Nové kolegy v tom plavat nenecháme | Blog Mall.cz

Nové kolegy v tom plavat nenecháme

Znáte ty první dny v práci, kdy nevíte, kdo je kdo, kam zajít na oběd a kudy trefíte zpět k vašemu stolu? V Mall Group je o tyto začátečnické „nehody“ postaráno hned při nástupu. Pro nováčky jsme totiž připravili přivítání pod pracovním názvem „Nalodění“. Díky němu znají odpovědi na otázky už první den.

DEN 1

Je nádherné ráno, do oken kanceláří se opírá sluníčko, a právě začíná první část Naloďovacího programu. Prezentace se ujali kolegové z HR týmu. Nováčci se díky nim dozvěděli něco z historie firmy, seznámili se s její organizační strukturou, hodnotami a nahlédli do našeho světa online systémů, emailů i zaměstnaneckých benefitů.

Koho ale požádat o lampu na stůl nebo květinu pro zvelebení pracovního místa? I tato praktická témata jsme otevřeli. „Nerada kolegy obtěžuji hromadou dotazů, jsem proto ráda, že jsem na spoustu z nich dostala odpověď už na Nalodění,“ říká s úsměvem Iveta Čížová, copywriterka a jedna z účastnic.

Nalodění • 

Nejlepší je vše poznat za chodu. Následuje tak společná procházka po sídle Mall Group. Nováčkové se během ní seznámí především s prací kolegů z jiných odděleních. V call centru si například poslechnou, jak vypadá hovor se zákazníkem. A protože v Holešovicích máme jednu z poboček MALL.cz, ukážeme jim zákulisí i tam. Sami mohou vyzkoušet vyhledávání zboží podle faktury

DEN 2

Nalodění pokračuje druhý den v distribučním centru v Jirnech, které patří mezi nejmodernější v Evropě. Zajímá vás, jak funguje? I každý nováček je zvědavý. Oblékneme ho tedy do reflektující vesty a hurá na prohlídku. Vzhledem k tomu, že kolečko probíhá v malém počtu, má každý nový kolega prostor si vše důkladně prohlédnout. Průvodce se jim také snaží detailně popsat, jak jednotlivé stroje fungují.

Během těchto dní mají nováčci možnost se navzájem poznat. Pořídíme jim také fotografie, aby i ostatní kolegové z Mall Group rodiny viděli, které nové tváře k nám přišly a odkud jsou. Informací je hodně a případné zapomenutí řeší Lodní deník, kde nováčci najdou vše potřebné.

Díky tomu jsme všichni na jedné lodi hned od začátku.