Milionové mobilní telefony | Blog Mall.cz
Milionové mobilní telefony

Milionové mobilní telefony

Mobilní telefony pro ty největší boháče se nemohly pochlubit zrovna super výbavou, ale spíš osobitým vzhledem a luxusními materiály. Některé z těchto "šperků" stály milony korun.

V dnešní době moderních technologií a smartphonů s nespočtem funkcí, těžko uvěřit, že tyto luxusní a drahé mobilní telefony s velmi úzkou paletou fuknčí, měli svého času kupce.

GoldVish ’Le million’ Piece Unique

cena: 26 milionů korun

261520:gallery:true:true

Nejdražším mobilem, který je zanesený do Guinessovy knihy rekordů je mobil švýcarské společnosti GoldVish z limitované řady ’Le million’ Piece Unique. Mobil z 18karátového zlata je osázen diamanty a na zádech telefonu byl vyměnitelný pás z krokodýlí kůže, s možností výběru ze dvanácti barev.

Funkčně byl na úrovni běžného mobilu střední třídy. Dokázal pracovat ve všech čtyřech pásmech GSM a podporoval datové přenosy EDGE. Aktivní displej s rozlišením 176 x 220 obrazových bodů zobrazoval 262 000 barev. Nabízel fotoaparát s rozlišením dva megapixely, hudební přehrávač, bluetooth a slot pro paměťové karty SD.

Ti boháči, kteří nechtěli dát za telefon téměř 26 milionů korun, mohli sáhnout po základním modelu, za "pouhých" půl milionu korun.

GoldVish Illusion

cena: od 500 000 - 3,3 milionu Kč

261521:gallery:true:true

V dobách tlačítkových telefonů si mohli u firmy GoldVish vybrat boháče z řady Illusion mobily ze žlutého, růžového nebo bílého zlata, a na zádech s vyměnitelným páskem krokodýlí kůže. Nejvyšší modely byly posázeny i diamanty. Po funkční výbavě byl shodný s nejdražším mobilem.

TAG Heuer Meridiist

cena: 140 000 Kč

261523:gallery:true:true

Švýcarský výrobce luxusních hodinek TAG Heuer vytvořil ve spolupráci s firmou Modelabs mobil pro movité zákazníky. Vysokou cenu v případě tohoto mobilu nevyvážil ani design, ani funkční výbava a ani použité materiály. Tělo přístroje bylo vyrobeno z nerezové molybdenové oceli, displej byl ukrytý pod safírovým sklíčkem odolným proti poškrábání a zadní strana pokryta kůží, kovem nebo speciální gumou. Mobil dostal do vínku hned dva displeje. Z nichž jeden byl netradičně na horní straně a zobrazoval základní informace. Na příjmu měl vydržet až 28 dní.

Vertu Mobil Communications Instrument

cena: od 100 000 Kč

261525:gallery:true:true

Výrobce superluxusních mobilů Vertu vlastnila finská Nokia. U Vertu se však zaměřila na tu nejmovitější klientelu. Základní model se dal pořídit za 180 tisíc, ale u limitovaných edic se ceny pohybovaly v řádech sta tisíc až milionů. Všechny mobilní telefony Vertu měly společné precizní dílenské zpracování, použití drahých kovů a u dražších modelů zdobení drahokamy. Stejně jako u ostatních superdrahých mobilů kladl výrobce mnohem větší důraz na design než na funkční výbavu, která byla na úrovní mobilů střední třídy. Specialitou bylo tlačítko na spojení se servisem, který vám splní vše, co si budete přát.

Moderátor Leoš Mareš si mobily Vertu pořídil hned dva. Kromě levnější modelu Ascent za cenu zhruba 135 000 Kč vlastnil i model v bílém zlatě posázený diamanty za více než 1,6 milionu korun.

Dior

cena: 100 000 - 520 000 Kč

261522:gallery:true:true

Telefon My Dior, se kterým přišla světoznámá módná značka Dior, byl určen především pro ženy. Design luxusního véčka vycházel z módního stylu Dioru a spatříte u něj typické prošívání (cannage), které naleznete u kabelek bot a pásků této značky. Základní řada byla v růžovém, červeném a stříbrošedém provedení. Náročnější dámy mohly sáhnout po ultraluxusní kolekci v černé barvě posázené drahými kameny. Nejdražší model měl zabudovaný media player a byl posázen 640 kameny a krystaly Swarowski a v příslušenství měl pouzdro z krokodýlí kůže.

Po funkční stránce byl telefon vybavený dotykovou klávesnicí, dvoumegapixelovým fotoaparátem, kamerou a Bluetoth. Specialitou byl bluetooth přívěšek My Dior, který bylo možné připnout ke kabelce, pásku nebo k diáři. Vážil pouhých 25 gramů a umožňoval přijímat hovory a vytáčet kontakty ze seznamu.