Kuchařská výzva je tu. Vařte a soutěžte s námi! | Blog Mall.cz

Kuchařská výzva je tu. Vařte a soutěžte s námi!

Zařizujete kuchyň? Velká šance pro vás je tu! Pozorně sledujte naše videorecepty a hrajte o hodnotné ceny. Tento týden můžete soutěžit o indukční desku značky Candy. Deset z vás navíc získá 500 korun na libovolný nákup na MALL.cz. Sledujte náš FB, ať vám nic neunikne.

Co je kuchařská výzva?

  • 8 týdnů
  • 8 známých kuchařů
  • 8 receptů
  • 8 soutěží o hodnotné ceny

Osm známých kuchařů dostane úkol - uvařit recept podle zadání, které předem neznají. Vy naše videorecepty sledujte pozorně, můžete totiž hrát o 8 hodnotných cen do kuchyně. Více se dozvíte na našich stránkách.

Soutěžní otázka na tento týden: Co je Flexi zóna u vestavné indukční desky Candy a proč byste ji měli vyhrát právě vy? Odpovídat můžete do komentářů pod videem na facebooku do neděle 17.6. 

Spezzatino guláš aneb italský guláš

Tento týden pro vás vaří Emanuele Ridi. Známý italský kuchař dostal úkol od Marka Raditsche, který vařil minulý týden (na jeho recept se můžete podívat na naší stránce). Manu připraví netradičně guláš. Ale ne ledajaký - bude to guláš po italsku.

Co budeme potřebovat:

  • 0,5 l hovězího vývaru
  • 800 g hovězího masa
  • olivový olej
  • citron
  • 30 g rajčatového protlaku
  • majoránka
  • 4 cibule
  • 0,5 dcl bílý vinný ocet
  • 1 česnek
  • bobkový list
  • hladká mouka
  • kmín
  • 40 g sádla
  • 30 g pepře
  • 2 dcl červeného vína

Postup:

1. Nakrájíme si 800 g hovězího masa na kousky. Ty pak obalíme v mouce. Díky té bude mít maso lehkou "kůrčičku".

Krok 1 • 
2. Do hrnce dáme máslo a olivový olej. Na rozpáleném oleji restujeme kousky masa. Když je maso opečené, odložíme ho stranou.

Krok 2 • 
3. Nakrájíme si 4 cibule a 40 g nakrájeného sádla. Restujeme po dobu 5 minut s trochou másla.

Krok 3 • 
4. Přidáme zpět maso, k němu přisypeme trochu majoránky, 30 g sladké papriky, bobkový list a přilijeme 1,5 dl červeného vína.

Krok 4 • 

5. Přilijeme 0,5dcl bílého vinného octa - kyselost je důležitá pro vyváženou chuť. Ocet necháme vyvařit.

Krok 5 • 
6. Smícháme půl litru hovězího vývaru a 30 g rajčatového protlaku, vše nalijeme přes maso a povaříme.

Krok 6 • 
7. Do trouby předehřáté na 130° C dáme hrnec s gulášem a necháme v troubě po dobu 100 minut.

Krok 7 • 
8. Půl hodiny před koncem přidáme sůl, špetku kmínu a trochu majoránky. Manu radí přidat trochu strouhané kůry z citronu, která dá jídlu něco navíc. Povaříme asi 20-25 minut.

Krok 8 • 
9. Servírujeme s bramborami.

Krok 9 • 

Na videorecept se můžete podívat zde:

Více k naší soutěži i ostatní recepty najdete na našich stránkách nebo na facebooku.