12 tipů na vánoční dárky, kterými uděláte radost každému | Blog Mall.cz

12 tipů na vánoční dárky, kterými uděláte radost každému

Kdo by neznal každoroční trápení s výběrem vánočních dárků. Často si nevíme rady, takže skončíme u obálky s penězi. Zkuste to letos jinak. Nechte se inspirovat univerzálními dárky, se kterými nikdy neuděláte chybu a potěšíte každého. 

Univerzální dárky nemusí být nutně neosobní. Existují i takové, které jsou zaručeným receptem na radost u vánočního stromku. Většinou je totiž můžete hravě přizpůsobit zájmům obdarovaného.

Projděte si náš návod, jak v šesti krocích vymyslet ten správný dárek pro každého. A když vás nic nenapadne, inspirujte se v tomto seznamu.

1. Originální ponožky

I přesto, že mají měkké dárky nevalnou pověst, spoustě lidí s nimi uděláte radost. Začněte s výběrem rovnou od nohou a potěšte své blízké párem originálních ponožek. Když si dáte s jejich koupí záležet, překonají i ty nejluxusnější dary.

Zmrzlíkům pořiďte pořádně zateplené chlupaté podkolenky, ve kterých budou jako v peřině. Teenageři budou zase unesení z ponožek zářících barvami. A pro sportovce si dejte záležet s výběrem funkčních ponožek z rychleschnoucího materiálu.

2. Přizpůsobivý hrnek

Každý nápoj chutná o to líp, když ho pijete z originálního hrníčku. Má vaše kamarádka ráda kávu? Pak jí pod stromeček nadělte moderní termohrnek, který udrží pití horké i v třeskuté zimě. Rodině uděláte radost hrnečkem potištěným společnou fotkou z dovolené.

Dárek přitom můžete přizpůsobit i milovníkům jiných lahůdek, než je káva nebo čaj. Pije váš manžel nejraději pivo? Zabalte mu pod stromeček půllitr s jeho jménem. Sportovcům můžete hrneček vyměnit zase za bidon nebo sportovní láhev.

>>> Nejoblíbenější termosky a termohrnky

Pro každého něco – vhodně zvolený hrnek či sportovní lahev potěší. • 

3. Flash disk

Ať vybíráte dárek pro školáka, manžela nebo dokonce prarodiče, flash disk je trefa do černého. Dávno už totiž není jen praktickým pomocníkem pro zálohování a přenášení dokumentů, ale i stylovým doplňkem. A navíc se často ztrácí, proto se vždycky hodí mít jeden po ruce.

Muži ocení nápadité motivy v podobě flash disků jako otvíráků na lahve nebo maket klíčů od luxusního auta. Dětem udělá radost třeba postavička Toma nebo Jerryho. A pro ženy sáhněte po nové vychytávce – flashce zabudované v ozdobném náramku. 

4. Jedlý dárek

Něčím dobrým na zub nic nezkazíte. Zvlášť, pokud jedlý dárek vyrobíte sami doma, potěšíte dvojnásob. Milovníkům sýrů věnujte třeba vlastnoručně nakládaný hermelín. Pohrát si můžete i s domácí čokoládou a darovat originální tabulku sladkého potěšení. 

Pokud chcete udělat radost známým, kteří si na sladké moc nepotrpí, zvolte třeba domácí pečený čaj v pěkné zavařovací sklenici, ozdobený ubrouskem a stužkou.

5. Bačkory pro každého

Vnímáte papuče jako dárek pro dědečka? To už dávno neplatí. Uděláte jimi radost nejen starším lidem, ale i dětem nebo manželovi. K dostání je totiž nepřeberný výběr bačkor, mezi kterými najdete pro každého to pravé.

Děti si zamilují třeba chlupaté zvířecí papuče, ve kterých budou mít nohu jako lev nebo tygr. Maminka ocení masážní bačkory, které uvolní její unavené tělo. A pro tatínka pořiďte pantofle s vyhříváním, ve kterých už za dlouhých zimních večerů nikdy nebude drkotat zuby.

