Nový iPhone 8? Oslnivý výkon a nejlepší foťák všech dob | Blog Mall.cz

Nový iPhone 8? Oslnivý výkon a nejlepší foťák všech dob

Někteří fotografové tvrdí, že fotí lépe než jejich zrcadlovka. Podle výsledků z benchmarkových utilit je asi o 25 % výkonnější než loňský model a jedním z nejvýkonnějších telefonů současnosti. A až ho chytnete do ruky, zalije vás nepopsatelný pocit luxusu. Takový je smartphone Apple iPhone 8.

Luxus hned na první dotek

Na první pohled může iPhone 8 připomínat loňskou sedmičku, ale to se rychle změní, jakmile jej vezmete do ruky. Osmička má totiž luxusní skleněná záda, která Apple naposledy použil u modelu iPhone 4s. Sklo najdete i na čelní straně, jen rámečky zůstaly hliníkové.

Skleněná záda tu však nejsou jenom na efekt – telefon se díky nim lépe drží v ruce a neklouže jako hliník. iPhone 8 je navíc skvěle konstrukčně zpracovaný, takže opět splňuje certifikaci IP67 = je vodě i prachu odolný.

Voda? Ta iPhonu 8 vůbec nevadí. (czc.cz) • 

Pod kapotou dřímá šestihlavá saň

Mnohem větší změnou iPhonu 8 oproti starší sedmičce je výkon. 6jádrový procesor Apple A11 Bionic je asi o 25 % výkonnější než předchůdce A10 Fusion. A potvrzují to i výsledky z utility AnTutu, kde nový iPhone dosahuje skóre přes 210 000 bodů. To ho řadí mezi nejvýkonnější smartphony současnosti.

Telefon je navíc perfektně optimalizovaný a nový iOS 11 na něm běží… náramně. Všechno krásně plynulé, na iPhonu 8 se v mžiku načtou i ty hry a aplikace, na které jste v sedmičce museli pár sekund čekat. Evoluce ve své plné parádě.

Seznamte se: nejlepší foťák všech dob

Tou vůbec největší chloubou iPhonu 8 je však foťák. 12MPx fotoaparát, šestičlenný objektiv se světelností f/1.8 a výrazné vylepšení postprocessingu mají za následek jediné – fotky i videa z iPhonu 8 jsou tím nejlepším, co kdy smartphonový trh nabídnul.

Fotografický server DXOMARK ve své recenzi iPhonu 8 Plus foťák vychválil do nebes a ze zahraničních recenzí vyplývá, že někteří profesionální fotografové považují fotoaparát osmičky v pár ohledech lepší, než jsou jejich zrcadlovky. Výtečný je třeba portrétní režim, kterým zaostříte na objekt a mírně rozostříte pozadí.

Možná nenápadný, ale neskutečně výkonný fotoaparát iPhonu 8. (czc.cz) • 

Nově i s bezdrátovým nabíjením

Apple u svého iPhonu 8 díky skleněným zádům nabízí i bezdrátové nabíjení. Už vás tak nemusí mrzet absence 3.5mm jacku na sluchátka, protože hudbu můžete klidně poslouchat i během bezdrátového doplňování šťávy. A pokud potřebujete telefon dobít co nejrychleji, podporuje i rychlonabíjení. Za půl hodiny dobijete asi 50 %. 

Zmínku si zaslouží i nádherný Retina displej. Apple se na 4.7" displeji rozhodl využít rozlišení 1 334 × 750 px, které na papíře možná neoslní, ale v praxi budete naprosto nadšení. A kdo i přesto touží po Full HD rozlišení, ten může sáhnout po 5.5" modelu iPhone 8 Plus.

Malými krůčky ke hvězdám

Telefon iPhone 8 není žádným revolučním výdobytkem měnícím zaběhnuté pořádky. Je spíše dalším dílem dynastie, který opět posunul hranice dokonalosti. 

Ti, kteří chtějí revoluci, si musejí počkat na iPhone X. Ti, kteří chtějí famózní telefon za stále docela rozumné peníze, pro ty je iPhone 8 jasná volba.

Jak se líbí iPhone 8 vám? Půjdete do něj, nebo si počkáte na výroční model X? Napište nám na Facebooku.