10 knižních trháků, kterými uděláte radost | Blog Mall.cz

10 knižních trháků, kterými uděláte radost

Kniha jako dárek nebo "jen tak" pro radost? Pro někoho blízkého nebo pro sebe? Dobrou knížkou potěšíte čtenáře každého věku. Kterou ale vybrat? Přečtěte si naše tipy na 10 knih, které čtenáři jen tak z ruky nedají.

1. Šelma – napínavý thriller, který vás chytne a nepustí

Autor: Andrew Mayne

Místo poklidného monitorování stravovacích návyků žab se geniální biolog Theo Cray ocitne v policejní cele – zatčený za vraždu své bývalé studentky. Jenže policie si to s vraždou rozmyslí a Craye s omluvou propustí z vězení. Dívku prý v lesích rozsápal medvěd. Crayovi se na tom ale něco nezdá a pustí se do vyšetřování na vlastní pěst. Brzy pochopí, že tohle žádné zvíře neudělalo a vydá se po stopách nebezpečně vynalézavého sériového vraha. Čí IQ nakonec zvítězí?

Naše hodnocení: Svižné, překvapující, děsivé. Do knihy o geniálním biologovi Theo Crayovi se ponoříte v první minutě a vnímat okolí začnete až po posledním slově. Perfektní pro ty, co mají rádi napětí.

>> Přidejte thriller Šelma na nákupní seznam <<

Bestseller Šelma potěší nejen všechny tatínky, ale i puberťáky, co se rádi nechají napínat až do samého konce. • 

2. Záhada tří čtvrtin – další dobrodružství Hercula Poirota

Autor: Sophie Hannah

Když se Poirot vrací z poklidného oběda, přede dveřmi jeho bytu čeká rozzlobená žena. Chce vědět, proč ji Poirot v dopise obvinil z vraždy Barnabase Pandyho. Jenže on žádného takového člověka ani nezná. Když vejde do bytu, čeká ho šok. Uvnitř najde muže, který prohlašuje, že od Poirota také dostal dopis se stejným obviněním. Kolik takových dopisů ještě koluje po Londýně? Kdo a proč je posílá? A jestlipak Barnabas Pandy opravdu existuje? Na tolik otázek dokáže najít odpověď jedině Hercule Poirot.

Naše hodnocení: Poirot nikdy nezklame. U milovníků detektivek máte s tímto dárkem úspěch zaručen.

>> Vydejte se na další dobrodružství s Poirotem  <<

Hercule Poirot žádného milovníka detektivek nezklame. • 

3. Mona Lisa Virus – strhující thriller pro milovníky knih Dana Browna

Autor: Tibor Rode

Může být posedlost krásou smrtící? Po celém světě se objevují zdánlivě nesouvisející zločiny. Pojítko mezi zničením malby Leonarda da Vinci, agresivním počítačovým virem a únosem amerických královen krásy musí odhalit vědkyně Helen Morgan. Mezi unesenými je totiž i její dcera. A vypadá to, že všechny stopy vedou tam, kde da Vinci maloval svou Monu Lisu.

Naše hodnocení: Brilantní a až děsivě skutečný příběh, který rozhodně není jen chabou náhražkou knih slavného Dana Browna. Mona Lisa Virus však není úplně lehké čtení, protože má více dějových linií a svižné tempo. Pořiďte ji proto vnímavým a pozorným čtenářům.

>> Nechte se strhnout napínavým příběhem <<

4. Krásné tajemství – nový případ inspektora Gamache

Autor: Louise Penny

Tentokrát inspektor Gamache vyšetřuje vraždu v odlehlém klášteře s jedinečnou atmosférou. Brány kláštera se inspektorovi otevřou až s vraždou známého sbormistra. Gamache objeví neklid ve zdánlivé harmonii a je nucen konfrontovat se i se svými vlastními démony. Odhalení vraha tak není úplně lehké. A tajnůstkářští mniši mu s tím také zrovna nepomáhají.

Naše hodnocení: Je to čtivý příběh, ostatně jako každý ze série Případy vrchního inspektora Gamache. Perfektní dárek pro fanoušky série. Pro nováčky raději kupte i předchozí díly.

>> Pátrejte s inspektorem Gamache <<

5. Veselí – komedie s prvky dramatu o návratech domů nejen pro ženy

Autor: Radka Třeštíková

Když dojdete na konec slepé uličky, máte na výběr – přešlapovat na místě, anebo se vrátit. 33letá Eliška si vybrala to druhé a odcestovala na jižní Moravu k rodičům, zpátky do svého dětského pokoje, k sobě samé. Teď hledá odpovědi. Ústředním motivem knihy je pouto k vlastním rodičům.

Naše hodnocení: Veselí je odpočinkové čtení. Zaujme vás nejen veselostí některých momentů, ale i smutkem, humorem a hravostí moravského nářečí. Možná vás také šokuje svou upřímností a příjemně překvapí nadsázkou.