>>> Darujte blízkým nohy v teple

Univerzálním dárkem pod stromeček jsou pohodlné papuče, které jednoduše přizpůsobíte vkusu i potřebám každého člověka. • 

6. Kniha trochu jinak

Možná se vám zdá, že darovat knihu k Vánocům je trochu klišé. Ne každý ve vašem okolí navíc čte. Zkuste na to jít od lesa. Nemusíte za každou cenu kupovat zrovna tištěné příběhy. I ten, kdo běžně nečte, si třeba v autě pustí předčítanou audio knihu. A výběr je nekonečný.

>>> Vyberte tu pravou knihu

7. Power banka

Každému se někdy vybil telefon v tu nejméně vhodnou chvíli. Darujte k Vánocům šikovnou vychytávku, která podobným situacím předejde. Power banku ocení kamarádi, vaše děti na školním výletě, ale je ideálním dárkem třeba i pro vaši babičku.

Naučíte ji malou krabičku připojit k mobilu a máte vystaráno. Už se nemusíte strachovat, co s ní je, když se jí vybije mobil. Power banka tak bude vlastně zároveň dárkem i pro vás.

>>> Powerbanky do 499 Kč

8. Polštářek do nepohody

Myslete při výběru vánočních dárků i na odpočinek a vybírejte mezi kvalitními polštářky. Bojíte se, že se netrefíte obdarovávanému do noty? Zamyslete se, co má rád a pořiďte mu polštářek podle jeho gusta. Hudebnímu fanouškovi vyberte kousek se jménem nebo fotkou jeho oblíbené kapely, děti zase potěšíte jejich zamilovanou filmovou postavičkou.

Pokud si vaše kamarádka stěžuje, že jí chybí chvíle jen pro sebe, darujte jí nahřívací polštářek pro relaxaci. A jestli vymýšlíte dárek pro přítele, který často jezdí na služební cesty, není nic lepšího než cestovní polštářek za krk do letadla i dálkového autobusu. 

Kdo by nechtěl lenošit v pohodlí? Polštářek je ideální volba pro lenochy. • 

9. Povlečení snů

Uleháme do něj každý den, ale s pečlivým výběrem si tak úplně starosti neděláme. Potěšte své blízké povlečením, které bude přesně podle jejich vkusu. V nepřeberném množství různých dekorů vyberete obdarovanému povlaky na polštář a peřinu přímo na míru.

Usínat pak může v objetí svých oblíbených postav z Hvězdných válek, animovaných příběhů nebo v obležení milovaných zvířat

>>> Nejoblíbenější povlečení v ceně do 699 Kč

10. Antistresová hračka

Univerzální dárek, který potěší zaručeně každého? Chvilky pohody a klidu. Darovat je můžete třeba pomocí antistresových hraček, které uklidňují a zajistí chvilky nerušené relaxace.

Zvolte třeba tradiční ruční gyroskop, který uklidňuje a zároveň procvičuje zápěstí. Vsadit můžete i na antistresové omalovánky nebo oblíbený Fidget Spinner. Zkuste ho vyrobit sami – vlastnoruční dárek stejně potěší nejvíc. Jednoduchý návod najdete tady. Uvidíte, že se od něj neodtrhnou děti ani dospělí. 

Nezapomeňte na Vánoce nadělovat hračky. S těmi antistresovými darujete zároveň i chvíle relaxace a odpočinku. • 

11. Podložka pod myš

V dnešní době má počítač téměř každý. Chybu proto neuděláte, když k Vánocům darujete osobní podložku pod myš. Pořídit ji můžete s vlastní fotkou, různými obrázky nebo nápisy. Tak, abyste se trefili do vkusu každému.

12. Puzzle

Kdo si hraje nezlobí, a to ani o Vánocích. Pokud se poohlížíte po dárku z řad společenských her, vsaďte na puzzle, se kterými neuděláte nikdy chybu a jednoduše je přizpůsobíte zájmu každého.

Nadšené cestovatele potěší například trojrozměrné puzzle známých světových památek nebo poskládané fotografie krajiny. Vytvořit si ale můžete i puzzle na míru s vlastní fotografií. Pro malé děti pak zvolte třeba pěnovou skládačku.

Pokud si stále nevíte rady, čím udělat radost vašim blízkým, vyzkoušejte našeho vánočního rádce. Můžete tak nakoupit z pohodlí domova a užít si klidné Vánoce s úsměvem.

>>> Prohlédnout tipy na vánoční dárky

Témata:
  rodina, dárky, Vánoce