Co dělat, když pračka zapáchá | Blog Mall.cz
Co dělat, když pračka zapáchá

Co dělat, když pračka zapáchá

Jak si poradit s tím, když se z vaší pračky začně lynout nelibý zápach? Většinou stačí několik jednoduchých kroků a zápach je pryč.

Občas se stane, že pračka začne zapáchat. Může to být tím, že pračka bývá zavřená, i když neběží prací program. Nahromaděná vlhkost pak nemůže unikat a vzniká zápach.

1. Otevřete dvířka či zásobník

Nechávejte tedy pračku vždy trochu otevřenou. Kromě toho, že nevzniká zápach to má i další pozitivní účinek – prodlouží se tak životnost gumového těsnění dvířek. Můžete nechat také povytažený zásobník na prací prostředek.

2. Zbavte se usazenin

Příčinou zápachu mohou být usazeniny. Vznikají pokud často perete při nízkých teplotách. Šetříte tak sice energii, ale nezničíte veškeré bakterie. Spusťte tedy pračku na program s nejvyšší teplotou naprázdno či s bavlněným hadrem s malým množstvím pracího prášku (nikoli tekutého prostředku).

3. Vyčistěte zásobník

Bakterie a špína se mohou usazovat také přímo v dávkovači pracího prostředku a aviváže. Vyjměte proto dávkovač a důkladně ho umyjte teplou vodou a mýdlem. Můžete ho také ponořit do roztoku z kyseliny citronové a octa.