Díky, tati! Oslavte Den otců, jak se patří | Blog Mall.cz

Díky, tati! Oslavte Den otců, jak se patří

Den matek nebo dětí je klasika, na tatínky se ale někdy s oslavami neprávem zapomíná. Řekněte jim taky své díky a oslavte spolu Den otců. Víte, čím tatínky zaručeně potěšíte?

Poprvé se Den otců slavil v Americe už roku 1910. U nás se ještě napevno neusadil a teprve pomalu vstupuje do povědomí.

Tradičně se však slaví 3. červnovou neděli. A letos tátovské oslavy připadají na 21. června. Zapište si to do kalendáře a potěšte svého tátu maličkostí. Inspirujte se třeba našimi tipy.

1. Zorganizujte rodinný výlet

Vraťte se do dětských let a zorganizujte rodinný výlet. Vzpomeňte si, kde se vašemu tátovi nejvíc líbilo, a podle toho zvolte destinaci. Udělejte si třeba výšlap na zříceninu hradu nebo jeďte na víkend kempovat.

A jestli si na velké rodinné výlety tatínek zrovna nepotrpí a raději tráví čas o samotě u rybníka, doprovoďte ho – užijete si příjemné ráno u rybaření a úlovek pak společně ugrilujete.

>> Na rybářskou výpravu pořiďte tátovi výbavu na MALL.CZ. <<

Nemusíte zrovna kupovat drahé dárky, poděkujte tatínkovi třeba tak, že zorganizujete výlet nebo mu napíšete seznam všech společných chvil, na které nikdy nezapomenete. • 

2. Den bez práce

Pokud víte, že vašeho tatínka nejvíc potěší, když nemusí uklízet a umývat nádobí, dopřejte mu to. Stačí vzít na jeden den za něj všechny domácí práce a povinnosti. Uvidíte, že to bude nejhezčí poděkování, které mu můžete dát.

3. Pozvěte kamaráda z dětství

Vyprávěl vám často tatínek příběhy ze svého dětství? Jestli si i dnes občas vzpomene na své dětské kamarády, se kterými se už dlouho neviděl, ideální dárek je na světě.

Požádejte maminku nebo babičku, aby vám pomohly zjistit jejich adresy. Napište jim a domluvte termín, kdy mohou přijet. Takové překvapení váš táta určitě nečeká.

4. Upečte mu dobrotu… nebo ugrilujte

Žádný dárek nepotěší jako ten, který sami vytvoříte – a to platí i pro jedlé dárky. Najděte si recept na oblíbenou pochoutku vašeho táty a uvařte mu ji. Nezáleží na tom, jestli to bude dort nebo svíčková. Hlavně, aby mu chutnalo.

A jestli si na vaření sami netroufáte, velká grilovačka bude to pravé. Svolejte známé, maso naložte do marinády a zábava může začít. Uvidíte, že se tatínek role šéfkuchaře s chutí ujme a bude mít radost.

>> Zjistěte, jak správně grilovat šťavnaté steaky. <<

Pokud se vám do vaření nechce, zorganizujte grilovačku. Ke grilu se může postavit některý z hostů nebo třeba táta. Na vás bude jen správně naložit maso. • 

5. Vezměte ho na exkurzi do pivovaru nebo sklípku

Pokud měl táta vždycky v lednici zásobu piva, domluvte pro něj exkurzi v pivovaru. Objevování výroby piva i degustace speciálů pravé pivaře potěší.

Podobně uděláte radost i milovníkům vína – zajděte si večer s tátou do sklípku na dvojku bílého. Nebo nakupte několik lahví domů a udělejte si soukromou degustaci. Ve vinotéce vám určitě poradí, jak na to.

>> Darujte ke Dni otců domácí vinotéku z MALL.CZ. <<

6. Vyrobte květinu pro chlapy

Tradičním dárkem na Den matek je květina. A na Den otců to nemusí být jinak. Jen přizpůsobte pugét tomu, co má táta rád, a vytvořte chlapskou kytici.

Jestli si potrpí na maso a slané dobroty, napíchejte na špejle klobásy a sýry, svažte je do kytice a předejte mu ji. Podobnou kytici hravě vytvoříte i pro milovníky sladkého – z čokolády, oříšků nebo oplatků.

Další inspiraci na dárky pro tatínka najdete na MALL.CZ. Máme pro vás totiž všechno možné a uděláme i nemožné, abyste si spolu nejen Den otců užili.

>> Čtěte tipy na aktivity, které si užijí děti jen s tatínky. <<