>> Odpočívejte s Veselím <<

Už jste zkusili Veselí od Radky Třeštíkové? Doporučujeme! • 

6. Momentky – povídky plné nezapomenutelných momentů

Autor: Barbara Nesvatbová

Povídky v nové knize Barbary Nesvadbové mají společné téma; zachycují zlomové momenty, které vám dokážou na dlouho změnit život. Ať už jde o chvíle štěstí, smutku nebo klíčových rozhodnutí, všechny jsou nezapomenutelné. Štěstí se skládá z okamžiků - to ostatní je život.

Naše hodnocení: Skvělé čtení pro kamarádku, maminku i babičku. Povídky jsou čtivé a kniha je navíc krásná na pohled. Doporučujeme!

>> Začtěte se do Momentek <<

7. Důmyslné umění, jak mít všechno u prdele

Autor: Mark Manson

Přestaňte být za každou cenu pozitivní a staňte se lepšími a spokojenějšími lidmi! Lidské bytosti jsou omylné a mají své limity a ne každý může být výjimečný, jsou vítězové i poražení a nemusí to být vždy jejich chyba. Nejdůležitější je poznat, které věci jsou pro nás opravdu důležité - na ty ostatní se můžeme v klidu vykašlat. 

Naše hodnocení: Vše je popsáno bez servítek a bez obalu, kniha je zajímavá a rozhodně dokáže zaujmout. Radí, co je v životě opravdu důležité a co si tolik nebrat. Pokud se chcete nad svým postojem k životu zamyslet, je to pro vás ta pravá kniha. 

>> Přečtěte si zajímavou a zároveň poučnou knihu <<

8. Chladnokrevně – detektivní thriller, u kterého vám ztuhne krev v žilách

Autor: Robert Bryndza

Pátý případ Eriky Fosterové je jiný než ty předešlé. Tentokrát dostanete dva příběhy, které se odehrávají ve stejný čas, ale na jiném místě. Mrazivý příběh začíná otevřením kufru. V něm je rozkládající se tělo mladého muže. Inspektorka Forsterová musí zjistit, zda to souvisí s nedávným případem, kdy v podobném kufru našli tělo mladé ženy. Je také možné, že v Londýně zabíjí nezávisle na sobě dva sérioví vrazi.

Naše hodnocení: Autor bestselleru Dívka v ledu se tentokrát opravdu předvedl. Stránky doslova ubíhají samy. Kniha nadchne pravidelné čtenáře příběhů Roberta Bryndzy i ty, kteří o něm ještě neslyšeli.

>> Vydejte se s Chladnokrevně po stopách vraha <<

9. Jíst a žít - Moderní kuchařka na dalších 100 let

Autor: Kateřina Winterová

Kniha, která vznikala s chutí k jídlu, k objevování receptů a původu surovin a s láskou přírodě. Kuchařka si klade za cíl jednoduchou věc - jíst a žít přirozeně. Je to taková normální moderní herbářová kuchařka na dalších 100 let. "Zdravá krajina, zdravé suroviny, zdravé recepty a zdraví lidé" - to je filozofie pořadu Herbář i této knihy. Vařit podle ní dokáže každý druhý, jíst a žít podle ní ale můžeme zvládnout všichni. 

Naše hodnocení: Krásně zpracovaná kniha, která je přehledná a plná skvělých receptů.  

>> Vařte podle Moderní kuchařky <<

10. Psí domov

Autor: W. Bruce Cameron

Lucas Rady byl doslova šokován, když z opuštěné budovy vyběhlo štěně a skočilo mu do náruče. A i když Lucas ví, že domů si štěně z mnoha důvodů vzít nesmí... udělá to. Protože Bella je nádherná a upřímná. Snaží se Bellu skrývat, ovšem tento úkol se ukáže nad jeho síly. A tak musí Bellu, která patří v Detroitu k zakázaným pitbulům, dát pryč. Alespoň dočasně, než vymyslí, co dál. Ovšem Bella odmítá čekat. Hnána svou láskou a věrností se vydává na nebezpečnou cestu přes stovky kilometrů, z Colorada až tam, kde cítí svůj domov...

Naše hodnocení: Krásná kniha pro milovníky pejsků a dojemný příběh o tom, jak silná může být psí láska. Četli jste Psí poslání a Psí cestu? Pak si nesmíte toto volné pokračování nechat ujít! 

>> Čtivý příběh pro všechny pejskaře <<

Chcete celou trilogii? Prozkoumejte 1. díl - Psí poslání a 2. díl - Psí cesta

Pořád nevíte, jakou knihu vybrat? Inspirujte se v literární kavárně. Najdete tam nejen recenze, ale i novinky ze světa knih.