5 vychytávek pro venčení pejsků za tmy | Blog Mall.cz

Podzimní výbava pejskařů: 5 vychytávek pro venčení za tmy

Podzim klepe na dveře – brzy se stmívá a večerní procházky s pejskem už nejsou tak bezpečné. Abyste měli i při venčení za tmy o svém mazlíčkovi přehled, vybavte hafana do ponurých měsíců vychytávkami, které procházky za šera usnadní. Které to jsou?

I když máte psa vycvičeného, venčení za šera je nebezpečné. Chlupáč se totiž ve tmě snadno ztratí a stává se neviditelným pro ostatní chodce, cyklisty nebo řidiče. Zviditelněte svého pejska vychytávkami, na výběr máte dva druhy:

  • Reflexní doplňky. Nemají vlastní zdroj světla – jsou vyrobené z reflexního materiálu, který pouze odráží světlo z okolí (například z protijedoucích aut). Reflexní vychytávky se hodí, pokud psa venčíte ve městě, kde je pouliční osvětlení, nebo s ním chodíte jen v podvečer, kdy ještě není úplná tma.
  • Svítící doplňky. Mají vlastní zdroj světla. Většinou jsou opatřeny LED svítidlem a blikají, takže se hodí i do parku nebo do lesa, kde je úplná tma.

Při výběru proto vezměte v potaz, kam nejčastěji na procházky chodíte. Uvažujte ale také nad tím, jakého máte psa. Aktivním chlupáčům, kteří chvíli nepostojí, pořiďte raději svítící doplňky, i když chodíte jen do osvětlených ulic.

Co se pro vašeho mazlíka hodí:

1. Svítící obojky a kroužky

Nejjednodušší způsob, jak udržíte svého psa viditelného, jsou svítící obojky nebo kroužky, které navléknete mazlíčkovi na krk. Tvoří je LED světélka, která září až na vzdálenost 500 metrů. Sami si přitom nastavíte, jestli obojek bliká rychle, pomalu nebo svítí nepřetržitě.

O svého chlupáče se nebojte – světlo je sice dost silné, abyste ho viděli, ale zároveň natolik jemné, aby psa neoslnilo.

>> Svítící obojky do tmy najdete na MALL.CZ. <<

Díky obojku s LED světélky se vám pes ve tmě neztratí – světlo ho prozradí, i když se schová za strom v parku nebo v koutě zahrady. • 

2. Blikající přívěsky

Pokud se vám nechce kupovat nový obojek, pořiďte pejskovi alespoň blikající přívěsek. Ten má často podobu karabiny a jednoduše ho upevníte na jakýkoliv jiný obojek. Jeho LED světlo bliká stejně jako svítící kroužek a pro kolemjdoucí i řidiče slouží jako signalizace: Pozor, pes na obzoru.

Náš tip: Jestli pohyblivý přívěsek na krku vašeho pejska dráždí, podívejte se v obchodě po speciálním potahu na obojek – vypadá jako tenká páska, která se k obojku připevní poutkem na suchý zip a svítí. Pejskovi se přitom nic nehoupe kolem krku.

3. Svítící vodítka

Jestliže pejska na volno moc často nepouštíte, hodí se na podzimní večerní procházky i svítící vodítko. Seženete vodítka, která mají reflexní prvky, ale i LED diody. Jejich baterie vydrží nabité několik hodin, takže i dlouhou procházku bez obav zvládnete. A po návratu domů vodítko nabijete pomocí USB kabelu.

>> Vodítka pro psy najdete na MALL.CZ. <<

4. Viditelné oblečky

Pokud máte doma divočáka, se kterým si ve velkém užíváte sportovní aktivity, pořiďte mu reflexní vestu nebo celý postroj. Ty zajistí, že bude pes dobře viditelný ze všech stran i v pohybu. Navíc díky oblečkům nepromokne a zahřeje se.

>> Přečtěte si, podle čeho oblečky pro psy vybírat. <<

Správně vybraný obleček chrání v chladných měsících psa před zimou a nastydnutím. Když vyberete obleček s reflexními či svítícími prvky, bude váš pejsek navíc v bezpečí i za šera. • 

5. Světelné hračky

Oblečky nebo doplňky nejsou jediný způsob, jak svého psa zviditelníte. Jestli rád aportuje, podívejte se v obchodě po světélkujících hračkách – existují třeba míčky nebo aportující tyče, které ve tmě svítí.

Náš tip: Pokud chcete mít o svém hafanovi dokonalý přehled, vybavte ho kromě blikajících doplňků i těmi zvukovými. Stačí, když nasadíte pejskovi řetízkový obojek se dvěma známkami – ty jsou kovové a při hopsání cinkají.

Nezapomínejte ani na sebe

Nejen pejsek by měl být při večerní procházce vidět. Myslete na to, že svého pejska ochráníte i tehdy, když se sami vybavíte reflexním oblečením. Na procházky se čtyřnohým doprovodem si proto oblékejte reflexní bundy, na zápěstí si připněte reflexní pásky a na batoh nebo bundu svítící přívěsek.

Na MALL.CZ máme měsíc mazlíčků – různé vychytávky i dobroty pro své čtyřnohé miláčky u nás teď nakoupíte v akci.

A aby vám nic neuniklo, sledujte nás na sociálních sítích – jsme na Facebooku, Instagramu i na YouTube.