Podzim v pohodlí a měkoučku | Blog Mall.cz

Podzim v pohodlí a měkoučku

Trápí vás podzimní deprese? Zatočte s ní jednou provždy. Vytvořte si to pravé teplo domova, díky kterému se doma budete cítit příjemněji, veseleji a podzim si přímo zamilujete. Poradíme vám, jakými maličkostmi můžete proměnit svůj byt v domov.

1. Teplo je základ

Čím větší zima nám je, tím sklíčeněji se cítíme. Proto je potřeba obléknout na podzim nejen nás, ale i náš byt.

  1. Začněme od podlahy. Plovoučku nebo dlaždičky přikryjte dekoračními koberci. Slouží jako doplněk bytu a zároveň vás nebudou studit nohy.
  2. Není nad to uvařit si kávu nebo kakao, zabalit se na gauči do deky, otevřít oblíbenou knihu a udělat si čas na sebe. Budete si přát, ať podzimní plískanice nikdy neskončí.
  3. Dekorační polštářky doladí vaše bydlení k dokonalosti. Není potřeba s nimi šetřit. Pohodlí je přeci důležité.
  4. Nesmíme zapomenout ani na postel. Dekor jarní louky na peřině nikomu na náladě nepřidá. Proto nezapomeňte obléknout peřiny a polštáře do něčeho stylovějšího. Jednobarevné pastelové povlečení, proužky, kostky, puntíky nebo mandaly zútulní vaši ložnici a pozvednou vám náladu.

Mimochodem, máte přehoz na postel? Jestli ne, bude se vám hodit. Podzimní únava vás zmůže raz, dva a přeci se nebudete převlékat do pyžama, abyste si na chvíli dáchli.

Bytový textil dodá vašemu domovu šmrnc a útulno. • 

2. Atmosféra dělá divy

„Zateplit“ byt bytovým textilem je jen prvním krokem k útulnému domovu. Představte si, že otevřete dveře do bytu, zhluboka se nadechnete a okouzlí vás vůně skořice a jablka, právě upečených sušenek nebo vanilky. Vůně k domovu prostě patří. Čím provonět byt?

  • Vonnými svíčkami -  vůně ze svíček Yankee Candle, Air wick, Glade a dalších značek vám budou dělat společnost už pár vteřin po zapálení knotu. Slouží i jako dekorace a dlouho vydrží.
  • Vonnými vosky – na rozdíl od svíček je potřeba vonné vosky nejprve připravit do aromalampy a zapálit čajovou svíčku. Na provonění celého bytu stačí malý kousek vosku. Výhodou je rozhodně cena, možnost kombinování a změny vůně podle aktuální nálady.

Pokud máte rádi romantické světlo svíček, dbejte v první řadě na bezpečí. Designové svícny a lucerny se skvěle hodí do teplého domova a předejdou riziku požáru.

Krátké dny a dlouhé noci se neobejdou bez pořádné zásoby svíček. • 

3. Vy ještě nemáte krb?

Pokud jste majiteli ústředního topení a nemáte komín, nevěště hlavu. I v paneláku můžete posedět u otevřeného ohně. Biokrb vám to umožní, aniž byste se museli přestěhovat.  Nedělá nepořádek, nemusíte kvůli němu sekat do zdi a dělat náročné stavební úpravy. Prostě ho jen přinesete domů, zapálíte, uvelebíte se do křesla a pohoda může začít.

Biokrby používají speciální palivo - bio líh. Ten nevytváří spaliny, jen páru a oxid uhličitý, jako když sami dýcháte. Nevypouští žádné škodliviny a saze, proto ho můžete umístit kamkoliv se vám zachce – ke zdi, doprostřed místnosti, i ho pověsit na zeď. Bude vám sloužit nejen jako interiérový doplněk, ale i přitápět a zvlhčovat vzduch.

Otevřený oheň dodá vašemu bytu tu správnou atmosféru. • 

S biokrbem můžete zabít dvě mouchy jednou ranou. Na trhu najdete totiž i vůně do bio lihu, které vám při hoření provoní domov a nahradí vonné svíčky a vosky.

Zapomeňte na prášky proti depresi a zútulněte si svůj byt. Jaké bytové doplňky milujete vy? Podělte se s námi v komentářích na našem Facebooku, čím vy tvoříte to pravé teplo domova. 

 

Témata:
  bydlení, podzim, teplo