Zima vadí kráse! Poradíme, jak o sebe pečovat! | Blog Mall.cz
Zima vadí kráse! Poradíme, jak o sebe pečovat!

Zima vadí kráse! Poradíme, jak o sebe pečovat!

Stejně jako v létě žár slunce působí v zimě negativně mráz. Pro pleť i vlasy je zátěží střídání teplot i smog.

Studené a mrazivé zimní období a náhlé střídání teplot při přechodu z vytopeného do chladného prostředí a naopak pleť značně zatěžuje. Je sušší, má větší sklon k červenání a tvorbě rozšířených žilek. Proto je vhodné lehčí hydratační krémy změnit za prostředky mastnější a výživnější.

Ani v zimním období nesmíme zapomínat na UV záření a používat krémy s ochrannými UV filtry (SPF minimálně 15). Vhodnou ochranu poskytuje také kvalitní make-up s ochranným filtrem.

Rozmarům počasí jsou vystaveny i ruce. Měli bychom proto nosit rukavice a používat výživný krém. Pokud se nám přece jen vinou špatné péče nebo extrémního počasí udělají rozšířené žilky nebo nějaká pigmentace na pokožce, lze tento problém úspěšně řešit lasery či intenzivním pulzním světlem (IPL).

Nenechte své vlasy trpět! 5 tipů, jak jim pomoci

  1. Pomohou kondicionéry a oleje - Tyto přípravky formují ochrannou vrstvu kolem každého vlasu, a mírní tak prudké změny teplot.
  2. Dodejte jim vlhkost - Aspoň jednou měsíčně dopřejte vlasům vyživující či hydratační masky. Udržíte tak své vlasy zdravé a lesklé.
  3. Zbavte se elektrizujících vlasů - Jedním z nejméně příjemných projevů dehydratovaných vlasů je elektrizování, kterému napomáhá mráz a často i materiál čepic. Zkroťte vlasy sprejem s antistatickým efektem.
  4. Nechte je schnout přirozeně - Snažte se vyhnout horkému fénu i kulmě. Nechte vlasy přirozeně uschnout a zbytečně je nevysušujte tepelnou úpravou. Už tak je dost vysušuje mráz.
  5. Zapomeňte na každodenní mytí - Nejvíce svým vlasům prospějete, pokud omezíte frekvenci mytí vlasů. Časté mytí je v tomto období příliš zatěžuje a vysušuje.

Maska pro suché a namáhané vlasy
Budete potřebovat: Zralé avokádo, dvě lžičky medu, mandlový olej
Postup: Avokádo rozmačkáte a našleháte, přidáte 2 lžičky medu, lžičku mandlového oleje. Pak nanesete na vlasy a necháte působit 20 minut. Důkladně opláchněte.

Prohlédnout přípravky na péči o vlasy >>

Témata:
  zima, kosmetika