8 rodinných her pro chladné dny | Blog Mall.cz

8 rodinných her pro chladné dny

Za okny se žení všichni čerti a psa by nevyhnal. Využijte škaredého počasí na stmelení rodiny a zahrajte si nějakou pěknou deskovou nebo rodinnou hru. Zaženete nudu, pobavíte se a zároveň procvičíte mozkové závity. Jaké hry v rodinách bodují? 

1. Velbloudí dostihy

Hra Velbloudí dostihy je napínavá od začátku do konce a s celou rodinou si u ní užijete spoustu zábavy. Je hezky graficky zpracovaná, vhodná pro děti od 8 let a zabere vám přibližně 30 minut. Stala se dokonce vítězem ankety Hračka roku 2014, a to už něco znamená. Pokud hledáte oddechovku pro více hráčů, jsou Velbloudí dostihy perfektní volbou!

2. Albi KanaGawa

Přáli jste si být malířem, ale nemáte dostatek talentu? Zahrajte si hru KanaGawa, která má jedinečné originální téma. Během hry se stanete malířem, budete vylepšovat svou malířskou techniku a učit se různé techniky malby. Tato hra patří do skupiny obtížnějších her a je vhodná spíše pro starší děti. Pokud si chcete zahrát něco úplně nového, neokoukaného a originálního, ze hry KanaGawa budete nadšení. 

Kanagawa – od 10 let, 2–4 hráčů, 45 minut • 

3. Fronta

Vraťte se zpátky v čase do éry komunismu a zahrajte si deskovou hru Fronta. Osvěžte si, jaké to bylo v době, kdy na puntech nebylo vždy všechno zboží pro všechny a vrátit se domů se všemi položkami z nákupního seznamu byl zázrak. Jestli máte rádi cynický humor a pamatujete si minulý režim, tuhle hru si jednoznačně užijete.

4. Albi Jídlo s.r.o.

Do hrnce dejte skvělé jídlo, spoustu legrace a vařte zhruba 30 minut. Co z toho bude? Zábavná hra Jídlo s.r.o. Hru si užijí zaručeně všichni, ať jste šéfkuchař nebo umíte uvařit jen čaj. Při hře se naučíte spoustu zajímavostí o surovinách i světové gastronomii. Hra zabere zhruba půl hodinky a je vhodná pro děti od 12 let

Jídlo s.r.o. – od 12 let, 2–8 hráčů, 30+ minut • 

5. Zvířata na palubě

Potopa světa není žádná sranda, ale při hře Zvířata na palubě se rozhodně nasmějete. Získejte co nejvíce zvířat od jednoho druhu nebo nejstatnějších jedinců. Nezapomeňte jim zajistit potravu a naložit je na palubu své lodi. Tato hra je vhodná pro děti od 8 let a doba hraní je přibližně 20 minut.

6. Monopoly

Desková hra Monopoly je pravděpodobně nejúspěšnější hra na světě a začala se hrát už před více než 70 lety. I dnes patří k těm nejoblíbenějším hrám. Chcete své děti naučit, jak to chodí na trhu? Pak bude hra Monopoly tou pravou výukovou pomůckou právě pro vás. 

Monopoly – od 8 let, 2–6 hráčů, 60+ minut • 

7. Dobble

Procvičte si reflexy a postřeh ve hře na rychlost. Tato hra je skvělá nejen na doma, ale i na cesty. Skládá se z 55 karet, na kterých je nakresleno 50 různých symbolů. Cílem hry je co nejdříve najít dva stejné symboly. Super rychlá pravidla nemusíte zdlouhavě studovat. Za pár vteřin můžete začít hrát. Dobble byla v roce 2013 vyhlášena hračkou roku, a tak o její zábavnosti nemůže být pochyb. Je doporučena pro děti od 6 let a zabere zhruba 15 minut.

8. Albi Večerníček

Večerníček zná snad každý. A tak si i každý užije krásnou stejnojmennou hru. Hra je plná zajímavostí, otázek i zábavných úkolů, týkajících se večerníčků. Hrát ji můžete už s dětmi od 4 let a vydá na dobrých 20 minut.

Večerníček – od 4 let, 2–6 hráčů, 20 minut • 

Která z her vás nejvíce zaujala? Napište nám do komentářů na našem Facebooku, jakou novou hrou se budete bavit při deštivých dnech.

>>> Nejoblíbenější hry do 500 Kč

Témata:
  rodina, hry