8 věcí, bez kterých se pes v létě neobejde | Blog Mall.cz

8 věcí, bez kterých se váš hafan v létě neobejde

Většina psů letní horka nesnáší dobře. Existuje ale pár vychytávek, kterými jim náročné období alespoň o chlup zpříjemníte. Přečtěte si, jakou výbavu se vyplatí psímu kamarádovi pořídit, aby neměl léto pod psa.

V horku nejvíc trpí staří a nemocní psi, chlupáči s nadváhou nebo malá štěňata. Léto ale nedělá dobře ani malým pejskům, kteří mají tělo nízko u rozpálené země. V létě proto dodržujte hlavně tato pravidla:

  • na procházky choďte jen ráno nebo večer, kdy teploty nejsou tak vysoké,
  • choďte uličkami s dostatkem stínu
  • a zajistěte pejskovi pravidelný přísun vody.

Nezapomeňte ani na pořádnou psí výbavu. Inspirujte se, co pořídit:

1. Na cesty s sebou vezměte skládací misku

V létě pes pije mnohem víc než během roku – chrání se tak před přehřátím organismu. Dohlížejte proto na to, aby měl neustále plnou misku vody. Jestli jedete na dovolenou, vezměte s sebou praktickou skládací misku. Většinou se vyrábí ze silikonu, takže je skladná a vejde se vám třeba do kapsičky v batohu.

Na doma psovi pořiďte fontánu – speciální misku, ve které voda cirkuluje. Díky tomu je voda chutnější a svěží, a navíc bez zbytků jídla nebo chlupů. 

>> Misky pro psy pořídíte na MALL.CZ. <<

Kromě misky se vybavte také cestovní psí láhví – z ní se pes napije i tam, kde mu klasickou misku dát nemůžete, například na výletě. • 

2. Na dovolenou se hodí přepravky a pásy do auta

Jestliže se chystáte na dovolenou i se psem, vyrazte nejlépe autem. Když uvidíte, že je pes neklidný, kdykoliv zastavíte a hafan se proběhne. Myslete ale na bezpečnost a zajistěte psa v autě pomocí speciální autosedačky nebo ho dejte do přepravky.

Podívejte se v obchodě také po bezpečnostním postroji s pásy – ty zajistí psa podobně jako klasické bezpečnostní pásy vás.

>> Všechny vychytávky na cestování se zvířaty máme na MALL.CZ. <<

Náš tip: Do auta pořiďte psovi speciální potahy na sedačky. Kromě toho, že chrání auto před znečištěním nebo drápanci, mají ještě jednu velkou výhodu – vyrábí se z voděodolných materiálů a jejich povrch je především v létě chladnější než sedadlo, takže se psíkovi bude pohodlněji cestovat.

3. Opalovací krém

Pokud jsou venku čtyřicítky, na procházky během dne raději zapomeňte. Nejen, že by psovi bylo horko, ale navíc by se mohl spálit. Nejcitlivější kůži má na špičce nosu, na břiše nebo v uších, kde není srst.

Před delším pobytem na sluníčku proto namažte pejska opalovacím krémem. Použijte k tomu speciální opalovací krémy určené pro psy – ty se vyrábí i ve spreji a mají nezávadné složení, takže se vašemu mazlíčkovi nic nestane, ani když se olíže.

Náš tip: Proti slunci chraňte především krátkosrstá plemena nebo psy se světlou srstí. Máte-li doma naháče, opalovací krém je nezbytný.

4. Nechte psa rochnit v bazénku s vodní hračkou

Když je vám v létě hic, s chutí se smočíte v bazénu, abyste se ochladili. A váš chlupatý kamarád to má úplně stejně. Dopřejte mu osvěžující cachtání v bazénku.

Nenechávejte ho ale skotačit v bazénu, kde se běžně koupete i vy. Pořiďte raději bazén určený pro psy – ten se vyrábí z odolného materiálu, který psi neprotrhnou ani neprokousnou. A navíc má protiskluzové dno, aby pejsek ani při divokém řádění neuklouzl.

Na vodní dovádění hoďte hafanovi do bazénku ještě pár vodních hraček – ideální je třeba gumový míček na provázku nebo plovoucí frisbee.

>> Psí hračky do vody najdete na MALL.CZ. <<

I když jsou bazény pro psy z odolného materiálu, vždy se raději předem ujistěte, že pes nemá příliš ostré drápy – jinak by mohl dno bazénu poškrábat a zničit. • 

5. Psím neplavcům oblečte plovací vestu

Ne všechna plemena si libují ve vodních hrátkách, například buldok nebo jezevčík si na plavání zrovna nepotrpí. Máte-li i vy doma chlupatého neplavce, uděláte dobře, když mu na léto pořídíte vestu na plavání. Ta psa neomezí v pohybu, ale zároveň ho ochrání třeba při aportování u vody nebo výletu na lodi.

6. Kdo si hraje, ten chladí

Na rozdíl od lidí nemají psi potní žlázy. Proto se ochlazují jen rychlým dýcháním s vyplazeným jazykem. Abyste svého hafana osvěžili o chlup víc, pořiďte mu chladicí gumovou hračku na žvýkání.

K dostání jsou chladicí hračky třeba ve tvaru kosti, činky nebo nanuku. Tyto hračky naplníte vodou, dáte zmrznout do mrazáku a pak necháte psa, ať je žvýká a kouše. Nebo necháte uvnitř vodu jen tak – při žvýkání se uvolňuje malými dírkami a psa postupně ochlazuje.

>> Chladicí hračky pro psy pořídíte do 250 korun i na MALL.CZ. <<

Žvýkání chladicí hračky psa nejen ochladí, ale je navíc dobré třeba pro štěňata při růstu zubů. • 

7. Osvěžte chlupáče chladicí podložkou

Zvlášť po návratu z letní procházky si hafan často hledá místo v koutě a stínu, kde by se zchladil. Uděláte mu radost, když domů pořídíte chladivou podložku – ta je naplněná vodním gelem, který okamžitě chladí a pomáhá psovi regulovat tělesnou teplotu. Položte ji jen tak na podlahu, gauč nebo jí vystelte psovi pelíšek.

Náš tip: Jestli chcete pejska osvěžit už na procházce, nasaďte mu chladicí vestičku – ta ho osvěží hlavně na zádech a na břiše.

>> Jak správně ochladíte psa v horkém počasí? <<

8. Odstrašte klíšťata

Klíšťata letos řádí a ve velkém trápí lidi i zvířata. Aby měl váš chlupáč pohodové léto bez nepříjemných parazitů, přidejte do jeho letní výbavy také prostředky proti klíšťatům. Pomůže:

Náš tip: I když psa chráníte obojkem nebo repelentem, pravidelně kontrolujte, jestli nemá klíště.

>> Čtěte, co ještě pomůže psovi přečkat horké léto. <<

Máme pro vás všechno možné a uděláme i nemožné, abyste si to spolu se svými čtyřnohými kamarády užívali.

A aby vám nic neuniklo, sledujte nás na sociálních sítích – jsme na Facebooku, Instagramu i na YouTube.