8 tipů na elektroniku pro studenty | Blog Mall.cz

8 tipů na elektroniku pro studenty

Čerství i starší vysokoškoláci už shánějí ubytování, kupují učebnice a chystají se na zahajovací party podzimního semestru. K modernímu studentskému životu ale patří i technologie. Inspirujte se, jakou elektronikou můžete studentům zpříjemnit semestr a usnadnit studium.

1. Vychytávky pro notebook

Notebook patří už dnes k téměř povinné výbavě každého vysokoškoláka, proto jej v našem výčtu ani nezmiňujeme. K notebooku ale můžete pořídit spoustu skvělých zařízení, se kterými je jeho používání mnohem pohodlnější i bezpečnější.

Studenty často vidíte s notebookem na klíně. Teplo produkované počítačem ale tělu rozhodně nesvědčí. Pořiďte chladicí podložku pod notebook a nemusíte mít strach. 

Nejen notebook patří k povinné výbavě studenta. • 

Aby se o svůj laptop a data v něm nemusel student bát, pořiďte mu manuální zámek, který odradí každého zloděje. Větrák do USB se zase postará o čerstvý vzduch při nočním učení.

2. Čtečka nebo tablet

Studium na vysoké škole provázejí stohy textů a vytištěných papírů. Není nic lepšího, než všechna ta lejstra schovat do jedné malé čtečky. Úspora místa a papíru ale není jedinou výhodou čtečky knih. Technologie elektronického inkoustu dodává textu ten správný kontrast a jemnost, takže je srovnatelný s klasickou knihou a je šetrný k očím.

Čtečka knih je geniální náhrada za štosy papírů a stovky knih. Nejpopulárnější je Kindle. • 

Tablet naproti tomu takový komfort pro zrak nenabízí, ale zase je nabitý funkcemi. Studenti na něm mohou poslouchat hudbu, vyhledávat informace na internetu, psát si poznámky, nahrávat přednášky na diktafon nebo třeba skypovat s rodinou.

3. Chytré hodinky a náramky

Vysoká škola = nabitý rozvrh. Přednášky, semináře, doučování, knihovna, brigády, sport, party… Tohle všechno pohlídají chytré hodinky propojené s telefonem, který nemusí být vždycky po ruce. Kalendář, hovory, zprávy, e-mailové notifikace, budík a mnoho dalších funkcí mají studenti kdykoliv k dispozici na zápěstí.

Chytré hodinky v kombinaci s telefonem usnadňují studentský život. • 

Hodinky navíc pohlídají i nejdůležitější součást studentského života – spánek. Chytré budíky vzbudí unavené studenty ve chvíli, kdy je spánek nejlehčí a vstanou čerství a odpočatí. Třeba k rannímu běhu, kde zase fitness náramky změří tep, vzdálenost rychlost a dostanou tak vašeho studentíka do formy. Ve zdravém těle, zdravý duch, že?

4. Sluchátka

Ticho je další věc, které studenti nemají nikdy dost. Zvlášť o zkouškovém. Řešením jsou pořádná sluchátka, která ideálně potlačí okolní hluk. I bez zvuku plní funkci špuntů do uší, a kdo si při učení rád pouští oblíbenou hudbu, zabije dvě mouchy jednou ranou. 

Stačí pořádná sluchátka přes hlavu a okolní svět přestává existovat. • 

Na proskypované hodiny s domovem se zase hodí sluchátka s mikrofonem.

5. Tiskárna

Vysokoškoláci pořád něco tisknou. Učební materiály, potvrzení o studiu, seminární práce. V copycentrech se dveře netrhnou. To ale také něco stojí. Pořiďte tomu svému tiskárnu a velmi mu usnadníte život. A i na nákladech se tahle investice časem vrátí.

Kromě tisku studenti často i skenují a kopírují, takže multifunkční tiskárny jsou skvělou volbou. A protože vysokoškoláci pořád pendlují mezi domovem, školou, kolejemi a kamarády, ani přenosná tiskárna není k zahození.

6. Projektor

I odpočívat studentstvo někdy musí. A k odpočinku dnes neodmyslitelně patří filmy a seriály. Proč se ale trápit na maličkém monitoru notebooku nebo tabletu a kazit si oči při sledování z přílišné blízkosti. Projektor přetvoří i malou světničku na koleji v domácí kino. A kde jinde si udělat nové přátelé na celý život, než na sobotní filmové noci.

Ideální je přenosný projektor, který se vejde i do brašny na notebook. • 

7. Powerbanka

Tablety, čtečky, chytré telefony a hodinky. To všechno se musí nabíjet. A vzhledem k tomu, že studenti se na koleje nebo priváty chodí často jenom vyspat, powerbanka je nepostradatelným společníkem. Telefon nebo tablet si dobijí kdekoliv, takže se vyhnete rozhovorům typu: „Proč jsi mi nezavolal zpátky?“ „Měl jsem vybitý telefon, mami.“

8. Kávovar

I hektolitry kávy jsou součástí studentského života. Přibalte svému studentovi na cestu do světa pořádný kávovar, ať nemusí každé ráno ukrajovat ze svého štíhlého rozpočtu v kavárnách. Podle chuti vyberte automatický pressovač, espresso na kapsle nebo pákový pro fajnšmekry

Který student by nechtěl mít doma kávu jako z kavárny? • 

A čím vybavíte svého studenta vy? Podělte se s námi o nápady na našem Facebooku