10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Recenze: chytré hodinky Fossil Hybrid Watch

Hybridní hodinky Fossil Hybrid Watch se nebojí experimentovat. Kombinují totiž klasický ručičkový ciferník s chytrými funkcemi, které zobrazují notifikace z mobilu nebo měří spálené kalorie. Navíc slibují, že na jedno nabití vydrží 3 týdny. Přečtěte si, čím nás tento originální model překvapil.


Perfektně sladěný duet ručiček a displeje

Hodinky Fossil Hybrid Watch jsme si na zápěstí připnuli v provedení Smoke Steel. To zaujme pevným řemínkem z nerezové oceli, který úspěšně napodobuje luxusní modely hodinek, přestože Fossil Hybrid Watch do vyšší cenové kategorie rozhodně nepatří. Škoda jen, že řemínek nejde snáz utahovat, budete potřebovat hodinářský šroubovák.

Na první pohled ani nepoznáte, že jde o chytré hodinky. To zjistíte až ve chvíli, kdy hodinky propojíte přes Bluetooth s mobilní aplikací a spatříte, jak ciferník zavibruje a ručičky se otočí, aby odhalily displej. První dojem mají Fossil Hybrid Watch zmáknutý na jedničku – s konstrukcí a designem si výrobci patřičně vyhráli.

Zajímavé je, že displej pracuje na technologii e-ink, kterou nejčastěji využívají čtečky elektronických knih, aby napodobily skutečný inkoust. Díky tomu se na displej příjemně kouká i za ostrého slunce. Pokud chcete s hodinkami pracovat ve tmě, stačí na displej poklepat a spustí se jemné modré podsvícení.

Recenze: chytré hodinky Fossil Hybrid Watch

Hodinky ovládáte třemi tlačítky na pravé straně ciferníku, přičemž funkci tlačítek si sami nastavíte v mobilní aplikaci. Díky tomu si ovládání vyladíte podle funkcí, které nejčastěji používáte.

Chytré funkce pro každého

Na první pohled je jasné, že Fossil Hybrid Watch nejsou určené na sport. Už jen kvůli masivní nerezové konstrukci v nich běhání nedoporučujeme. Jde spíše o módní doplněk s praktickými funkcemi, který využijí manažeři, mámy v domácnosti i studenti.


Mezi funkcemi najdete:

  • krokoměr, který kromě počtu kroků spočítá i vzdálenost v kilometrech a spálené kalorie,
  • měření tepové frekvence,
  • zobrazování notifikací ze smartphonu (sami si nastavíte, z kterých aplikací chcete notifikace přijímat),
  • čtení e-mailů a zpráv ze sociálních sítí,
  • ovládání hudby v mobilu
  • a možnost nastavit si vlastní design ciferníku.

Mezi funkcemi nenajdete nic objevného, ale potěšilo nás, že oproti jiným chytrým hodinkám, které jsme v minulosti testovali, jsou všechny funkce plynulé a intuitivní.

Menu na displeji je bohužel jen v angličtině, přestože mobilní aplikace je do češtiny kompletně přeložená. Musíme ale pochválit, že displej bez problému zvládá českou diakritiku ve zprávách a notifikacích z mobilu.


3 týdny na jedno nabití

Hlavní předností hodinek Fossil Hybrid Watch je jednoznačně jejich výdrž. Podle výrobce vydrží na jedno nabití 2 až 3 týdny. Takto dlouho jsme hodinky netestovali, takže to nemůžeme potvrdit, ale po týdnu nošení a testování nám klesla baterie na zhruba 60 %. Tuto na chytré hodinky nevídanou výdrž má z velké části na svědomí už zmíněný e-ink displej, který nevysává baterii tolik jako klasické displeje.

V balení najdete spolu s hodinkami i nabíječku s magnetem, kterou jednoduše přiložíte k vnitřní straně hodinek a vložíte do USB portu v počítači nebo v zásuvkovém adaptéru. Z nuly na 100 % nabijete hodinky za necelé dvě hodiny, což je slušná rychlost.


Verdikt: Originální chytré hodinky s gigantickou výdrží

Hybridní hodinky Fossil Hybrid Watch nás pozitivně překvapily hned dvakrát. Poprvé perfektním zkombinováním mechanických ručiček a typických funkcí chytrých hodinek. Podruhé nevídanou výdrží, na které se podílí šetrný displej e-ink. I přes luxusní vzhled a precizní konstrukci se hodinky drží ve střední cenové kategorii a doporučujeme je každému, kdo vyhlíží stylový módní doplněk s užitečnými funkcemi.