Test: co o vás říká váš vysavač | Blog Mall.cz

Test: co o vás říká váš vysavač

Prý jsme to, co jíme. Kromě jídla v lednici toho ale o nás hodně řekne také vysavač (nebo vysavače) v komoře. Schválně, jestli jsme se u vás trefili.

Když se řekne vysavač, každý si představí trochu jiný. Ten svůj. A právě v tom to vězí – většinou si totiž vybíráme takový přístroj, který odpovídá našemu životnímu stylu a nárokům na úklid.

Tak se podívejme, co o svém majiteli říká vysavač:

  • ruční,
  • tyčový,
  • robotický,
  • víceúčelový
  • nebo klasický.

Ruční vysavač: každodenní parťák

Pravděpodobně milujete zvířata, máte malé děti, nesnesete doma ani smítko, případně všechno dohromady. Ruční vysavač totiž využijete pro rychlý úklid zvířecích chlupů nebo drobečků na gauči či pod dětskou židličkou.

Domácnost se zvířecími mazlíčky je jako stvořená pro ruční vysavač. • 

Na úklid celého bytu ale ruční vysavač vhodný není, slouží proto jako užitečný doplněk jakéhokoli velkého luxu. Ruční vysavač si zkrátka pořizuje ten, komu není lhostejné, jak čisto je v jeho bytě každý den.

Tyčový vysavač: bez kabelů a nervů

Vyhovují vám jednoduché a funkční věci, rádi si usnadníte práci a možná vás také trochu bolí záda. Tyčové vysavače jsou totiž přirozeně skladné a akumulátorové, takže se vám během úklidu nemotá kabel pod nohama. A především se při vysávání nemusíte ohýbat.

Tento typ vysavače využijete jak do malých bytů, kde zápasíte o každý centimetr úložného prostoru, tak do rozlehlých domů. Na jedno nabití vysajete dům od předsíně po koupelnu bez přendávání zástrčky z jedné zásuvky do druhé.

Robotický vysavač: cena volného času

Moderní technologie vám nejsou cizí a jste si dobře vědomi ceny svého času. Nevadí vám jednorázově vydat větší částku, když víte, že za ni dostanete každodenně vygruntované podlahy bez nutnosti většího pohybu, než je stisknutí tlačítka.

Robotické vysavače jsou sice vhodnější do interiérů s hladkou podlahou, ale moderní přístroje bez problémů zvládají i nájezdy na kusové koberce. Na křesla nebo pohovku se ale robot pochopitelně nevyškrábe, skvěle se proto doplňuje s ručním vysavačem.

Robotické vysavače, např. iRobot Roomba, si poradí i s koberci a šetří tak váš čas. • 

Víceúčelový vysavač: pořádně a ve velkém

Šup, šup a hotovo? Takhle váš úklid rozhodně nevypadá. Pravděpodobně bydlíte v domě se zahradou, takže kromě obvyklého úklidu bytu občas gruntujete i terasu, listí z trávníku nebo interiér auta. A rádi to děláte pořádně – takové čištění koberců u vás neznamená jen rychlé přeluxování, ale jednou za rok klidně čištění na mokro.

Ať už ale doma máte parní vysavač kombinovaný s mopem nebo víceúčelový vysavač, jedno je jisté. Efektivní úklid je pro vás natolik důležitý, že preferujete jeden multifunkční přístroj mezi několika různými, které v součtu zaberou celou komoru.

Jeden vysavač, spousta funkcí. Například Rowenta RU 5053EH odfoukne i listí. • 

Klasický vysavač: proč měnit, co funguje

Máte rádi klasiku a své jisté. A že sáčkový vysavač klasikou beze sporu je. Moderní luxy jsou sice tišší, výkonnější a skladnější než modely našeho mládí, ale možná by občas neškodilo dát šanci něčemu novému.

O tom, že jste novinkám alespoň trochu nakloněni, svědčí to, že máte doma bezsáčkový vysavač. Přestože totiž vypadá jako klasický, alespoň u něj nemusíte řešit výměnu sáčků.

Jestliže už váš stávající vysavač dosluhuje nebo nedrží krok s vaším stylem života, vyzkoušejte při výběru nového náš průvodce:

Jak vybrat vysavač >>

Sedí na vás popis podle vysavače? Podělte se na našem Facebooku.

Témata:
  úklid, vysavač, robot