Jak se zbavit skvrn na koberci? | Blog Mall.cz
Jak se zbavit skvrn na koberci?

Jak se zbavit skvrn na koberci?

Čím světlejší koberec jste si pořídili, tím častěji návštěva vylije kávu a dětem upadne kopeček čokoládové zmrzliny. To je zákonitost, se kterou se musíte smířit. Jak takové skvrny odstranit?

Rozhodně s tím nečekejte až na chvíli, kdy budete gruntovat. Udělejte to co nejdříve. Na každou skvrnu ale platí něco jiného...

Černá káva, černý čaj: Postříkejte místo sodovkou, nechte chvíli působit a poté opláchněte. Nakonec naneste suchý pěnový šampon na koberce a vyčistěte. Opakujte podle potřeby.

Hořčice, kečup: Postříkejte studenou vodou, do které přidáte trochu tekutého pracího prostředku. Nechte působit a vysajte vlhkým hadrem.

Žvýkačka: Přetřete ji kostkou ledu a pak ztuhlou odškrábněte tupou stranou nože a zbytky vyčistěte benzínem nebo metylalkoholem.

Bláto: Nechte zaschnout a poté místo vykartáčujte. Zbytky vyčistěte metylalkoholem a roztokem tekutého pracího prostředku.

Čokoláda: Čerstvé skvrny od čokolády (a také kakaa) proplachujeme čistou vodou bez přídavku pracího prostředku. Starší skvrny změkčíme nejprve glycerínem, potom přepereme v saponátové lázni a dobře vymácháme. Syntetické látky nejlépe vyčistí voda s citrónovou šťávou.

SHÁNÍTE NOVÝ KOBEREC? VYBERTE SI ZDE >>