Vyrazte s dětmi do společnosti: stylově a pohodlně | Blog Mall.cz

Vyrazte s dětmi do společnosti: stylově a pohodlně

Chystáte se mezi lidi s ratolestmi a ráda byste zazářila? Nemusíte vymýšlet komplikované kreace, ve kterých se neohnete, abyste odlovila svého prcka z parketu. Poradíme vám, co si vzít na sebe, abyste to všechno zvládla a vyvarovala se společenského faux pas.

Respektujte událost

Ať vyrážíte s rodinou třeba na maškarní, školní ples, oslavu narozenin, diamantovou svatbu svých rodičů nebo jinou událost, myslete na to, kam se chystáte. Přece jen se letní šaty z dovolené do společnosti dvakrát nehodí. Přinášíme vám tři tipy plus dva tipy, co na sebe, pokud vyrážíte mezi lidi i s dětmi.

1. Trefa do černého: černé šaty

Malé černé šaty nevyjdou z módy nikdy a navíc jsou chic. Černou můžete nosit na spoustu příležitostí, jen musíte vybrat vhodnou látku a padnoucí a decentní střih. Ten vám zajistí, že až se budete honit za dětmi, nevykoukne vám nic nechtěného.

Takové šaty vám poslouží dlouhou dobu, protože nepodléhají trendům a kvalitní látka něco vydrží. Jednoduchý střih snadno zkombinujte s doplňky a šperky. A pokud pokaždé vezmete jiné doplňky, každý bude mít za to, že máte bohatý šatník.

Pamatujte si, že punčochy k šatům pravá dáma obleče při jakékoli události – na důležité jednání, rodinný oběd i večerní představení.

Obecně platí pravidlo, že čím jednoduší střih a kvalitnější materiál na šaty použijete, tím lépe. • 

2. Od dětského mejdanu v pravé poledne po večerní divadlo s odrostlejšími potomky

Kalhotový kostým či sukni a halenku užijete na rodinné párty, večírky a jakékoli jiné události. U kostýmu jsou podpatky nutností. Sukni v kombinaci s bílou halenkou si vezmete do práce i na slavnostní večeři. Pokud se odvážíte k ní zvolit tenisky a džínovou halenku, budou potomci hrdí na trendy mámu, až vyrazíte na třídní schůzky. Od jara do zimy to v sukni zvládnete díky jednoduchému roláku a punčochám.

 K akcím, které se konají přes den, vybírejte světlé, pastelové barvy. S postupující hodinou se délka sukně prodlužuje a barvy tmavnou. Večer tedy zvolte barvy jako tmavě modrá, bordó nebo černá.

Chystáte pro svého prcka narozeninovou party? Slaďte si oblečení se svým malým oslavencem. • 

3. Nebojte se overalu

Overaly se nehodí jenom na víkendovou procházku s rodinou nebo k vodě. V elegantním overalu v pohodě vyrazíte i do společnosti. Při výběru pamatujte na tři pravidla:

  1. na formální akci se nejvíce hodí černá,
  2. dlouhé nohavice jsou nutnost,
  3. decentní doplňky jako náušnice, hodinky či náhrdelník dají overalu vyniknout.

Tip navíc: slaďte si kostým s dětmi

Za prvé ukážete dětem, že nejste sucharka a za druhé, přiznejte si – která z nás i v dospělém věku netouží si alespoň jednou vyzkoušet princeznovské šaty? No dobrá, počítejte, že se z princezny proměníte spíše v moudrou královnu, ale i tak to stojí za to. Co říkáte? Dětské kostýmy princezniček, chrabrých hrdinů a jiné blázniviny dětem pořídíte třeba jako dárek. Dospělákům stačí si jednorázově zajít do půjčovny.

Pokud se neostýcháte vyrazit ven v kostýmu, děti vás budou mít za superhrdinu. • 

Rada na závěr: vyzdvihněte své přednosti

Postupem let a po dětech se ženám zpravidla mění postava, proto je důležité zdůraznit vlastní přednosti. Při hledání outfitu do společnosti vám pomohou dvě věci: vědět, co vám sluší, a znát typ postavy.

  • Pokud jste typ hruška, tedy máte boky širší než ramena, vybírejte áčkové sukně, šaty a topy. Zdůrazníte ramena a zeštíhlíte boky.
  • Jestliže máte postavu klín, tedy širší ramena s hrudníkem a tenčí pas, věnujte pozornost právě pasu a bokům. Pořiďte si široké společenské kalhoty či dlouhé sukně.
  • Typ obdélník, tedy pas, ramena a boky jsou stejné šířky, musí dát vyniknout svým křivkám. Poohlédněte se po šatech nad kolena, které se dají stáhnout v pase. Koktejlky podtrhnou horní části těla.
  • Jablka mají širší hrudník, záda i pas. Proto ukažte nohy, které opticky zmenší trup. K tomu dopomůže véčkový výstřih nebo krátká sukně.
  • Pro poslední typ přesýpací hodiny, kdy jsou ramena a boky ve stejné šířce, doporučujeme zdůraznit křivky. Pomůžou šaty kopírující tvar těla či sukně s vysokým pasem.

Vyberte si outfit šitý přesně na vaši postavu a ukažte své přednosti. V padnoucím oblečení budete ve společnosti za hvězdu. • 

Máte svůj tajný tip, jak ve společnosti zazářit po boku dětí? Podělte se o něj s ostatními maminkami na Facebooku.