Co je kuchařská výzva?
- 8 týdnů
- 8 známých kuchařů
- 8 receptů
- 8 soutěží o hodnotné ceny
Osm známých kuchařů dostane úkol - uvařit recept podle zadání, které předem neznají. Vy naše videorecepty sledujte pozorně, můžete totiž hrát o 8 hodnotných cen do kuchyně. Více se dozvíte na našich stránkách.
Soutěžní otázka na tento týden: Co je Flexi zóna u vestavné indukční desky Candy a proč byste ji měli vyhrát právě vy? Odpovídat můžete do komentářů pod videem na facebooku do neděle 17.6.
Spezzatino guláš aneb italský guláš
Tento týden pro vás vaří Emanuele Ridi. Známý italský kuchař dostal úkol od Marka Raditsche, který vařil minulý týden (na jeho recept se můžete podívat na naší stránce). Manu připraví netradičně guláš. Ale ne ledajaký - bude to guláš po italsku.
Co budeme potřebovat:
- 0,5 l hovězího vývaru
- 800 g hovězího masa
- olivový olej
- citron
- 30 g rajčatového protlaku
- majoránka
- 4 cibule
- 0,5 dcl bílý vinný ocet
- 1 česnek
- bobkový list
- hladká mouka
- kmín
- 40 g sádla
- 30 g pepře
- 2 dcl červeného vína
Postup:
1. Nakrájíme si 800 g hovězího masa na kousky. Ty pak obalíme v mouce. Díky té bude mít maso lehkou "kůrčičku".
Krok 1 • Mall.cz
Krok 2 • Mall.cz
Krok 3 • Mall.cz
5. Přilijeme 0,5dcl bílého vinného octa - kyselost je důležitá pro vyváženou chuť. Ocet necháme vyvařit.
Krok 5 • Mall.cz
Krok 6 • Mall.cz
Krok 7 • Mall.cz
Krok 8 • Mall.cz