Proměňte dětský pokoj v Ledové království | Blog Mall.cz

Proměňte dětský pokoj v Ledové království

Máte někdy pocit, že by vás vaše holčička nejraději vyměnila za mluvícího sněhuláka Olafa? Kouzlu pohádky Ledové království podlehla nejedna malá slečna.

Kluziště na nádvoří nebo mluvícího sněhuláka sice asi neopatříte, ale i tak můžete pokoj upravit do požadovaného stylu. Za vyladění pokoje nemusíte utrácet tisíce. Stačí několik drobností a vhodná kombinace s neutrálními prvky.

Snadno omyvatelné lehké stany využijete i v létě na zahradě nebo na dovolené.

Vytvořte si severskou atmosféru

Pokud se nechcete pouštět do tapetování nebo malování stěn na modrou barvu, vyberte si jenom několik prvků z Ledového království - třeba vločky nebo neutrální severské motivy, které se prolínají celým filmem.

Modrá je univerzální barva, která se hodí do pokojíčku malých školaček i náctiletých slečen.

Barvu pokoje také snadno upravíte závěsy v požadovaném odstínu. Odráží se od nich světlo a pokoj získává barevný nádech.

Další možností jsou nalepovací dekorace. Až si malá princezna oblíbí jinou pohádku nebo vyroste, můžete je snadno odstranit.

Tajemství je v detailech

Když už máte vyřešené větší prvky, jako třeba povlečení nebo modrý kobereček u postele, dolaďte pokoj i dalšími detaily.

Lampička s motivy pohádky se hodí na noční stolek i do čtecího koutku.

Pro klidné spaní by vedle postele neměl chybět noční stolek s lampičkou.
V dívčím pokoji by také nemělo chybět zrcadlo. Zrcadlový obraz plní funkci zrcadla i dekorace. A pokud je pro malou parádnici zrcadlo na zdi málo, udělejte jí radost celým toaletním stolečkem.

Na hraní se skvěle hodí nejrůznější stany. Poslouží jako skrýš a v létě je díky omyvatelnému povrchu můžete využít na zahradě nebo na dovolené u vody. 

Snažte se o nadčasový design

Jak děti rostou, klesá také oblíbenost některých pohádek. V tu chvíli nastane čas na změnu.

Nadčasové prvky jako severské dekorace mohou zůstat, snadno jejich vyznění změníte novými jinak barevnými závěsy a změnou doplňků.

Stan nebo jiný tématicky laděný hrací koutek složíte a z pokoje odstraníte.

A pokoj je hned připravený na nová dobrodružství.