Zůstaly jen ikony, vše ostatní je jinak! Srovnání operačních systémů iPhonu, které dělí devět let | Blog Mall.cz
Zůstaly jen ikony, vše ostatní je jinak! Srovnání operačních systémů iPhonu, které dělí devět let

Zůstaly jen ikony, vše ostatní je jinak! Srovnání operačních systémů iPhonu, které dělí devět let

„Stejný“ systém, jen jiné jméno a devět let rozdílu. Jak se liší iPhone OS 1.0 a dnešní Apple iOS 10? EverythingApplePro si vzal před kameru dva iPhony se systémy, které od sebe dělí 9 let. Nedávno představený iOS 10 a původní iPhone OS 1.0. Je zajímavé sledovat, jaký pokrok systém za ty roky prodělal. Do očí bijící změnou je hlavně redesign prostředí, který ovšem nastal už s iOS 7, kdy Apple přešel na tzv. flatový vzhled.
Více na: http://www.mobilmania.cz/krome-ikon-vsechno-jinak-srovnani-operacnich-systemu-iphonu-ktere-deli-devet-let/a-1334933/default.aspx

Původní systém však neměl ani žádné ovládací nebo notifikační centrum. Zapomeňte také na pořizování screenshotů přidržením zapínacího a domovského tlačítka nebo nabídku multitaskingu, kterou dnes vyvoláte dvojitým stisknutím domovského tlačítka. Se starším systémem si můžeme připomenout i legendární odemykací gesto „slide to unlock“, které letošní systém odstraňuje.

Je důležité zmínit, že v původním iPhone OS 1.0 chyběl obchod s aplikacemi App Store (ten přišel až s iPhone OS 2.0), zkrátka jste si museli vystačit s tím, co Apple nadělil. A protože toho bylo málo, nebylo možné aplikace ani nijak řadit na ploše. Apky byly jednoduché, viz fotoaparát, který nenabídl nic víc, než spoušť. Jednoduché bylo i nastavení s nejzákladnějšími funkcemi.

Původní systém byl velmi jednoduchý, intuitivní a na rozdíl od současné verze uměl pouze zlomek funkcí, přesto systém ve své době spustil revoluci, která dala vzniknout systémům v podobě, jaké známe dnes.

Kam se Apple iOS posune za dalších devět let?

TELEFONY OD APPLU SI PROHLÉDNĚTE ZDE >>