Vítejte v budoucnosti: nová OLED TV hraje přímo z obrazovky | Blog Mall.cz

Vítejte v budoucnosti: nová OLED TV hraje přímo z obrazovky

Zvuk nevychází z reproduktorů, ale přímo z obrazovky. Společnost Sony přichází s novými modely OLED televizí, které prohlubují zážitek z domácího sledování filmů a seriálů.

Po úspěšném modelu A1 přichází Sony se zbrusu novou OLED televizí AF8. A co je to vlastně ten OLED? U běžných televizí jsou panely podsvícené, zatímco u těchto „organických” variant vyzařují světlo jednotlivé body obrazovky. Každý pixel samovolně mění svůj odstín a kontrast, díky čemuž si užijete výjimečně ostré detaily.

Perfektní sladění obrazu a zvuku

To, čím televize zvěstuje budoucnost domácí zábavy, je technologie Acoustic Surface, díky které zvuk vychází přímo z obrazovky. Za displejem se nachází dva aktivační body, které jemně vibrují a spojují zvuk s obrazem.

Díky této technologii uslyšíte dialogy i speciální efekty vždy ze správného místa. Pusťte si na televizi koncert a rázem budete na stadionu s muzikanty i jásajícím publikem. Tóny budou vycházet ze strun muzikantovy kytary, nikoli z rámu televize.

V televizi se skrývá přes osm milionů individuálně zářících pixelů. • 

Všechny barvy světa

Věděli jste, že zapadající slunce vrhá tisíce barevných gradací a tónů? Televize je s pomocí technologie Super Bit Mapping odhalí všechny a tento výjimečný zážitek vám v celé kráse zprostředkuje.

Displej Triluminos mapuje širší paletu barev, než je u televizí běžné, a proto obraz věrně reprodukuje každý stín a odstín. Sledujete-li dokument o vesmíru, uvidíte tak ostře vykreslenou černou díru, že děti a psi utečou do vedlejšího pokoje.

Tenká obrazovka je součástí moderního designu. • 

Na vlnách minimalismu

Vývojáři OLED televizí se zaměřují na to, aby se obrazovka stala přirozenou součástí každého prostoru. Není náhoda, že inspirací pro design byly obrazy v moderních galeriích.

Díky tenkému a nenápadnému rámu nebude váš divácký zážitek nic rušit. Postupně zapomenete, že sledujete televizi, a budete mít pocit, že se obraz odehrává okolo vás.

V platformě Android TV najdete filmy, hudbu, internet a užitečné aplikace. • 

Co řeknete, to uvidíte

OLED TV AF8 zvuk nejen perfektně vysílá, ale dokáže mu i naslouchat. Má vylepšené hlasové ovládání, takže stačí říct, co chcete sledovat, a platforma Android TV to za vás spustí.

Je jedno, jestli film zrovna běží v televizi, je dostupný na Google Play, nebo ho máte na externím USB. TV reaguje na názvy filmů, seriálů a televizních kanálů, ale také na jména žánrů nebo herců a hereček.

Která funce nové OLED TV se vám líbí nejvíc? Povězte nám to do komentářů nebo na Facebook.