Vytuňte si poslech hudby top vychytávkami | Blog Mall.cz

Vytuňte si poslech hudby top vychytávkami

Jste ze staré školy a myslíte si, že žárovka je pouze ke svícení, sluneční brýle fungují jako ochrana proti slunci a nejlepší je poslouchat hudbu z rádia? Chyba lávky! Doba se mění, technologie jdou neustále dopředu a nezkrotnou rychlostí se vyvíjí i způsoby poslouchání hudby.

Klasická rádia nebo MP3 přehrávače už mají lidé doma většinou jen z nostalgie. I když mají pořád své kouzlo, jejich úlohu nahradila multifunkční chytrá zařízení. Kdo by chtěl mít desítky různých přístrojů, které už není kam dát? Stejně dobře poslouží i chytré telefony nebo tablety

Pryč s kabely. Vévodí bezdrát

Ke kvalitnímu poslechu muziky se nejčastěji dokupují jen sluchátka nebo reprobedny, které se spojí s mobilem. Ať už jste zastáncem hlasité hudby, která rezonuje celým domem, nebo si raději vychutnáváte muziku sami pro sebe, zapomeňte na dráty. 

Časy, kdy jste doma zakopávali o hady spletené z kabelů, jsou dávno pryč.

Moderní reprobedny sází převážně na bezdrátový zvukový systém, který k hlasitému přenosu hudby z telefonu nebo tabletu využívá wifi či Bluetooth. Bluetooth využijete spíš venku v parku, kde nevadí nižší kvalita zvuku. Wifi je zase ideální do domácnosti.

Pomocí obou systémů se bezdrátový audio adaptér spáruje s mobilem a vy si můžete vyhrávat oblíbené pecky z vlastního playlistu – a navíc v daleko lepší kvalitě, než  umožňuje většina vestavěných reproduktorů v mobilech.

Volnost pohybu především

Když nechcete rušit sousedy, máte na výběr z pestré škály sluchátek. Malé pecky, špunty do uší, takzvaná náušní nebo náhlavní sluchátka. Všechny k dostání v drátové i bezdrátové  variantě.

U bezdrátových sluchátek vám nic nepřekáží a déle vydrží. Na druhou stranu jsou dražší a někdy mají horší kvalitu zvuku než drátová sluchátka. • 

Pokud jste zvyklí u poslechu hudby vařit, cvičit nebo třeba uklízet, bezdrátová sluchátka vám umožní naprostou volnost. S telefonem sluchátka propojíte nejčastěji pomocí Bluetooth.

Při jejich výběru dbejte nejen na cenu (ta nejlevnější nebývají známkou vysoké kvality), ale hlavně na pohodlí. Když váš budou tlačit, už po půl hodině vás rozbolí hlava nebo ušní boltce. Jestli nechcete vnímat nic než hudbu, pohlídejte si také uzavřený akustický systém sluchátek, který izoluje okolní hluk a umožní vám dokonalý zážitek z poslechu.

S bezdrátovými sluchátky vám nic nepřekáží. Můžete se volně pohybovat po bytě, nebo se třeba vydat na túru do hor. • 

Hudbě vládne chytrá elektronika

Jestli vás tradiční způsoby poslechu muziky nebaví, nalaďte se na supermoderní alternativní vlnu a nechte se inspirovat následujícími třemi vychytávkami

1. Chytrá žárovka

Až vám doma praskne světlo, využijte toho a našroubujte na svůj lustr nebo stojací lampu chytrou žárovku s integrovaným reproduktorem hudby. Dá se propojit přes Bluetooth a ovládat mobilem nebo tabletem. Kromě osvětlení se postará také o ozvučení vašeho interiéru. Prakticky v každém pokoji tak můžete mít soukromého DJe v podobě třeba obyčejné stojací lampy. Prostě technologie budoucnosti.

Inteligentní žárovka se zabudovaným hudebním reproduktorem vám udělá soukromé disco přímo v obýváku. • 

2. Chytré hodinky

Další vychytávkou jsou chytré hodinky, které kromě ukazování času, krokoměru nebo telefonování nabízejí i možnost přehrávání hudby. A jeho ovládání máte doslova po ruce – nemusíte nikam odbíhat, muziku přepnete přímo na svém zápěstí. Skladby vybíráte z playlistu v mobilu po spárování přes Bluetooth, nebo přímo z paměťové karty v hodinkách.

3. Sluchátkové brýle

A kdyby pro někoho nebyly hrací žárovky nebo muzikální hodinky dost velké sci-fi, může se v budoucnu těšit na speciální sluchátkové brýle. Firma Zungle loni spustila kampaň na vývoj a výrobu slunečních brýlí, které hudbu přenesou skrze lebeční kosti přímo do hlavy posluchače.

Moderní a přesto osvědčená klasika

I pro zastánce tradičních způsobů poslechu hudby tu ale zůstává možnost vrátit se do starých časů a přitom využít moderních technologií k získání kvalitního zvuku. Důkazem je navrátilec gramofon – v retro či moderní podobě a doplněný o systém Bluetooth, vstup pro USB nebo paměťovou kartu. Takže když zrovna nemáte náladu na svá stará elpíčka, pustíte si přes něj moderní hity.

Gramofony přichází zpátky do módy a stávají se oblíbeným způsobem poslechu hudby. Spolu s nimi se tak navrací i obchody s tradičními LP deskami. • 

Některé gramofony dokonce umožňují převádět gramodesky do souboru MP3. Můžete si tak zachránit oblíbené šlágry nebo třeba vyprávění Spejbla a Hurvínka z dávných let, o které byste neradi přišli.

Moderní technologie zkrátka nabízejí řešení pro každého. A jak si nejčastěji přehráváte hudbu vy? Podělte se s námi o svoje zkušenosti na Facebooku.