Jaké jsou trendy Vánoc 2019? | Blog Mall.cz

Zasněžené Vánoce: odhalte vánoční trendy pro rok 2019

Nebojte se, že budou letošní Vánoce na blátě. Alespoň v interiéru si užijete krásně zasněžené svátky – hitem Vánoc jsou totiž bílá barva a přírodní dekorace. Čtěte, jak si vyladíte stromeček i byt podle vánočních trendů pro rok 2019.

Z průzkumu MALL.CZ vyplývá, že pro 82 % Čechů jsou Vánoce hlavně příležitostí strávit více času s rodinou. A rodinná pohoda začíná už u zdobení vánočního stromečku. Pokud ho chcete letos vymódit podle toho, co se nosí, myslete na návrat k tradicím a přírodě. Jak na to?

Barvou Vánoc je bílá

Zasněžené Vánoce, to je, oč letos běží. Ať už budete vybírat baňky, řetězy nebo třeba mašle na strom, zvolte světlé odstíny – prim hraje bílá, ale chybu neuděláte ani s béžovou nebo šedou. Drobnější doplňky pak klidně vylaďte do pastelových barev.

I pro vánoční výzdobu ale platí pravidlo: čím méně, tím více. Zvolte maximálně 2–3 barvy, které nakombinujete. 

K bíle laděným Vánocům se hodí skleněné ozdoby, které navozují zimní atmosféru – pořiďte na stromeček skleněné koule nebo baňky. • 

Zdobení dotáhnete k dokonalosti, když pořídíte stromeček v zasněženém stylu. A pokud si na umělý stromek nepotrpíte a dáváte přednost živému, nezoufejte – k dostání jsou speciální spreje v bílé nebo stříbrné barvě, kterými stačí větve nastříkat a docílíte zasněženého vzhledu také.

Pak už stačí jen pár ozdob a světýlka a bílé Vánoce můžou začít. Ale jestli ještě používáte klasicky řetěz s barevnými světly, nechte ho pro jednou ležet ve sklepě. Mnohem víc se letos hodí světelné řetězy s bílými LED diodami, které navozují zimní chvilky pohody.

>> Vyberte vánoční osvětlení s bílým světlem na MALL.CZ. <<

Vánočně vás naladí i fialová

Bílé je všude dost, takže hledáte jinou variantu? Vyzkoušejte fialovou – druhá trendy barva letošních Vánoc působí slavnostně a tajemně. Záleží na vás, zda vyberete baňky a zvonečky v temné fialové nebo ve světlých levandulových odstínech. Když je nakombinujete s bílými prvky, neuděláte chybu.

Nevadí, jestli se vám do nákupu zbrusu nové vánoční výbavy nechce. Trendy můžete být i s ozdobami, které používáte každý rok: vytáhněte baňky, na které jste zvyklí (třeba v červené nebo zelené barvě) a pořiďte k nim pár těch, které jsou právě v kurzu.

Porozhlédněte se letos v obchodech po fialových a bílých dekoracích. • 

>> Najděte si vánoční ozdoby podle trendů na MALL.CZ. <<

Na své si letos přijdou i milovníci přírody

Letošní Vánoce frčí také minimalismus. Ozdobte domácnost v jeho duchu a držte se jednoduchého stylu. Nelamte si hlavu s tím, které baňky sedí na stromeček víc, a vydejte se ven. Nasbírejte tam třeba šišky, větvičky, dřevěné špalíčky, mech nebo ořechy. Pak je položte na větve stromku, zavěste pomocí háčkůna stromeček nebo položte na slavnostně prostřený stůl.

Jako ozdoby použijte také:

  • sušené plátky pomeranče nebo citronu,
  • perníčky,
  • celou skořici nebo badyán.

A když si najdete čas a další ozdoby vyrobíte vlastnoručně, bude výzdoba dokonalá. Pusťte se třeba do papírových hvězd nebo studeného porcelánu ze škrobu a sody podle našeho návodu.

Náš tip: Máte-li schované přírodní ozdoby ze slámy nebo třeba vizovického těsta, letos s nimi uděláte velkou parádu.

Letos frčí ozdoby vyrobené ze skla, papíru, slámy nebo dřeva. Klidně použijte i dřevěné či skleněné korálky – s takovými ozdobami budete in. • 

Další tipy, se kterými neuděláte chybu

Vánoce znamenají sníh. A sníh, to jsou vločky – vykouzlete doma ledové království a použijte dekorace s motivy vloček, ale i rampouchů nebo kapek. Zapojte do výroby dekorací i děti a nechte je, ať vločky vystřihují z papíru. Hotová díla pak třeba přilepte kouskem průhledné lepicí pásky na okno.

Chcete-li dotáhnout výzdobu k dokonalosti, sáhněte také po kouscích s peříčky – ptáčci nebo třeba zvonečky, které zdobí jemné chmýří, vykouzlí pohádkovou atmosféru.

A nezapomínejte ani na drobné dekorace a praktické doplňky všude po bytě. I ty vylaďte v barvách Vánoc a sáhněte po bílých nebo fialových:

  • ubrouscích a ubrusech,
  • balicích papírech
  • nebo svícnech.

Vločky nebo třeba hvězdičky jsou vánoční stálice. Vyrobte je v bílé a fialové barvě a o trendy výzdobu máte postaráno. • 

>> Všechny vánoční dekorace najdete na MALL.CZ. <<

Jakmile se pustíte do vánočních příprav, nezapomeňte ani na dárky – na MALL.CZ vyberete ta nejlepší překvapení pod stromeček pro každého.

Zdobíte stromeček podle aktuálních trendů, nebo nedáte dopustit na osvědčenou klasiku? Napište nám to do komentářů.

A aby vám nic neuniklo, sledujte nás na sociálních sítích – jsme na Facebooku, Instagramu i na YouTube.