8 věcí, které udělá sušička prádla za vás | Blog Mall.cz

8 věcí, které udělá sušička prádla za vás

Ráno zapnete pračku, pak vás čeká věšení, druhá várka prádla, znovu věšení a dlouhé čekání, než oblečení uschne. Prací dny bývají nekonečné. S chytrým domácím pomocníkem přitom může být všechno hotové za 2 hodiny. 

Strach z neznámého lidi často odrazuje od koupě chytrých domácích spotřebičů. Nádobí myjí raději v ruce, jídlo ohřívají na sporáku a u věšení prádla a žehlení stojí hodiny. Přitom ti, kteří moderní pomocníky vyzkouší, už si bez nich život ani neumí představit. Příkladem je právě sušička prádla, na kterou nedá dopustit stále víc domácností. Čtěte proč.

1. Sušička vás zbaví nekonečného žehlení

Z pračky do sušičky a ze sušičky rovnou do skříně – bez zbytečného žehlení. To není fantazie, ale realita. Šikovný pomocník totiž prádlo nejen vysuší, ale zbaví ho i zbytečných záhybů, žmolků a pomačkání.

V případě košil tak jen pro všechny případy přežehlíte límeček, většinou ale oblečení žehlit nemusíte vůbec.

2. Ušetří vám doma místo

Přes léto můžete prádlo pověsit na balkón nebo na zahradu, v zimě je situace složitější. Sušáky na prádlo máte roztahané po celém bytě a do koupelny složitě instalujete prádelní šňůry. Se sušičkou se ale neskladných a nevzhledných věšáků nadobro zbavíte.

Pokud máte prostorný dům, postavte si pračku se sušičkou klidně vedle sebe. Nájemníky panelákových bytů ale většinou omezuje nedostatek prostoru – v takovém případě postavte pomocí mezikusu pračku se sušičkou na sebe. Nepřijdete tak ani o centimetr volného místa.

Sušičku můžete postavit i do sloupce nad pračku. Zbavíte se tím neskladných sušáků na prádlo po celém bytě. • 

3. Omezí vlhkost v bytě a plísně

Rozvěšené oblečení po celém bytě má kromě nedostatku prostoru ještě další nevýhodu – vlhkost. Zvlášť z jara a na podzim, kdy se v bytech netopí, vám může mokré prádlo pěkně zavařit. Odpařuje se z něj totiž voda, která může způsobit vlhnutí zdí a vznik plísní.

Se sušičkou se mokrých fleků na stěnách bát nemusíte. Kondenzační sušička přeměňuje páru na vodu, která se ukládá v uzavřeném zásobníku a vlhkost tak neuniká do okolí. Vždy po sušení nádobku vylijete a máte po starostech.

Sušení mokrého prádla v bytě může způsobovat vlhnutí stěn i vznik plísní. • 

4. Zpříjemní nošení prádla

Ze šňůry někdy sklízíte prádlo tak nepoddajné a hrubé, že ani nemáte chuť si ho obléknout. Na vině je příliš dlouhé sušení, které prádlu neprospívá. Na rozdíl od věšáku ale chytrá sušička zastaví proces sušení přesně v momentě, kdy je vlhkost prádla optimální. Vyndávat tak budete měkké a mnohem jemnější oblečení, ve kterém vám bude jako v peřince.

Moderní sušičky jsou navíc vybavené systémem citlivého sušení Sensitive Drying, který načechrává prádlo ze všech stran pomocí teplého vzduchu. Výsledkem je nadýchané prádlo, které je příjemnější na nošení.

Oblečení ze sušičky je nadýchané a mnohem měkčí než z prádelní šňůry. Velký rozdíl poznáte třeba u ručníků. • 

5. Ušetří peníze

Doby, kdy vás spotřebiče přivedly málem na buben, jsou naštěstí pryč. Chcete-li si však být skutečně jistí, že za energie neutratíte astronomické částky, zvolte prověřené výrobky, které jsou kvalitní a úsporné.

Například kondenzační sušička Bosch WTW87467CS byla zvolena jako nejlepší ve velkém srovnávacím testu sušiček časopisu dTest a patří do nejlepší energetické třídy A+++.

Tato sušička má navíc zabudovaný samočisticí kondenzátor. Ten za vás sušičku při každém cyklu sušení čistí, aby se nezanášela. Postará se tak o to, aby měla pořád stejně vysoký výkon a nízkou spotřebu energie.

Samočisticí kondenzátor udržuje sušičku čistou a postará se o to, aby na oblečení nezůstávalo chmýří ani chloupky. • 

6. Šetří oblečení

Myslíte si, že tření o povrch bubnu sušičky oblečení škodí, zatímco věšení na šňůru je k němu šetrné? Je to přesně naopak. Když trička a kalhoty věšíte za kolíčky, jen je vytaháte a ničíte.

Sušička Bosch si naopak proces sušení pečlivě hlídá – díky senzorové technologii AutoDry neustále měří teplotu i zbytkovou vlhkost v bubnu. Prádlo proto usuší přesně s ohledem na daný materiál.

Vybrat si navíc můžete z 15 programů sušení a přizpůsobit proces na míru každému kousku svého šatníku. Oblečení se tolik neničí a vydrží vám déle.

7. Zbaví vás drbání a škrábání

Jestli trpíte alergiemi, určitě to znáte – tričko je čerstvě vyprané, ale už po chvilce nošení vás kouše a nutí k drbání celého těla. Na vině může být špatné sušení prádla. Pokud ho totiž věšíte v otevřené místnosti nebo venku, usazují se na něm částečky prachu a pylu, které vás pak mohou dráždit.

To se vám ale se sušičkou Bosch nestane. Dovnitř se nepovolané částečky nedostanou, takže je oblečení vždycky čisté. Navíc v ní nemusíte používat aviváž, která by kůži nedělala dobře.

Pokud máte velmi citlivou pokožku, vybírejte sušičku s pečetí kvality ECARF, která je uzpůsobena potřebám alergiků a pečuje o prádlo s ohledem na citlivou pokožku. Všechen prach a nečistoty dostane při sušení z oblečení pryč, takže se s alergeny nedostanete do styku.

Sušička Bosch se postará nejen o vaše prádlo, ale i vaši citlivou pokožku. Je proto dokonalým pomocníkem do každé domácnosti. • 

8. Už žádné věšení prádla

Možná máte někdy pocit, že u třídění a věšení ponožek trávíte celé dny. A jestli máte malé děti, pak dobře víte, že se ze záplavy dětských oblečků jen tak nedostanete ani po praní. Věšení drobounkého prádla je totiž o to zdlouhavější.

Sušička se tak nejen pro maminky stává nezbytností. Díky ní totiž můžete na hodiny otravného kolíčkování ponožek zapomenout. Prádlo prostě vložíte do bubnu a za hodinu nebo dvě se vrátíte pro naprosto suché a nadýchané oblečení. 

Se sušičkou prádla Bosch si prostě budete rozumět. A nejen proto, že mluví česky.

Máte vlastní zkušenosti se sušičkou prádla? Podělte se s námi o svoje tipy v komentářích na Facebooku.