3 spotřebiče, které by neměly chybět v moderní domácnosti | Blog Mall.cz

3 spotřebiče, které by neměly chybět v moderní domácnosti

Starost o domácnost, o partnera, popřípadě i o děti, vyžaduje obrovské nasazení, a to i 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Do toho ještě mnoho žen touží po kariérním úspěchu a zvládnout vše najednou se zdravým rozumem je mnohdy nesplnitelný úkol. 

Naštěstí žijeme v moderní době, ve které jsou nám k ruce chytří pomocníci. Ty se za nás starají o čistotu a pohodlí a šetří čas, který můžeme věnovat rodině a zaměstnání. Vyzkoušejte následující pomocníky. Život je díky nim zas o trochu jednodušší. 

1. Starosti s vysáváním nechte na robotovi

Robotické vysavače nejsou žádnou žhavou novinkou. I přes to jim patří první místo v našem seznamu. Postarají se za vás o čistotu podlah ve vašem bytě a vy díky nim po příchodu z práce nemusíte objímat smeták, ale své blízké. Robotické vysavače mají i další vychytávky. Krom klasického vysávání za vás mohou i setřít, mají antibakteriální funkci i bezdotykový nárazník. Stačí si vybrat takový model, který bude vyhovovat vašim potřebám.

Když už jsme u domácích robotických hospodyněk, velké oblibě se těší i robotické čističe skel. Ty stačí jen umístit na skleněnou plochu a během pár minut máte vyleštěná okna i zrcadla. Také robotické vysavače na matrace, sedačky a lůžkoviny jsou oblíbené hlavně u alergiků. Zbaví vás bakterií i roztočů bez nezdravé chemie.

Robotický vysavač si poradí s prachem i s chlupy vašich zvířecích členů rodiny. • 

2. I v centru města dýchejte svěží horský vzduch

Kvalita vzduchu v uzavřených prostorech je mnohdy i 10× toxičtější než ve městech a dokonce 100× než na venkově. Mohou za to prachové částice spolu se smogem, chemickými výpary z umělých hmot a čističů, bakterie, viry, spóry plísní a roztoči. To vše se v uzavřených místnostech ještě více koncentruje a působí na lidský organismus téměř celý den. Jedním z nejzásadnějších vynálezů pro kvalitnější život člověka je bezpochyby čistička vzduchu. Ta zachycuje pevné částice a škodliviny a vypouští pouze čistý vzduch.  Pochvalují si ji zejména alergici a astmatici, kteří se v přítomnosti čističky cítí jako na horské louce. Čističky vzduchu umožňují nejen zdravě dýchat, ale zároveň jsou některé modely vybaveny i ionizátorem. Ten obohacuje vzduch o záporné ionty, které mají pozitivní vliv na naše zdraví i psychiku.

Špatná kvalita vzduchu způsobuje respirační a onkologická onemocnění. Nevystavujte svou rodinu zbytečnému riziku. • 

3. Plísně nemají doma co dělat

Plísně jsou jedny z nejzákeřnějších organismů, způsobujících obrovské zdravotní komplikace. Boj s nimi není jednoduchý. Plíseň totiž nezmizí, dokud neodstraníte příčinu její tvorby. Tou je nadměrná vlhkost v bytě. Pokud nelze odstranit původ nadměrné vlhkosti, je potřeba ji snížit. Odvlhčovače vzduchu vám v takovém případě budou pomocníky k nezaplacení. Odstraní přebytečnou vlhkost ze vzduchu a vám tak zbyde jen příjemné prostředí bez plísní.

S čím byste v domácnosti potřebovali pomoci vy, aby vám zbývalo více času na rodinu? Napište nám do komentářů na Facebooku vaše návrhy na vynálezy. Třeba se něco uchytí.