10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Recenze reproduktoru JBL Partybox 100: srdce nadupaných večírků

Jak napovídá název tohoto repráku z dílny JBL – Partybox 100 zaboduje svým hromovým zvukem a stylovými světelnými efekty zejména na párty. Hodí se ale i pro jiné příležitosti? Podívali jsme se tomuto zvukovému divočákovi na zoubek.


Bedna plná muziky

Hned po vybalení vám bude jasné, že tohle není repráček, který si postavíte na poličku, ale pořádná bedna. JBL Partybox 100 měří na výšku 551 mm, takže ho v místnosti jen tak nepřehlédnete. Objímá ho plastová konstrukce s výjimkou drátěné síťky, která chrání měniče. Konstrukci v JBL navrhli tak, aby při hlasitém zvuku nevibrovala, což se jim povedlo na jedničku.

Na horní a spodní straně reproduktoru najdete velká madla usnadňující přenášení. Počítejte ale s tím, že ani s jejich pomocí nebude přenos hračka. Reprák váží téměř 10 kilo, takže se snadno pronese. Z domu na zahradu nebo mezi místnostmi ho sice přemístíte snadno, ale na cesty po městě to úplně není. U delší vzdálenosti se radši spolehněte na auto.

Recenze reproduktoru JBL Partybox 100: srdce nadupaných večírků

Oslňte kamarády kytarovým sólem

V zadní části reproduktoru najdete hrst portů. Prvním z nich je USB port, přes který do reproduktoru připojíte například smartphone nebo flashku plnou vaší oblíbené muziky. Dále vzadu najdete 3,5mm jack pro výstup a vstup, skrz které připojíte další reproduktory a vytvoříte si stereo.

Muzikanti a milovníci karaoke pak ocení ještě dva vstupy na kytaru a mikrofon – u obou navíc s tlačítkem pro vyladění hlasitosti. Všechny zmíněné porty bohatě stačí jak pro běžný poslech, tak pro pořádání večírků nebo koncertů.


USB port není jediný způsob, jak z reproduktoru přehrajete hudbu. Bedna je vybavená technologií Bluetooth, takže ji snadno propojíte s mobilem nebo počítačem a můžete poslouchat a trsat bez drátů. Pokud si partyboxy pořídíte dva, můžete je také propojit bezdrátově díky technologii True Wireless Stereo.

Když je řeč o drátech, tak k poslechu žádný nepotřebujete. Reprák má vestavěnou baterii a na jedno nabití odehrajte až 12 hodin muziky. Pokud ho kompletně vyšťavíte, zabere mu dobití na 100 % baterie zhruba 5 hodin. Přehrávat ale umí i během samotného nabíjení.


Zvučné tóny s hromovými basy

Pokud je zvuk vycházející z Partyboxu 100 něčím charakteristický, pak jsou to právě hluboké basy. Už od prvních tónů je ucítíte nejen v uších, ale i kolem sebe. Tento rachot oceníte především na večírcích a venkovních party. A pokud je chcete ještě víc osolit, zapněte funkci BASS Boost, která je ještě zvýrazní.

Kvůli silným basům se reproduktor nehodí pro všechny hudební žánry. Nejlépe si na něm užijete hip hop, taneční hudbu nebo pop, ale rock, metal nebo podobné „tvrdé” žánry na něm příliš nevyniknou. Počítejte také s tím, že reproduktor není vhodný do bytů. Při testování v kancelářích a v paneláku slyšeli dunění basů i sousedé o několik pater výš, a to i za nízké hlasitosti. Proto je reprák vhodný spíše do rodinného domu s tolerantními spolubydlícími.

Nadupadný výkon však reproduktoru nemůžeme upřít – 160 W vyloudí ďábelský zvuk, který vypouští dva 13cm woofery doplněné dvěma 5cm tweetery. Díky nim je zvuk silný a čistý.

Víte, co zmáčknout

Ovládání repráku najdete na jeho horní straně. Pogumovaná tlačítka jsou příjemná na dotek a díky intuitivnímu rozmístění a označení se v nich rychle zorientujete. S jejich pomocí

  • ovládáte hlasitost,
  • pouštíte skladby,
  • zapínáte BASS Boost,
  • vypínáte reproduktor
  • nebo aktivujete Bluetooth.

Tlačítkem se symbolem sluníčka pak ovládáte světelné efekty, o které se starají RGB diody. Vyberete si z přednastavených světelných sestav nebo necháte samotný reproduktor, aby efekty namíchal podle rytmu hudby. Pokud si na diskotéku nepotrpíte, můžete efekty úplně vypnout. Zejména za nízké světelnosti jsou ale velmi působivé a příjemně se na ně kouká.


Verdikt: Hluboké basy, to je, oč tu běží

Reproduktor JBL Partybox 100 exceluje svým výkonem, parádními basy a celkovým provedením. Obyvatelé bytů si ho bez vyhlášení války sousedům neužijí, ale pokud si v rodinném domě nebo na chatě rádi osolíte oblíbenou hudbu nebo patříte mezi vášnivé pořadatele večírků, je pro vás tento reprák vynikající volba.