12 originálních dárků pro maminky každého věku | Blog Mall.cz

12 originálních dárků pro maminky každého věku

Zadarmo, do stovky i tisícovky. Cena dárku není důležitá, záleží na tom, abyste své mamince ukázali, že si jí opravdu vážíte.

Některé ženy jsou maminkami teprve chvíli, další už roky excelují i v rolích babiček. Jedno ale mají společné – za svou nonstop péči o děti a domácnost si zaslouží obdiv a poděkování. A nejen druhou květnovou neděli, kdy se v Česku slaví Den matek.

Tenhle den, který letos připadá na 10. května, je ideální k ocenění maminek i malým nebo klidně i větším dárkem.

Dárky zadarmo

1. Milý vzkaz

Napište mamince ručně dopis, proč si jí vážíte, a v nestřežené chvíli jí ho dejte do tašky, vložte do knížky nebo kamkoli jinam. Dojmete ji, ať je vám 10, 30 nebo 50 let.

2. Uklizeno nebo navařeno

V tenhle speciální den překvapte královnu domácnosti velkým úklidem nebo uvařeným obědem. Nejenže ji potěšíte, ale také si vyzkoušíte, co všechno za den zvládá.

>> Kuchyni vybavíte na MALL.CZ. <<

Pokud se nechcete omezovat s pomocí na jediný den, vyrobte knihu s dárkovými poukazy. Maminka si pak sama během roku zvolí, kdy chce, abyste za ni umyli okna, připravili večeři nebo obstarali nákup.

Dárková knížka je skvělý dárek na poslední chvíli nejen ke Dni matek. • 

3. Odpoledne pro sebe

Tenhle dárek je oblíbený zejména u maminek batolat a předškoláků. Postarejte se na odpoledne o hlídání a dopřejte mamince možnost, aby si zdřímla, četla nebo cokoli jiného. Také ji můžete vyslat na masáž, manikúru nebo s kamarádkou do kina.

4. Společně strávený den

Maminky starších a dospělých dětí naopak ocení společně strávený čas. Vypravte se na kávu a po obchodech, na výlet nebo do wellness. Důležité je být spolu na příjemném místě.

Oslavy Dne matek se netýká jen malých dětí, ale i dospělých dětí. • 

Do 100 Kč

5. Květina

Natrhejte kytici jarního kvítí nebo kupte třeba růži. Nezapomeňte ale připojit milý vzkaz.

6. Něco dobrého

Oslaďte mamince život tím, co má ráda. Když jí přinesete kousek oblíbeného dortu nebo koupíte kvalitní bonboniéru, rozhodně nic nezkazíte.

7. Oblíbená fotka

Pokud máte hezkou rodinnou fotku, vytiskněte ji a zarámovanou dejte mamince. Stejně tak můžete nechat vyvolat maminčinu oblíbenou fotku z dětství, případně zorganizovat společné focení se sourozenci. Uvidíte, že tenhle dárek na dně šuplíku neskončí.

>> Rámečky i obrazy najdete na MALL.CZ. <<

Zarámujte mamince oblíbenou fotku nebo pořiďte novou. • 

8. Hobby drobnost

Ukažte, že víte, co vaši maminku baví a podpořte ji v tom. Stačí drobnost – sazenice na zahradu, hrníček nebo třeba DVD s oblíbeným filmem.

Okolo 1 000 Kč

9. Parfém

Pokud vaše maminka roky nepoužívá stejnou značku parfému, může být vybírání nové vůně ošemetné. Spolehněte se proto na testery, vyberte s maminkou nový parfém během společného odpoledne nebo nadělte oblíbenou vůni v dárkové sadě.

>> Vyzkoušejte nové vůně s testery parfémů z MALL.CZ. <<

10. Hodinky

Když maminka otevře krabičku s novými hodinkami a vzkazem „Děkuji za všechen čas, který jsi mi kdy věnovala“, garantujeme úspěch. Stačí jen vybrat, zda vaše maminka ocení spíše elegantní, sportovní nebo unisex hodinky.

11. Boty

Maminky dbají, aby jejich děti nosily správnou obuv, na sebe ale často zapomínají nebo šetří. Krásné moderní, pohodlné zdravotní nebo třeba kvalitní sportovní boty jim proto udělají radost.

Opět nezapomeňte ke krabici připojit milý vzkaz, třeba poděkování za oporu při prvních krůčcích.

Tipy na módní dárky najdete v pořadu MALL BOXING na MALL.TV.

12. Zážitek

Vaše maminka nemusí nutně toužit po skoku padákem, abyste jí nadělili zážitek. Co takhle let balónem, degustace japonské kuchyně nebo výuková lekce golfu? Čím neobvyklejší aktivita, tím větší překvapení a zážitek.

>> Nadělte mamince zážitek z MALL.CZ. <<

Výhodou zážitkových poukazů je, že mají delší dobu platnosti, proto je využijete až ve chvíli, kdy budou ideální podmínky.

Aby vám nic neuniklo, sledujte nás na sociálních sítích – jsme na Facebooku, Instagramu i na YouTube.