Chytrý člen domácnosti jménem Office | Blog Mall.cz

Chytrý člen domácnosti jménem Office

Chod domácnosti, práci, studium i zábavu. To vše si zpříjemníte, pokud doma své počítače, tablety a mobily opatříte programy z balíčku Microsoft Office 365. Máme pro vás osvědčené tipy, jak vám programy usnadní každodenní život.

S nákupním seznamem jsou vždycky trable. Táta jde do obchodu, ale zapomene na olej, a do toho máma do seznamu doplnila další tři věci, které už si táta nestihl přečíst. Office 365 vás před touto situací snadno zachrání.

Buďte s rodinkou ve spojení

Jednoduše vybavíte počítače, tablety a mobily až pěti členů domácnosti aplikací OneNote. Snadno si vytvoříte a nasdílíte nákupní seznam, který může kdokoli z vás reálném čase upravovat. Tátovi tak bude stačit, aby v obchodě vytáhl telefon a hned uvidí vše, co rodinka potřebuje nakoupit, i kdyby máma něco doplnila ve chvíli, kdy už parkoval před supermarketem.

Potřebujete si pořídit třeba novou televizi? S OneNote si snadno vytvoříte soubor, do kterého budou všichni členové domácnosti vkládat své favority, které našli na internetu. Výběr tak budete mít mnohem snazší.

Máte-li čtyřčlennou rodinu, dejte pátý přístup někomu z vašich přátel. • 

Vaše digitální fotoalbum

Digitální doba už příliš nepřeje fyzickým fotoalbům, a proto se rodinné fotky z Vánoc a dovolených ukládají jinde. Součástí Office 365 je on-line úložiště OneDrive s kapacitou 1 TB, na které se vejde v průměru 70 tisíc fotografií.

Díky OneDrive máte všechny fotky na jednom místě a kdokoli z vás se k němu odkudkoli připojí. Bude-li například dcerka na návštěvě u babičky, stačí když vytáhne tablet, připojí se k OneDrive a hned může babičce ukázat vaše radovánky z dovolené v Itálii. A nebojte, kromě vás se k fotkám nikdo jiný nepřipojí.

V OneNote budete mít všechny fotografie přehledně uložené. • 

Pro práci i legraci

V Office 365 nechybí známa trojka programů Word, Excel a Power Point. Ty mámě s tátou usnadní práci a dětem psaní seminárek a domácích úkolů. Díky funkcím, jako je automatická kontrola chyb nebo integrovaný překladač, půjde všem práce pěkně od ruky.

Protože k dokumentům budete mít přístup z až 15 zařízení, nemusíte už válčit o místo u počítače, když někdo z dětí bude potřebovat vytisknout referát. Pohodlně ho vytiskne klidně ze svého telefonu.

Díky chytrým funkcím programů Office bude tvorba seminárek hračka. • 

Předplacením Office 365 získáte i další vychytávky, jako jsou programy Outlook, Publisher a Access nebo 60 minut volání zdarma na mobily a pevné linky prostřednictvím Skype. Díky automatické aktualizaci budete mít na všech programech z Office 365 vždy nejnovější verzi.

Pokud Office 365 ještě nemáte, pořiďte si balíček k libovolnému počítači teď a získáte slevu až 800 Kč.

Máte další tipy na využití Office v domácnosti? Povězte nám to do komentářů pod článkem.