Zabydlete se ve znamení Štíra | Blog Mall.cz

Zabydlete se ve znamení Štíra

Jste narození ve znamení Štíra? Zapomeňte na konvence. Nechte promluvit váš temperament a přizpůsobte interiér své osobnosti. Poradíme vám, jak na to.

Štíři, tedy lidé narození mezi 24.10. a 22.11., jsou pověstní svým nezkrotným temperamentem a komplikovanou povahou. Všímají si detailů, sází na praktičnost, ale i originalitu. Stejně jedinečný je i styl jejich bydlení.

Odstíny červené, kontrasty i přírodní materiály – tak bydlí Štíři. • 

Domov jako bezpečný přístav

Štíři jsou sólisti, kteří si nenechají do ničeho mluvit. I proto je jejich vysněným bydlením domek na samotě nebo v odlehlých horách. I když ale bydlí v panelákovém bytě, svůj domov tvoří hlavně pro sebe a podle svého vkusu. Při zařizování se tedy nenechte zlákat aktuálními trendy a dejte na svůj vnitřní pocit. 

Odvaha a sebevědomí jsou hlavními štířími znaky. Nebojte se proto bourat společenská tabu a dokreslete atmosféru bytu neotřelými a odvážnými doplňky. Abstraktní obrazy a další umělecká díla budou pro vaši vnímavou a empatickou duši to pravé.

Odhalte svět kontrastů

Temperamentní povaha Štírů se často projevuje v designovém experimentování. Nebojte se zkoušet nové věci a zakomponovat do interiéru neobvyklé kontrasty. Dokonalým zpodobněním vaší melancholické i oddané povahy bude černobílá kombinace interiéru. Nezapomeňte ji doplnit výraznými rudými prvky.   

Vedle všech tmavých odstínů červené, která je hlavní barvou znamení, můžete sáhnout také po:

  • hnědé,
  • fialové,
  • modré.

Barvou znamení Štíra je červená. Ve spojení s černobílou kombinací podtrhne výrazný styl vašeho bydlení. • 

Vneste do bytu špetku tajemna

Štíři milují osvětlení, které v místnosti vytváří tajemná zákoutí. Zakryjte alespoň částečně okna závěsy a namísto lampiček rozmístěte po pokoji svíčky nebo zapalte v krbu. Ve světle plamínků vynikne červeně laděný interiér dvojnásob.

Aby se Štír doma cítil dobře, potřebuje taky dostatek prostoru. Myslete na to, abyste nezastavěli veškerou plochu nábytkem a měli volnost. Nechte si také místo na vytvoření svého osobního koutku. Velké křeslo s podnožkou v blízkosti knihovny bude na přemýšlení to pravé.

Atmosféru dělají vzpomínky

Štíry fascinuje odhalování skrytých významů, zvídavost je jejich druhé jméno. Ideálním doplňkem do interiéru jsou různé záhadné symboly a tajemné talismany. Pověste si na zeď třeba indické mandaly. Od sledování jejich spletitých barevných kruhů se nebudete moct odtrhnout.

Pokud rádi cestujete, nezapomeňte vystavit taky své suvenýry z cest. Potěšíte nejen sebe, ale i návštěvy, které se o vás něco dozví. Sochy nebo keramické vázy dodají bytu umělecký nádech.

Štíří byt se vyznačuje dávkou záhadnosti. Tajemnou atmosféru dotváří svíčky a symbolické předměty. • 

Na vlně přírody

Přírody se nemůžete nabažit a zbavit se jí nechcete ani doma. Jste prostě Štír zvyklý na svou volnost a život v divočině. Vyhovuje vám orientace bytu na západ nebo sever. Při zařizování nezapomeňte ani na dřevěné prvky. Masivní knihovna ze surového dřeva může být originální dominantou celé místnosti.

Dojem svobody dotvořte použitím dalších přírodních materiálů, jako je třeba ratan. Proutěná křesla, podložky na stůl nebo úložné košíky dotvoří jednotný ráz celého interiéru.

Stejně jako venku, i v bytě potřebují Štíři čistý vzduch. Využijte velmi jemné vonné svíčky nebo bytové vůně s nádechem orientálního čaje nebo lesa.

Vsaďte na praktičnost

Množství nekonvenčních a originálních prvků v bytě vyrovnejte ryze praktickým a účelným nábytkem. Uvidíte, že jeho pohodlí brzy oceníte. Přemýšlivá povaha Štíra přímo vybízí ke chvilkám klidu v pohodlném ušáku, kde se můžete schovat před světem.

Domov je pro Štíry bezpečným úkrytem. Proto sází především na pohodlný nábytek, jako jsou velká křesla a podnožky. • 

Inspirujete se při zařizování bydlení vaším znamením zvěrokruhu? Napište nám svoje zkušenosti do komentářů nebo na Facebook.