GoPro HERO6 Black: nový král sportovních kamer | Blog Mall.cz

GoPro HERO6 Black: nový král sportovních kamer

Na první pohled možná kameru GoPro HERO6 Black ani nerozeznáte od staršího bratra HERO5 Black. Ale nenechte se zmást. Uvnitř je mnohem výkonnější, umí lepší fotky i videa a snáze se ovládá.

4K videa při 60 fps? Jednoduše úchvatné

Tou nejlákavější novinkou u HERO6 Black je možnost natáčet 4K videa při 60 snímcích za sekundu – starší HERO5 uměla 4K videa jen při 30 snímcích za sekundu.

Rozdíl v kvalitě takovýchto videí poznáte na první pohled. 60snímkové záznamy jsou mnohem plynulejší a netrhají se ani u prudkých pohybů, což oceníte třeba při natáčení sjezdu na horském kole. Z 60fps videa navíc na počítači snáze vyfotíte kvalitní snímek, takže pokud fotograf akce neměl svůj den, můžete to ještě zachránit díky videu.

Sluší se dodat, že HERO6 umí i při nahrávání v 4K rozlišení stabilizaci obrazu, zatímco HERO5 dokázala stabilizovat obraz jen do rozlišení 2.7K. 

Téměř 2× vyšší rozlišení u klasických videí

Další, takřka revoluční, změna u natáčení videí. Zatímco limitem HERO5 byla videa o 240 snímcích za sekundu v rozlišení 720p, HERO6 umí ve stejné snímkové frekvenci videa v rozlišení 1080p. Výsledné video má tak 2× vyšší počet pixelů, takže až budete natáčet závod BMX, dokážete spočítat i zrnka písku v oblacích prachu.

Videa s vysokou snímkovou frekvencí využijete při natáčení akčních sportů. • 

GP1 čip? To tu ještě nebylo

Zatímco ve většině sportovní kamer najdete snímač Ambarella, HERO6 jako první využívá nový čip GP1. Ten je až 2× výkonnější než Ambarella a jeho práci poznáte okamžitě – fotky i videa mají mnohem živější a ostřejší barvy i lepší rozlišení.

GoPro HERO6 podává skvělé výkony také za špatných světelných podmínek a bleskově se přizpůsobuje rychlým změnám světelnosti. Takže pokud zrovna natáčíte svou adrenalinovou jízdu na lesním singletrailu, vůbec nevadí, že do kamery co půl sekundy probleskne sluneční paprsek. 

Nový král mezi sportovními kamerami

GoPro HERO 6 vás potěší i možností hlasového ovládání, kdy kameru zapnete slovním povelem. Také umí fotky v HDR, videa ukládá ve formátu H.265 HEVC, aby nezabírala tolik místa, a dotyková obrazovka na vaše gesta reaguje mnohem rychleji než u starších modelů. Navíc je vodotěsný až do hloubky 10 metrů.

Kameru spustíte tlačítkem i hlasovým povelem. • 

GoPro HERO6 Black převzal to nejlepší z oblíbeného modelu HERO5, přičemž to nejdůležitější ještě vylepšil – často až na dvojnásobek výkonu. Výsledkem této evoluce je prémiová sportovní kamera, která je absolutní špičkou na současném trhu. Nadšenci do adrenalinových sportů mají svého nového krále. 

A jak se nová sportovní kamera GoPro líbí vám? Budeme rádi za vaše postřehy na Facebooku.