10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Recenze masážní vaničky Beurer FB 50: koupelový bůh, který je pro vaše nohy slast

Ať už jste strávili na nohou celou pracovní směnu nebo právě uběhli maraton, o bolesti chodidel byste mohli vyprávět. I když byste potřebovali masáž jako sůl, chodit už se vám nikam nechce. A ani nemusíte – alespoň s masážní vaničkou Beurer FB 50, která uleví vašim nohám z pohodlí obýváku. Vyzkoušeli jsme ji na vlastní nohy. Jak dopadla?


Koupelový masér připravený za minutu

Když vás bolí nohy, každý pohyb navíc je otravný. Tvůrci masážní vaničky Beurer FB 50 to dobře vědí – nemusíte nic skládat ani instalovat, vanička je připravená k relaxaci hned. Stačí do ní jen nalít vodu, zapojit do zásuvky a můžete relaxovat.

Vanička je příjemně prostorná a bez problémů se do ní vlezou i větší nohy. Pohodlnost pak podtrhuje i jednoduché a intuitivní ovládání vaničky – najdete na ní jen 5 tlačítek, se kterými nastavíte vše, co potřebujete.

Recenze masážní vaničky Beurer FB 50

I když se o přístroj budete dělit třeba s prarodiči, ovládání zvládnou jedna dvě. Přehlednosti totiž pomáhá LCD displej, který zobrazuje vše, od teploty vody až po nastavené funkce. Díky tomu vždycky přesně víte, jaký program máte zrovna spuštěný.

Vibrace nebo perličky: uklidňující masáž v teple

Chcete-li si po náročném dni dopřát uklidňující relaxaci, nastavte si vibrační masáž. Překvapilo nás, jak jsou vibrace jemné, ale přesto zmoženým nohám ulevují.

Pokud chcete silnější masáž, musíte chodidly přejíždět po masážních válečcích na dně vaničky. I když bylo silnější masírování příjemné, moc dlouho jsme pohyb nohou dopředu a dozadu (a ještě navíc pod tlakem) nevydrželi. Ocenili bychom, kdyby se masážní válečky točily samy. To je ale asi už koupelová hudba budoucnosti.

Zážitek jako z vířivky vám pak dopřeje perličková lázeň. Ponořit nohy do teplé vody a nechat je laskat bublinkami – rázem jsme si připadali jako v luxusním wellness. Bublinky byly ale poměrně silné, takže voda občas vyšplouchla ven z vaničky – pokud si chcete užívat koupel v obýváku, dejte si pod vaničku raději podložku. K dokonalosti tak chybí jen regulátor, kterým bychom mohli sílu bublinek upravovat.

Bohatě jej ale vynahradí regulátor teploty vody. Masážní vanička Beurer FB 50 totiž obsahuje funkci ohřívače – ten, na rozdíl od jiných vaniček, vodu pouze neudržuje v její teplotě, ale skutečně ohřívá.

Vyberete si teplotu od 35 do 48 °C a užíváte si lázeň přesně tak, jak ji máte rádi. I když ohřívání trvá déle (nám se voda ohřála o 10 °C za 30 minut), regulátor pak udržuje nastavenou teplotu po celou dobu koupele. I když jsme se koupali skoro celý večer, voda nevychladla. 


Spojte masážní koupel s pedikúrou

Když dostanete chuť si masáž trochu vylepšit nebo doplnit zkrášlující procedurou, stačí doprostřed vaničky nasunout některý z vyměnitelných nástavců a nohou po něm přejíždět. I když je místo u nástavce vhodnější spíš pro menší nohy, při troše šikovnosti to zvládnete i s většími chodidly. Na výběr jsou:

  • Nástavec s kartáčem – chodidlo šimrá a masíruje, čímž stimuluje reflexní zóny.
  • Masážní nástavec – dopřeje nohám jiný typ masáže a uvolní je.
  • Odstraňovač zrohovatělé kůže – nenahradí sice klasickou pemzu nebo elektrickou pedikúru, ale alespoň zhruba vás zbaví ztvrdlé kůže.

Příjemným překvapením byla tichost masážní vaničky – ať už jsme si užívali vibrační masáž, bublinky nebo nástavec pro pedikúru. Klidně můžete sedět v obýváku na gauči a sledovat při koupeli televizi – vanička vás nebude rušit.

Díky časovači si navíc jednoduše nastavíte, jak dlouho chcete masírovat. Po zadaném čase se přístroj automaticky vypne. I kdybyste u televize a s nohama ve vodě usnuli, nemusíte se bát, že vanička pojede zbytečně, dokud se neprobudíte.

Výsledek: lehké nohy

O blaho nohou se starají i magnety a infračervená světla zabudovaná ve vaničce – mají prokrvovat končetiny a stimulovat reflexní zóny. Jejich působení během lázně nijak nevnímáte. Celkovou úlevu nohou ale poznáte hned, jakmile z koupele vylezete.

Nohy jsou odpočaté, příjemně zrelaxované a při kroku jakoby lehké. Po dlouhé chůzi, náročné práci nebo sportovním výkonu nemůže být nic lepšího.

A dobrá nálada nám zůstala i při sklízení vaničky – jde to totiž poměrně snadno. I když je vanička těžší, má z přední strany šikovné držadlo, díky kterému snadno vylijete vodu i přenesete přístroj.


Závěr: Beurer FB 50 – koupelový bůh mezi vaničkami

Mezi masážními vaničkami nemá Beurer FB 50 příliš konkurenci. Nejen, že je vanička doslova nadupaná funkcemi, které nohy zrelaxují a zbaví je bolesti, ale nabízí i spoustu bonusů. Mezi nimi třeba šikovný ohřívač vody, díky kterému se můžete cachtat celý večer a pořád v příjemně teplé vodě.

Jedinou nevýhodu vidíme v náhradních nástavcích. Jakmile je ztratíte nebo zničíte, nové seženete jedině přes distributora. V běžném obchodě nebo e-shopu se nedají zvlášť dokoupit. Uvítali bychom také, kdyby přístroj navíc obsahoval více stupňů bublinek i vibrací a masážní válečky se otáčely samy. I tak však Beurer FB 50 hodnotíme o třídu lépe než většinu masážních vaniček.