentářích pod článkem.