3 způsoby, jak vám inteligentní trouba usnadní život | Blog Mall.cz

3 způsoby, jak vám inteligentní trouba usnadní život

Šetří čas, peníze i přírodu, jsou bezpečné a v moderní kuchyni se skvěle vyjímají. Inteligentní multifunkční trouby si zamilujete stejně rychle, jako s nimi uvaříte nedělní oběd. 

1)  Šetřete čas strávený v kuchyni

Minimum práce i času – ve spojení s pobytem v kuchyni to zní jako sen. Inteligentní trouby ho umějí splnit. Díky moderním funkcím totiž nabízejí nespočet vychytávek, které vám ušetří několik desítek minut práce v kuchyni

Například multifunkční trouba Mora VT 779 BX je rozpálená na 200 °C už za 6 minut – tedy ještě dřív, než stihnete na pekáč připravit kuře k nedělnímu obědu. Má navíc i funkci udržování teploty, takže když se návštěva zpozdí s příchodem, právě upečené kuře zůstane teplé, aniž by se připálilo nebo vysušilo. 

Na dotykovém displeji trouby Mora VT 779 BX navolíte až 15 různých funkcí. • 

Drahocenné minuty šetříte i díky 8 přednastaveným programům, které zvolíte na dotykovém displeji. Doma nejčastěji využijete:

  • klasické pečení s pomocí spodního a horního topného tělesa na maso či buchty,
  • gril k zapékání jídel,
  • horkovzduch pro pečení několika jídel současně
  • i funkci rozmrazování potravin.

Pokud si nejste jistí, jak dlouho péct hranolky, aby byly dokonale křupavé, stačí jedním zmáčknutím vybrat příslušný program a trouba sama rozhodne, na jakou teplotu a jak dlouho jídlo péct.

Je navržená tak, aby v ní vzduch neustále cirkuloval. Jídlo pečete rovnoměrně, ale zároveň máte jistotu, že sladký dezert nebude chutnat po mase – a to i přesto, že obě jídla pečete současně. Bez perfektní cirkulace vzduchu by toto možné nebylo.

Na digitálním ovládání nastavte budík a o víc se nestarejte. Čas, který byste trávili nakukováním do trouby, využijete jistě lépe. Trouba vám dá vědět, až bude jídlo připravené k servírování nebo když ho bude potřeba otočit.

Trouba vám usnadní i další kuchyňské zápolení:

  • předehřev talířů, 
  • rozmrazování, 
  • sušení potravin, 
  • výroba jogurtů 
  • či pečení chleba

Trouba úsporná k přírodě i peněžence od tradiční české značky Mora. • 

2) Chraňte před zraněním sebe i děti

Noční můrou každého rodiče jsou dětské popáleniny. První krůčky doprovázené pády i divoké honičky se sourozenci se zvlášť při vaření dají jen těžko uhlídat. Dítko se opře o dvířka trouby anebo stojí poblíž, když manipulujete s horkým plechem, a neštěstí je na světě.

Inteligentní trouby myslí i na tyto případy. I ve chvíli, kdy je vestavná trouba Mora VT 779 BX rozpálená na maximální teplotu 275 °C, dotykem na dvířkách nic nepoznáte. Trojité sklo s tepelným deflektorem (Cool Door)  a chladicím systémem zajistí, že se při pohybu v blízkosti trouby nikdo z rodiny nepopálí. 

Díky speciální úpravě dvířka trouby nepálí. • 

Díky teleskopickým výsuvům bezpečně manipulujete s plechy a navíc máte perfektní přehled nad připravovaným pokrmem. Na rozpálený těžký pekáč nemusíte vůbec sahat, stačí jen vysunout a jídlo zkontrolovat. Mnohdy troubu ani otevírat nemusíte – přípravu jídla budete mít pod kontrolou i díky výkonnému osvětlení uvnitř trouby

Rodiče také ocení bezpečnostní pojistku ovládacího panelu a nerezový povrch s úpravou proti otiskům prstů. I když se děti opírají o dvířka a zvědavě nahlíží dovnitř, trouba bude pořád vypadat jako nová.

Výhodou pro novopečené rodiče je také komfortní zavírání dvířek s bezhlučným pohonem  – žádné cvakání a hlasité dorazy, které by budily miminko nebo partnera po noční.

Díky rozměrům vestavné trouby 59×56×55 cm spotřebič umístíte do standardní kuchyňské linky, která tlumí jakýkoliv hluk.

3) Žijte ekonomicky i ekologicky

Ještě donedávna platilo: používat troubu = platit hodně za energie. Výměnou staré trouby za novou z energetické třídy A+ ušetříte ročně několik tisíc za elektřinu

Chcete-li šetřit a být šetrní k přírodě, sáhněte při výběru například právě po troubě Mora VT 779 BX, která se díky speciální izolaci a odrazovému reflexnímu sklu řadí k nejúspornějším troubám na trhu. Trouba je vybavená programem ECO, díky čemuž nese označení A+ a je tak šetrná nejen k vaší peněžence, ale také přírodě. 

Tiché zavírání dvířek, dvě vnitřní žárovky a teleskopické rošty zajistí pohodlné pečení. • 

Ekologická je také údržba trouby. Nepotřebujete žádnou chemii, stačí jen program EcoClean. Do trouby nalijete půl litru vody a usazené nečistoty se uvolní pomocí horké páry. Na konci programu je jen setřete hadříkem. Máte jistotu, že v koutku trouby nezůstane saponát, který by se při pečení uvolnil do jídla.

Ještě stále si chcete nechat svoji starou troubu? Napište nám na Facebooku, podle čeho kuchyňské spotřebiče nejčastěji vybíráte. 

Témata:
  kuchyně, trouba, pečení, Mora